Fjällräven Kånken rygsække

9 Varer

Kånken er vel nok det mest grundlæggende produkt for Fjällräven i Danmark. Selvom den oprindeligt blev designet som en skoletaske til børn, er der nu så mange modeller, at de fleste kan finde en Kånken, som passer til deres behov. Se her hele vores udvalg af den klassiske type Kånken rygsække i masser af forskellige farver.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

Historien om Fjällräven Kånken rygsækken

I 1978 så Fjällrävens grundlægger Åke Nordin et problem hos den svenske befolkning, som han mente havde potentiale til at ødelægge en hel generations sundhed. Skoletaskerne som børn bar på hver dag, var tunge og havde kun en hank, så børnenes ene side var belastet helt forkert, mente Åke Nordin. Det gav ham en idé til at løse problemet med en lille og enkel rygsæk, der kunne indeholde alt det skolebørnene måtte have brug for til en dag: Skolebøger, madpakke, skriveredskaber og vanddunk. Fjällräven Kånken var en realitet, og blev hurtigt sat i produktion.

Det tog ikke lang tid, før mange af skolebørnenes forældre og masser af andre opdagede den lette, smarte rygsæk, som kunne sætte hænderne fri til andre opgaver i hverdagen. Succesen var en realitet, både i Sverige og mange andre steder i verden.

Således også i Danmark, hvor Fjällräven Kånken i 80’erne blev synonym med fodformede sko og frisind, kollektiver og fællesskab. Da den slags ting ikke længere havde holdt så stor polularitet hos danskerne i 90’erne gled Kånken også ud af bybilledet, men i årene efter årtusindeskiftet fik mange unge, som aldrig havde oplevet 80’erne, øjnene op for den smarte, lille og lette rygsæk, som ikke fylder noget særligt, når der ikke er noget i.

Igennem 2010’erne blev Fjällräven Kånken rygsækken igen enormt populær. Nu blev de gamle Kånken rygsække fra 70’erne og 80’erne hentet frem fra lofter og kældre. De som havde overlevet lagertilværelsen igennem alle årene, blev eftertragtede originalprodukter, som ganske få - og meget smarte - unge trendsættere forstod at sætte pris på. Samtidig eksploderede efterspørgslen på nye Kånken rygsække. Resultatet udeblev ikke. Fjällräven fulgte op med produktion af samme klassiske rygsæk men i nye og flotte farver. Snart kunne “den lille Fjällräven” fås i 25 forskellige farver.

3 forskellige versioner af den ikoniske rygsæk

Igennem de seneste år er også materialevalget udvidet, så det nu er muligt at få Fjällräven Kånken i flere forskellige udgaver:

 • En kraftigere version - Fjällräven Kånken No. 2. Den er lavet i det meget stærke G1000 HD Eco.

 • En ekstra miljøvenlig version - Fjällräven Re-Kånken. Den er lavet i 100% genanvendt polyester (udvundet af ca. 11 gamle sodavandsflasker)

Den seneste tilføjelse bringer kunst ind i Kånkens verden og Kånken ind i kunstens verden. Fjällräven Kånken Art har et print, som er designet af en af to kunstnere, for at udtrykke deres forhold til naturen. På den måde er Fjällrävens to største fokusområder forenet i samme produktet: Naturen og den praktiske løsning til en given udfordring.

Køb Kånken Online

Når du bestiller en Fjällräven Kånken online i vores webshop, sørger vi for at du får den lynhurtigt. Hvis det ikke er praktisk at få den sendt hjem, så kan vi sagtens sørge for at du kan hente den i en af vores butikker. Du kan naturligvis også komme direkte i din favorit Eventyrsport og købe en Fjällräven Kånken rygsæk.