Vandtætte støvler til damer

58 Varer

Alle disse damestøvler er vandtætte takket være en membran som f.eks. Gore-Tex®,  Proof™ eller KEEN.DRY. Alle støvlerne er også åndbare bortset fra gummistøvlerne.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

Vandtætte støvler til damer

Om du skal ud i det danske regnvejr eller på en lang vandreferie i Sverige eller England, så er et par vandtætte støvler altså lige sagen. Der er ikke noget værre end våde fødder, når du er ude og nyde naturen. Våde fødder er nemlig ofte lig med kolde fødder.

I vores udvalg af vandtætte støvler til kvinder finder du et bredt udvalg af forskellige kvalitetsmærker, for eksempel Hanwags, Haglöfs, Lundhags, Viking og mange, mange flere.

Hvilke vandtætte damestøvler skal du vælge?

Før du dykker ned i vores store udvalg af vandtætte støvler til damer, er det en god idé at beslutte dig for, hvilken slags vandtæt støvle du er på udkig efter: vandrestøvler, vinterstøvler eller gummistøvler.

Der er nemlig stor forskel på et par vandtætte vandrestøvler og et par gummistøvler, og støvlens egenskaber ændrer sig alt efter, hvilket behov støvlen skal opfylde. Herunder får du en gennemgang af de forskellige vandtætte støvler til kvinder, så du kan finde ud af, hvad der passer bedst til dig.

Gode vandtætte vandrestøvler til damer

Skal du gå mange kilometer i regnvejr,  i underskov eller i vådt græs, så er et par vandtætte vandrestøvler en rigtig god investering. Næsten alle vandtætte vandrestøvler har en indbygget membran, som gør støvlen vandtæt, men også er åndbar, så du kan slippe af med varmen og fugten fra dine støvler. Membranen kan hedde en masse ting, men et par populære er Gore-Tex®, Proof og Keen Dry.

Membranen består af en masse helt små porer, som leder fugten ud inde fra dine fødder. Vandet på ydersiden kan ikke komme igennem på grund af overfladespændingen. Med en vandtæt vandrestøvle kan du altså være nærmest sikker på at have tørre tæer på turen uden at skulle bekymre dig om indeklimaet i støvlen.


Der er dog altid begrænsninger. En støvle med membran har, modsat for eksempel en gummistøvle, en øvre grænse for vand, den kan holde ude. Har du støvlerne i vand en hel dag eller skal du igennem flere åer i træk, vil der på et tidspunkt kunne komme vand ind i membranstøvlen. Ligeledes skal du være opmærksom på, at åndbarheden sjældent er den helt samme som i en vandrestøvle uden membran. Hvis du har tendens til meget varme og fugtige fødder, og skal du på vandretur i varme og tørre omgivelser, så er det ikke nødvendigvis sikkert, at en vandtæt vandrestøvle er det smarteste valg.

Når alt dette er sagt, er det vigtigt at huske på, hvor dejligt det er med tørre fødder på tur. Tørre og varme fødder giver os overskud til at nyde naturen omkring os. Er du i tvivl, om vandrestøvlen skal være vandtæt eller ej? På vores blog kan du læse mere om forskellen på støvler med og uden membran.

Her på siden finder du vandtætte vandrestøvler til damer fra mærker som Hanwags og Haglöfs.

Vedligeholdelse af vandtætte vandrestøvler til damer

Vandtætte vandrestøvler er nemme at vedligeholde. Det bedste, du kan gøre for dine vandtætte vandrestøvler, er at skylle støvlerne under vandhanen, når du kommer hjem fra tur – hvilket er ligetil, da støvlerne jo er vandtætte. På den måde forebygger du, at sand og skidt med tiden bevæger sig ind til membranen og eroderer den i stykker.

Efter du har skyllet dine vandtætte vandrestøvler, kan du med fordel give dem lidt imprægneringsspray. Imprægneringen beskytter membranen mod smuds, og så øger den støvlens åndbarhed. Som vi tidligere har nævnt, leder membranen vanddamp fra den side, hvor der er mest fugtigt (altså inden i støvlen), til den side, hvor der er mindst fugtigt. Vanddampen kan altså kun komme ud gennem membranen, hvis yderstoffet er mere tørt end miljøet inden i støvlen. Med en god imprægneringsspray sikrer du dig, at yderstoffet ikke kan suge særligt meget fugt i våde omgivelser, og membranen vil således have en bedre evne til at lede fugt væk fra foden.

Vandtætte vinterstøvler til damer

Vinteren i Danmark er kendt for at være en god blanding af kold og våd. Det er derfor en oplagt fordel, hvis dine vinterstøvler er vandtætte. Vores vinterstøvler i Eventyrsport holdes typisk vandtætte ved hjælp af en membran. Det betyder, at du kan komme af med dampen og derfor ikke bliver fugtig indefra.

Gode såler

Skal du bevæge dig meget rundt i mudder eller sne, kan det være en rigtig god idé at kigge efter et par vinterstøvler med et groft mønster under sålen for ekstra greb. Og husk, at jo tykkere en sål, støvlen har, des mere isolerer den også fra den kolde jord underneden.

Husk at tænke på sokkerne

Når du køber vinterstøvler, er det vigtigt at tage højde for, om der er plads til en dejlig tyk sok nede i støvlen. Når du får støvlen hjem, så husk at prøve den indenfor med den type sok, som du går med, når du er udenfor om vinteren. I Eventyrsport anbefaler vi gerne sokker i uld, da uld varmer mere og har bedre fugthåndterende egenskaber end for eksempel bomuld.

Vedligeholdelse af vandtætte støvler

Det er drønvigtigt for dine nye støvlers holdbarhed og din oplevelse af deres åndbarhed, at du bruger lidt tid på vedligeholdelse. Her lægger vi vægt på ordet ”lidt”, da det faktisk er ret nemt at vedligeholde dine vinterstøvler. Ligesom med vandtætte vandrestøvler handler det nemlig primært om, at du holder dine støvler rene og så giver dem en gang imprægneringsspray i ny og næ.

Her på siden finder du dejligt varme vandtætte vinterstøvler fra blandt andre Helly Hansen, Keen, Viking og mange flere.

Læs også