Vandtætte støvler og vandrestøvler til damer

Alle disse damestøvler er vandtætte takket være en membran som f.eks. Gore-Tex®,  Proof™ eller KEEN.DRY. Alle støvlerne er også åndbare bortset fra gummistøvlerne.

  per side
  Sorter stigende

  Vandtætte støvler til damer

  Om du skal ud i det danske regnvejr eller på en lang vandreferie i Svergie eller England. Ja, så er et par vandtætte støvler altså lige sagen. Der er ikke noget værre end våde fødder, når vi er ude og nyde naturen. Våde fødder er nemlig ofte lig med kolde fødder.

  Før du dykker ned i vores store udvalg af vandtætte støvler til damer, er det en god ide at beslutte dig for, hvilken slags vandtæt støvle du er på udkig efter: vandrestøvler, vinterstøvler eller gummistøvler.

   

  Gode vandtætte vandrestøvler til damer

  Skal du gå mange kilometer i regnvejr,  i underskov eller i vådt græs, så er et par vandtætte vandrestøvler en rigtig super investering. Næsten alle vandtætte vandrestøvler har en indbygget membran, som er det. der gør støvlen vandtæt, men også gør at du kan slippe af med varmen og fugten fra dine støvler. Membranen kan hedde en masse ting, men et par populære er Gore-Tex, Proof, Keen Dry.

  Membranen er består af en masse helt små porer, som leder fugten ud inde fra dine fødder. Vandet på ydersiden kan ikke komme igennem på grund af overfladespændingen. Med en vandtæt vandrestøvle kan du altså være nærmest sikker på at have tørre tæer på turen, uden at skulle bekymre dig om indeklimaet i støvlen.
  Der er dog altid begrædninger. En støvle med membran har, modsat f.eks. en gummistøvle, en øvre grænse for vand den kan holde ude. Har du støvlerne i vand en hel dag eller skal du igennem flere åer i træk, vil der på et tidspunkt kunne komme vand ind i membranstøvlen. Ligeledes skal du være opmærksom på, at åndbarheden sjældent er den helt samme som i en vandrestøvle uden membran. Hvis du har tendens til meget varme og fugtige fødder, og skal du på vandretur i varme og tørre omgivelser, så er det ikke nødvendigvis sikkert, at en vandtæt vandrestøvle er det smarteste valg.

  Når alt dette er sagt, er det vigtigt at huske på, hvor dejligt det er med tørre fødder på tur. Tørre og varme fødder giver os overskud til at nyde naturen omkring os. Er du i tvivl, om vandrestøvlen skal være vandtæt eller ej? Læs mere om forskellen på støvler med og uden membran her.

  Vedligeholdelse af vandtætte vandrestøvler til damer

  Vandtætte vandrestøvler er nemme at vedligeholde. Det bedste, du kan gøre for dine vandtætte vandrestøvler, er, ikke at stille dem væk med mudder og snavs på. Når du kommer hjem fra tur, er det derfor en god ide lige at skylle støvlerne under vandhanen – hvilket er ligetil, da støvlerne jo er vandtætte. På den måde forebygger du, at sand og skidt med tiden bevæger sig ind til membranen og eroderer den i stykker.

  Efter du har skyllet dine vandtætte vandrestøvler, kan du med fordel give dem lidt imprægneringsspray. Men hvorfor dog det – støvlerne er jo allerede vandtætte? Imprægneringen beskytter membranen mod smuds, og så øger den støvlens åndbarhed. Som vi tidligere har nævnt, leder membranen vanddamp fra den side, hvor der er mest fugtigt (altså inden i støvlen), til den side, hvor der er mindst fugtigt. Vanddampen kan altså kun komme ud gennem membranen, hvis yderstoffet er mere tørt end miljøet inden i støvlen. Med en god imprægneringsspray sikrer du dig, at yderstoffet ikke kan suge særligt meget fugt i våde omgivelser, og membranen vil således have en bedre evne til at lede fugt væk fra foden.

   

  Scroll op og find vores lækre vandtætte vandrestøvler fra førende mærker som Hanwag, Haglöfs, Lundhags, Salomon og mange flere.

   

  Vandtætte vinterstøvler til damer

  Vinteren i Danmark er kendt for at være en god blanding af kold og våd. Det er derfor en oplagt fordel, hvis dine vinterstøvler er vandtætte. Vores vinterstøvler i Eventyrsport holdes typisk vandtætte vha. en membran. Det betyder, at du kan komme af med dampen og derfor ikke bliver fugtig indefra.

   

  Gode såler

  Skal du bevæge dig meget rundt i mudder eller sne, kan det være en rigtig god ide at kigge efter et par vinterstøvler med et groft mønster under sålen for ekstra greb. Og husk, at jo tykkere en sål, støvlen har, des mere isolerer den også fra den kolde jord underneden.

