Vinterjakker

293 Varer
Her finder du vores udvalg af vinterjakker til børn og voksne med isolerende for i dun eller fiber – både lette dunjakker og store, varme parkaer med pelskant.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

Varme vinterjakker og vinterfrakker

Med den helt rigtige vinterjakke på kan vinterkulde sagtens være herligt! Der er en helt særlig stilhed i en skov lige efter en rigtig vinterstorm, og frostvejr føles forfriskende i lungerne, når du går en lang tur en decembermorgen. Og en skiferie? Den er altså sjovest, når der er sne.

En vinterjakke skal basalt set bare beskytte dig mod kulde, blæst og sne – men det kan jo gøres på en mængde forskellige måder. En god vinterjakke er ikke bare en hvilken som helst vinterjakke – den bedste jakke er en, der lever op til de krav, der bliver stillet til den, og som holder dig varm og tilpas uanset vind og vejr.

Hos Eventyrsport har vi et stort udvalg af vinterjakker til alle formål og for enhver smag. Vi har alt lige fra vinterjakker til hverdagsbrug over lange vinterjakker til de ekstra kolde dage og helt til de tekniske vinterjakker til bjergbestigning. Her på siden finder også et stort udvalg af farver, da vi både har hvide vinterjakker, sorte vinterjakker, grønne vinterjakker - faktisk har vi et væld af farver, så du kan finde lige dén, der passer bedst til dig.

Og så har vi selvfølgelig et bredt udvalg af alsidige og flotte vinterjakker til hele familien; funktionelle vinterjakker til damerslidstærke vinterjakker til herrer samt lune børnejakker til vinterbrug

Stort udvalg af vinterjakker til børn og voksne

Og det behøver slet ikke være svært at finde den vinterjakke, der lever op til lige præcis dine behov. Det kræver blot, at du gør dig nogle tanker om, hvor og hvordan vinterjakken skal bruges – og så derefter tager et kig i vores store udvalg af bløde jakker til kølige egne og Danmarks kolde vintermåneder.

Vi fører et bredt udvalg af forskellige vinterjakker, som er nøje udvalgt med blik for funktionalitet og komfort, og du finder kun de bedste og mest funktionelle vinterjakker af god kvalitet til hele familien her hos Eventyrsport.

Vores store sortiment af bløde, varme jakker til kolde eventyr kommer fra en masse kvalitetsmærker, og du kan vælge imellem modeller fra populære mærker som HaglöfsDidriksonsArc’teryxFjällrävenHelly HansenNordiskPeak PerformanceThe North Face og mange, mange flere.

Til helt basalt hverdagsbrug er de forede vinterjakker ofte et kig værd, da de kan klare lidt af det hele – uden at de bryder budgettet på grund af overkill funktioner.

Vinterparkaerne derimod rammer helt rigtigt, når det skal være en vinterfrakke til koldere brug, da den lidt længere jakke varmer lunt om mere af kroppen.

Dunjakkerne er typisk kun vandskyende og dermed bedst i godt vejr, da de ikke tåler regnvejr så godt. Her er de alsidige vinterparkaer med vandtætte membraner ofte et bedre valg, da de er vandtætte.

Der findes mange forskellige typer af vinterjakker, og der er ingen enkelt vinterjakke, der passer til alle.

Hvornår skal man bruge vinterjakke?

Generelt anbefaler vi, at du køber en vinterjakke, inden de kolde vintermåneder sætter ind, så du er sikker på at have den, når du har brug for den. Hvis du bor i et område med koldt vejr, kan det være en god idé at begynde at kigge efter en vinterjakke i løbet af efteråret, så du kan få en, inden temperaturen begynder at falde markant. Det er altid en god idé at undersøge det aktuelle vejr i dit område og planlægge i forvejen for at sikre, at du har den rette beklædning.

Der findes mange forskellige typer af vinterjakker. Nogle almindelige typer af vinterjakker er parkajakker, skijakker, dunjakker og frakker.

Parkajakker er lange jakker, der typisk går ned til lårene eller knæene og er lavet af vandafvisende materialer med et tykt fyld af dun eller syntetiske fibre. Skijakker er jakker, der er designet til at passe perfekt til skitøj, og de har ofte ekstra mange lommer og funktioner, der er praktiske til skiløb. Dunjakker er jakker, der er lavet af dun, og de er ofte lette og åndbare, men kan også være dyre.

