VIDEO: 8 gode råd til trailløb

< Forrige artikel Næste artikel >
VIDEO: 8 gode råd til trailløb
Råd og vejledning
15 March 2022

VIDEO: 8 gode råd til trailløb

Hvordan kommer man godt i gang med trailløb?

Bliv sendt sikkert afsted gennem skoven med 8 konkrete råd fra Eventyrsport Ambassadør Peter Bech, der har dyrket trailløb gennem mere end 10 år og er en del af det Danske Traillandshold.

#1

Vælg en trailsko

Når du løber i en trailsko med et grovt mønster under sålen, får du to helt store fordele:

Du opnår en større sikkerhed og et bedre fodfæste i underlaget. Du står sikkert fast når det går ned af bakke eller ved hurtige retningsskift.

Du får en bedre udnyttelse af dine kræfter opad, da skoen ikke glider tilbage hver eneste gang du sætter af.

#2

Ikke for meget tøj

Pas på med at tage for meget tøj på. Du får hurtigt pulsen op i det varierede terræn og derudover er der er ofte læ i skoven. Klæd dig efter lag-på-lag princippet, så du kan justere undervejs.

#3

Læg roligt ud

Start på de store stier eller grusveje inden du bevæger dig ind på de helt små og mere tekniske stykker. Lad kroppen blive varm, så den er klar til nedløb, pludselige retningsskift og udfordrende passager.

#4

Bryd rytmen

På de små singletracks og stejle op- og nedløb skal du kunne skifte løbestil, så den passer til terrænet og underlaget. Kom frem på fødderne og vær klar på at tage korte skridt, for hurtigt bagefter at skifte til længere skridt. Eller små hop til siden, hvis der er grene på tværs.

Som trailløber sætter man sjældent foden ens to gange i træk.

#5

Stol på dine fødder

Mange vil typisk have en tendens til at have fokus rettet direkte ned på sine fødder, for at være sikker på ikke at træde forkert. Men her skal man i stedet kigge et par meter frem, for at kunne "læse" stiens forløb.

Man skal turde stole på, at fødderne selv finder ud af at placere sig rigtigt. 

#6

Brug armene

Dygtige trailløbere bruger hele kroppen, når de forcerer svære passager og forhindringer på stierne. Armene er særligt vigtige og bliver brugt som balancestang. Prøv at baske lidt med vingerne på din næste tur og fornem, at du styrer væsentligt bedre med et bredt vingefang.   

#7

Træk vejret

Det lyder måske som en selvfølge, men på meget svære passager - særligt tekniske nedløb - kan man være så fokuseret og udfordret, at man glemmer at trække vejret. Det sætter hurtigt en stopper for festen, hvis man gentager det for mange gange i træk. 

#8

Glem tiden

Indstil dig på, at du ikke kan holde samme pace som du er vant til fra dine asfaltture. Det ofte kuperede terræn, det bløde underlag og den øgede fokus på forhindringer sætter automatisk tempoet ned. Det er helt naturligt og helt ok. Vær ikke slave af uret, men nyd at du er kommet afsted og nyd naturen.

Råd og vejledning
Posted: March 15, 2022
Categories: Løb
Tags: trailløb , løb
Forfatter: Rasmus Baaner