   

  Husk at tænke på sokkerne

  Når du køber vinterstøvler, er det vigtigt at tage højde for, om der er plads til en dejlig tyk sok nede i støvlen. Når du får støvlen hjem, så husk at prøve den indenfor med den type sok, som du går med, når du er udenfor om vinteren. I Eventyrsport anbefaler vi gerne sokker i uld, da uld varmer mere og har bedre fugthåndterende egenskaber end f.eks. bomuld.

   

  Vedligeholdelse af vinterstøvler

  Det er drønvigtigt for dine nye støvlers holdbarhed og din oplevelse af deres åndbarhed, at du bruger lidt tid på vedligeholdelse. Her lægger vi vægt på ordet ”lidt”, da det faktisk er ret nemt at vedligeholde dine vinterstøvler. Ligesom med vandtætte vandrestøvler handler det nemlig primært om at du holder dine støvler rene og så giver dem en gang imprægneringsspray i ny og næ.

   

  Her på siden finder du dejligt varme vandtætte vinterstøvler fra bl.a. Ecco, Helly Hansen, Keen, Viking og mange flere.

   

  Gummistøvler til damer

  Skal du ud i ægte regnvejr, eller kan du godt lide, at dine udestøvler derhjemme er nemme at hoppe i, ja, så er det måske et par gummistøvler, som du er på udkig efter. Gummistøvler er nemlig 100% vandtætte, selv hvis du stiller dig i vandkanten i timevis. Du kan altså være helt sikker på at have dejligt tørre fødder nede i et par gummistøvler, og kombinerer du dem med en tyk uldsok, så er komforten også i top.

  Nogle gummistøvler kommer allerede med varmt for i, så de kan bruges i den kolde og våde vinter i Danmark. Eller hvis de skal bruges på skiferien, hvor gummistøvler er nemme at hoppe i, hvis man bare lige hurtigt skal udenfor. Det er nemlig også en fordel ved gummistøvler: de er praktiske, hvis man tit skal ud og ind ad døren. Så slipper du for at snøre støvlerne hver gang.

  I Eventyrsport fører vi kvalitetsgummistøvler fra bl.a. LaCrosse og Viking.

   

  Lange gummistøvler vs. korte gummistøvler
  Korte gummistøvler, lange gummistøvler, ankelgummistøvler. Hvad skal man vælge?

  Korte gummistøvler og ankelgummistøvler er nemme at hoppe i, og de kan fint bruges til en gåtur i byen på en regnvejrsdag. Derudover gør det korte skaft gummistøvlen lidt mere diskret og pæn at se på.

  Langskaftede gummistøvler beskytter mere mod dybt mudder og sprøjt fra vandpytter. På ture i naturen er det længere skaft ofte at foretrække, men i sidste ende er det nok lidt en smagssag, hvad man er til.

   

  Hvorfor naturgummi?

  Mange af vores gummistøvler i Eventyrsport er i naturgummi. Men hvad betyder det egentligt? Naturgummi kaldes også latex og stammer fra Kautsjuktræer eller gummitræer. Her kan naturgummiet tappes på flydende form ved et snit i barken.

  Fordelen ved gummistøvler produceret i naturgummi er, at naturgummi er meget stærkt, og så er det lettere at ånde igennem sammenlignet med kunstig fremstillet gummi. Det skyldes naturgummiets molekylære struktur.

   

  Vedligeholdelse af naturgummi

  Naturgummi indeholder æteriske olier, og derfor kan gummistøvlerne føles fedtede, når man rører ved dem. Disse olier fordamper langsomt fra naturgummiet, hvorved det med tiden tørrer ud og kan begynde at revne. Derfor er det vigtigt, at du med jævne mellemrum plejer og vedligeholder dine gummistøvler i naturgummi. Det er egentligt ikke anderledes, end hvis din egen hud tørrer ud, så er det også smart at give den lidt fugtighedscreme. Vi anbefaler Grangers’ Bluesign-certificerede spray, Rubber Boot Care. Sprøjt det på, og gnub det ind med en klud eller svamp. Lad det tørre, og hvis det efter en times tid ikke er trukket helt ind, så tør det overskydende af. Derudover skal du huske, at hvis gummistøvlerne har været i kontakt med salt (f.eks. på vejen eller på stranden), så skyl dem, når du er kommet hjem, så saltet ikke får lov at udtørre gummistøvlerne.

   

  Tilbud på vandtætte støvler

  Vi har altid vandtætte støvler til gode priser i Eventyrsport. Derudover har vi løbende tilbud på alt lige fra gummistøvler til Gore-Tex-støvler. Du kan finde dem ved at benytte ”tilbudsfilteret” længere oppe på siden.

  Du kan også melde dig ind i Eventyrsports Kundeklub og være blandt de første, som hører om nye skarpe tilbud på vandtætte støvler. Det er nemt og gratis at blive medlem. Læs mere om kundeklubben og alle dens fordele her.