Løbestrømper til damer

48 Varer

Udover den korrekte løbesko, er strømper måske nok den vigtigste beklædningsdel i forbindelse med løb. En løbestrømpe skal sidde rigtigt, yde den rette funktion og sikre at du ikke får vabler. Med eller uden kompression.

dondal

UDVIKLET AF EN VINDER

”Döndal løbestrømperne har alt det man kan ønske sig; de sidder perfekt, de er åndbare og de er slidstærke”

Thijs Nijhuis, OL deltager på maraton og flere gange dansk mester i løb

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

LØBESTRØMPER TIL DAMER:
Udover den korrekte løbesko, er strømper måske nok den vigtigste beklædningsdel i forbindelse med løb. En løbestrømpe skal sidde rigtigt, yde den rette funktion og sikre at du ikke får vabler.

Vigtigt når du skal vælge den rigtige løbestrømpe:

Materialet:
Vælg aldrig en løbestrømpe af bomuld. Den bliver alt for hurtig våd, kommer her til at bevæge sig om foden og risikoen for vabler er stor. Når det drejer sig om løb, skal man enten vælge en strømpe af syntetisk stof eller merinould. Udgaverne med merinould har ofte samtidig en vis mængde syntetisk materiale iblandet, da det er med til at holde på pasformen over tid.

Fordelene ved merinould, er uldens evne til at holde på varmen selv når trøjen bliver våd af sved. Derudover er uld fra naturens side selvrensende og kommer derfor ikke til at lugte lige så hurtigt som syntetisk stof.

Syntetisk stof leder imidlertid sveden hurtigere væk, men kan føles klamt og koldt når materialet er vådt. Syntetisk stof er ofte lettere og fornemmelsen mere luftig på de varmeste dage.

Støtte og stabilitet:
En løbestrømpe er vævet på en måde, så den giver støtte til foden på vigtige steder. Det er rundt om anklen, rundt om svangen og langs achillessenen. Disse områder er forstærket og sidder ofte strammere end resten af strømpen. Det giver ekstra support, støtter og stabiliserer, hvilket vil gavne alle slags løbere lige fra nybegynderen til den der skal løbe langt eller kort og hurtigt.

Pasformen:
For at undgå vabler er det vigtigt, at en løbestrømpe har et anatomisk snit og sidder fast rundt omkring hele foden. Hvis ikke vil der opstå friktion mellem huden om strømpen, som medfører vabler. En evt. friktionen – bevægelse - skal derimod være mellem strømpe og sko.

En løbestrømpe er samtidig fabrikeret uden syninger generende steder, gerne med en helt sømløs tåboks, som tæerne ikke generes under løb.

Længden på skaftet er et stykke henad vejen et spørgsmål om smag og behag. Dog skal det siges, at helt korte ”no-show” strømper, der end ikke når op over kanten på skoen, ofte vil glide ned, hvilket giver problemer.

Løber man med lange tights i kolde perioder, kan det være en fordel med en længde på skaftet af strømperne, der er så langt, at de når op under kanten af tightsene. Således undgår man et bart stykke hud.

Løbestrømper med kompression:
3 ting gør sig gældende når vi snakker kompressionsstrømper:

 • Øget blodcirkulation
 • Mindskelse af muskelvibration
 • Hurtigere restitution

Effekten skyldes det tryk som kompressionsstrømpen lægger omkring foden og underbenet. Under aktiviteter som løb, ophober der sig affaldsstoffer i underbenet. Kompression fra strømperne øger blodcirkulationen og på den måde fjerner affaldsstofferne hurtigere og mere effektivt.
Kompression er også medvirkende til at mindske muskelvibrationer fra de utallige stød der kommer under en løbetur. Kompression i strømperne er med til at mindske denne vibration, da strømpen ”holder” dine muskler på plads.
Disse to egenskaber gør, at kroppen har bedre forudsætninger for at restituere og blive klar igen efter endt aktivitet.

Vi fører løbestrømper til damer fra bl.a.: X-Socks, CEP, Feetures, Salomon, Fusion, Inov8, Compressport