Vask af læderstøvler

Inspiration til eventyr
< Forrige artikel Næste artikel >
Vask af læderstøvler
Råd og vejledning
06 December 2014

Vask af læderstøvler

Dine støvler er beskidte! Hvad skal du huske, når de skal vaskes? Det fortæller vi her!

Jord og mudder slider på læderet, fordi det ikke nøjes med at lægge sig som et lag udenpå, men også masseres ind i selve læderet. Derved ryger åndbarheden sig en tur, og sandsynligheden for svedige fødder stiger. 

Hold liv i dine undersåtter

Ved at vedligeholde støvlerne undgår du at læderet revner og bliver stift - og hvor er det fedt bagefter at stikke fødderne i et par velholdte støvler! Vedligeholdelse er også med til at forlænge støvlernes levetid, så du kan holde liv i dine elskede undersåtter.

Af med snørrebåndende

Af med snørebåndene

Start med at fjerne snørebåndene, så du let kan rengøre alle steder inklusiv hullerne eller øjerne. Beskidte snørebånd kan du skylle op i en spand.

Skyl skidtet

Skyl skidtet væk

...og helst ikke i en vandpyt. Skyl skidtet af støvlerne under vandhanen, eller med haveslangen. Fjern eventuelle rester med en opvaskebørste. Står du  i ødemarken, kan Dirty Scrubber fra Grangers være en hjælp. Dirty Scrubber kan bruges til Gore-Tex® og læder.

 
Tørring

Luft ud!

Nu skal støvlerne have lov at tørre. Undgå at stille dem på radiatoren, i tørreskabet eller ved åben ild, da det udtørrer læderet. Tør dem ved stuetemperatur, og tør gerne øjer og huller af med en klud for at undgå rust. Er støvlerne våde indeni kan du fylde avispapir i dem. Skift det ud når papiret er mættet med fugt.

 

Puhh - de stinker!

Stinker dine støvler stadig, kan du give dem en tur med G-Max Odour Eliminator fra Granger’s, som let og hurtigt fjerner lugt og bakterier. Det vandbaserede middel er fremstillet uden parfume, og sprayes direkte ned i støvlen. Du kan også skylle støvlerne i lunkent vand.

Pleje af læderstøvler - det er fedt!

Følg vejledningen der fulgte med støvlerne, men typisk giver man støvler med glat læder en omgang bi-voks eller læderfedt, så regndråber igen preller af. Smør et tyndt lag på de helt tørre støvler med en klud. Kom godt omkring alle syningerne. Tag en ny klud eller en blød børste og afslut med en poléring.  Gentag efter behov. Se alle plejeprodukter til støvler her.

Nye støvler til vintervejret - også til børnene

Er dine støvler gået kolde, kan du finde et par nye på webshoppen. Og skal du have børnegummistøvler, som ikke skal vedligeholdes, så se her.

Vandrestøvler herrer >

Vinterstøvler herrer >

Hverdagsstøvler herrer >

Vandrestøvler damer >

Vinterstøvler damer >

Hverdagsstøvler damer >

Alle støvler til børn >

Råd og vejledning
Posted: December 06, 2014
Categories: Fodtøj , Vejledninger
Forfatter: Eventyrsport Blogger