Det afhænger af dine personlige præferencer, din stil og vejret dér, hvor du er. Generelt set er parkajakker, pelskraver og korte jakker med kraftige detaljer helt sikkert populære vinterjakker for både mænd og kvinder.

Hvilken farve vinterjakke, skal du vælge?

Hvis du vil være sikker på at vælge en moderne vinterjakke, kan du undersøge de seneste modetrends og se, hvad der er populært i øjeblikket i forhold til forskellige farver og stile. Du kan også spørge en ven eller en familie, hvad de synes er moderne.

Det er personlig stil. Vores erfaring er, at funktionen overgår formen, så det er vigtigt at finde den helt rigtige vinterjakke, der passer til netop dit behov. Men det betyder selvfølgelig ikke, at du ikke kan finde en god og funktionel vinterjakke, der ikke passer til dig. Der er dog også nogle ting, du skal overveje, inden du vælger farven på din vinterjakke.

En hvid vinterjakke kan være rigtig stilet, og holder du meget af at tage på jagtture om vinteren til de lidt koldere, nordlige egne af Skandinavien, kan en hvid vinterjakke være en god jagtmakker at have med på turen. En hvid vinterjakke vil nemlig bedre falde i et med sneen. Til hverdagsbrug kan en hvid vinterjakke også sagtens gå, men husk dog, at den skal være godt imprægneret, da en hvid vinterjakke ellers hurtigt vil kunne suge snavs og vand til sig, og så vil den hurtigt ikke være så pæn at have på, samtidig med at den lettere vil kunne tage vand ind.

Med en sort vinterjakke går du aldrig galt i byen. En sort vinterjakke er nemlig meget klassisk, hvad angår overtøj til vinteren, og er du i tvivl om farve, så kan en sort vinterjakke være din redning. Den løber nemlig ikke den store risiko i forhold til mode, da sort stort set altid er in. Derudover er en sort vinterjakke praktisk, fordi du ikke i samme grad kan se snavs på det mørke materiale.

En grøn vinterjakke eller en beige vinterjakke kan også begge være praktiske farver. Både en grøn og en beige vinterjakke kan være meget nedtonede, naturtro farver, så de kan bruges, hvis du eksempelvis holder af at tage en tur i skoven og se på fugle i løbet af vinteren, eller hvis du skal på jagt. Med en grøn vinterjakke eller en beige vinterjakke vil du heller ikke i samme grad kunne se snavs, men det er lidt lettere på en beige vinterjakke end for eksempel en sort eller grøn vinterjakke.

Uanset, hvilken farve vinterjakke du vælger, er det vigtigt, at du husker imprægnering. Det kan du læse meget mere om længere nede i teksten.

Isolerende fyld eller dun i din vinterjakke?

Når du leder efter en ny vinterjakke, er der et par ting at tage stilling til – skal den være lang eller kort? Sort eller rød? Men selve foret i din nye lune jakke er også vigtigt at tage stilling til, da det ikke er helt lige meget, hvad den er lavet med.

Hvad der er rigtigt for dig kommer an på flere ting, og en af dem er vægten. Dun er nemlig ufatteligt lette i forhold til deres evne til at isolere – faktisk markedets bedste i forhold til deres vægt. Så hvis det er vigtigt, at din vinterjakke fylder og vejer så lidt som muligt, så skal du gå efter dun.

Dog har dun det ikke så godt med regn, hvilket er det naturlige isoleringsmateriales største ulempe. Når dun er våde i længere tid, klumper de sammen og mister sine isolerende evner – og så ender du med at gå både våd og kold rundt i en halvdyr vinterjakke.

Du kan derfor med fordel kombinere den gode dunjakke med en form for regnjakke eller skaljakke, hvis du skal ud i regn i længere tid. Ved at kombinere en let dunjakke og en god, vandtæt skaljakke eller regnjakke, får du tilsammen en både vandtæt og varm vinterjakke – eller en lettere vinter-3-i-1-jakke.

Den anden mulighed indenfor forede vinterjakker er de lidt billigere og lidt tungere fiberjakker, som er foret ved hjælp af syntetiske materialer og luften imellem fibrene. Fiberfyld fås i utallige versioner med meget forskellig vægt og til varierende pris.

Samtidig kan fiberfyldet også have den fordel, at det bedre tåler fugt, end dun gør – faktisk kan det godt lune, selvom det er vådt.

Så hvis du gerne vil have en varm vinterjakke, der kan tåle at blive gennemblødt, så kan det være en god idé, at du holder øje med, om der er fiberfyld eller dunfyld i din vinterjakke.

Uanset hvilket for din nye lune jakke til vinterbrug har i sig, er det vigtigt at passe på den, hvis den skal holde dig varm i flere sæsoner. Når det er tid til at sende din vinterjakke på sommerferie i skabet, må du ikke komprimere den – her gælder samme regler som med din sovepose.

Hvis du er nysgerrig på at læse mere om dun og fibers isolerende evner, kan du finde vores store fiber- og dunguide på bloggen.

Hvilken vinterjakke er varmest?

Det er ikke muligt at give et endegyldigt svar på, hvilken vinterjakke der er varmest, da det afhænger af forskellige faktorer såsom materialer, isoleringsteknologi, pasform, og hvor meget du bevæger dig.

Dunjakker er som nævnt tidligere normalt meget varme, da dunene giver god isolering og ånder godt, men de kan være mindre effektive, når de bliver våde.

Syntetiske jakker har som regel også god isolering og er mere vandafvisende, men de kan være tungere og mindre åndbare end dunjakker. Uldjakker er også et populært valg til vinteren, da uld er et naturligt isoleringsmateriale, der er varmt, åndbart og meget slidstærkt.

Generelt vil en dame vinterjakke med mere fyld eller en højere gramvægt isolering være varmere, men det betyder også, at jakken kan være tungere og mindre mobil. Men husk at det også er vigtigt at finde en vinterjakke, der sidder godt, da en jakke, der er for stor eller for lille, ikke vil give optimal isolering og varme.

Hvor meget uld skal der være i en vinterjakke?

Mængden af uld kan variere meget i en vinterjakke. Det afhænger meget af jakkens design.

Uld giver naturlig isolering, som kan hjælpe med at holde kroppen varm i koldt vejr. En højere procentdel af uld vil normalt bidrage til en bedre varmeisolation. En tommelfingerregel kan være at vælge en vinterjakke med mindst 50% uld for at opnå en god isolering. Det er dog vigtigt at bemærke, at uld ikke er det eneste, der kan påvirke isoleringen – det hænger også meget sammen med jakkens design, tykkelse og foring.

Leder du efter en meget varm vinterjakke? Så er det værd at overveje en jakke af høj kvalitet. Gå gerne efter en jakke med uld af god kvalitet samt en jakke, der har ekstra isolering som dun eller syntetisk fyldmateriale, der forbedrer varmeisoleringen.

Hvilke detaljer er der på vinterjakker?

Der findes mange forskellige detaljer på vinterjakker, og det afhænger af, hvilken type vinterjakke du køber. Nogle almindelige detaljer på vinterjakker er kapukker, lommer, lynlåse og knapper. Kapukker er godt, hvis du skal beskytte dit hoved mod koldt vejr, mens lommer er nyttige til at opbevare dine ting, mens du er ude.

Lynlåse og knapper gør det nemt at tage jakken af og på, og de kan også være med til at justere pasformen. Derudover kan vinterjakker også have detaljer som pelskraver, reflekser og teksturer, der kan give jakken et unikt og moderne udseende.

Vandtæt eller ikke-vandtæt jakke til vintermånederne?

En anden vigtig ting at tage stilling til, når du er på jagt efter en ny jakke, er, om den skal være vandtæt eller ej.

Vandtæthed kommer nemlig med den pris, at den vandtætte membran nedsætter jakkens åndbarhed – og selvom langt de fleste membraner er meget åndbare, så vil en jakke uden membran altid lade fugt fordampe bedst.

En ikke-vandtæt vinterparka er vandskyende, så en lille regnbyge er ikke noget problem, og en membranfri jakke er et rigtigt godt valg som yderlag, hvis du skal kolde steder hen som for eksempel Grønland, Norge eller Sibirien, og du skal stå mere stille.

Skal din nye vinterjakke derimod bruges i den danske vinter, er det klart at foretrække en vandtæt udgave – som bekendt får vi jo ofte en hel del nedbør, også i vintermånederne.

Jakker gøres vandtætte ved hjælp af membraner og coatings som for eksempel Gore-Tex®, eVent®, Hydratic®, Proof, HyVent og lignende produkter. Membranerne tillader vanddamp at passere ud gennem jakken, men de tillader ikke vand og regn at trænge ind udefra.

Men uanset, hvor fantastisk åndbarheden efterhånden er blevet i membranerne, så er en membranløs jakke altid væsentligt mere åndbar, da damp og fugt ikke skal passere gennem en forhindring på vej væk, så at sige.

Så hvis vinterjakken ikke skal bruges i tung nedbør og alligevel altid vil være ledsaget af en god regnjakke i fugtigt vejr, er det værd at overveje, om den virkelig behøver være vandtæt. Hvis du til gengæld skal bruge jakken til både regn, sne og slud i skandinavisk klima, så er en membranjakke et rigtig godt valg.

Det afhænger af, hvad du skal bruge din vinterjakke til. Hvis du skal bruge din vinterjakke til at dyrke motion udendørs i koldt og vådt vejr, er det en god idé at vælge en jakke, der er vandtæt. På den måde kan du holde dig tør, selv hvis du bliver udsat for regn eller sne.

Hvis du derimod skal bruge din vinterjakke til at gå en tur i parken eller til casual brug i byen, behøver din jakke ikke at være vandtæt. I så fald kan du vælge en jakke, der er lavet af et åndbart materiale, så du kan holde dig varm og tør, selv når du dyrker motion.

Husk, at du på vores store blog altid kan finde råd og vejledning – blandt andet en guide til vandtæt beklædning.

Hvad er forskellen på en parka og en vinterjakke?

Der er flere forskelle mellem en parka og en jakke. En parka er en lang, varm frakke, der typisk går ned til lårene eller knæene. Parkajakker er ofte lavet af vandafvisende materialer og har et tykt fyld af dun eller syntetiske fibre, der gør dem velegnede til koldt vejr.

Jakker er derimod typisk kortere end parkajakker, og de er ikke nødvendigvis lavet af vandafvisende materialer eller med et tykt fyld. Jakker kan være lavet af mange forskellige materialer, fra uld til læder, og de kan være både formelle og afslappede. Generelt set er parkajakker mere velegnede til vintervejret, mens jakker er mere alsidige og kan bæres året rundt.

Hvordan vælger du en ny vinterjakke?

Der er mange ting, du bør overveje, når du vælger en ny vinterjakke. Først og fremmest bør du undersøge vejret i dit område, så du kan vælge en jakke, der passer til vejrforholdene. Du bør også vælge en jakke, der passer til din stil og din kropsbygning, så du kan føle dig godt tilpas, når du bærer den.

Når du vælger en jakke, bør du også tænke over, hvilke aktiviteter du skal bruge den til, og hvilke funktioner du har brug for, såsom vandtæthed, åndbarhed eller lommer. Endelig bør du vælge en jakke, der passer inden for dit budget, så du kan få en jakke, der er både praktisk og økonomisk.

Laver Fjällräven vinterjakker?

Ja, Fjällräven laver vinterjakker. Fjällräven er et svensk brand, der er kendt for sine højkvalitetsprodukter til outdoorbrug, herunder vinterjakker. Fjällrävens vinterjakker er ofte lavet af ekstremt slidstærkt materiale og har et tykt fyld af dun eller syntetiske fibre, der gør dem velegnede til koldt vejr. De har også en god pasform, der giver god bevægelsesfrihed, så du kan bevæge dig frit, selv når du dyrker motion i koldt vejr.

Fjällrävens vinterjakker findes i en række forskellige stilarter - fra polar til hverdagsbrug - og farver, så du kan vælge en jakke, der passer til dine behov og ønsker. Nogle gange er det lækkert at vælge deres polarjakker selvom du ikke skal på ekspedition; de er næsten de varmeste vinterjakker, du finder og næsten en garanti for, at du ikke vil fryse.

Imprægnering af vinterjakke

Imprægnering af din vinterjakke kan hjælpe med at forlænge jakkens levetid samtidig med, at imprægneringen hjælper med at beskytte den mod vand, sne og snavs.

Her er nogle trin, du nemt kan følge for at imprægnere din vinterjakke:

 • Rens din jakke inden imprægnering
 • Tjek vejret så du kan påføre imprægneringen i tørt vejr
 • Påfør imprægneringen enten som spray eller som smørelse. Husk at påføre imprægneringen på hele jakken – også lynlåse og lommer
 • Vent på tørring – lad jakken tørre i mindst 24 timer inden brug

Husk at gentage imprægneringen regelmæssigt. Som tommelfingerregel skal vinterjakken imprægneres mindst en gang om året eller efter hver tredje til fjerde vask.

Vil du vide mere?

Vi har masser af gode tips og tricks til vinterjakker på vores blog, for eksempel: