Tøj - pleje, vask og imprægnering

Inspiration til eventyr
< Forrige artikel Næste artikel >
Tøj - pleje, vask og imprægnering
Råd og vejledning
05 January 2014

Tøj - pleje, vask og imprægnering

Vi kigger her på hvordan du vedligeholder dit tøjs vandafvisende behandling.

Imprægnering skal vedligeholdes

Snavs, olie og almindelige vaskemidler vil over tid, danne et lag ovenpå tøjets vandafvisende behandling. Når det sker, reduceres tekstilets åndbarhed og ydeevne, og vil føles vådt og tungt. Derfor er det vigtigt at tøjet vaskes og imprægneres, for at opretholde effekten.

Vær miljøbevidst når du plejer tøjet

Granger’s lancerede for mere end 40 år siden, den første vandbaserede og miljøvenlige imprægnering. Alle deres wash-in produkter virker i vask allerede ved 30°, hvorved elforbruget reduceres med op til 40%. Da Granger’s produkter samtidig holder længere, er behovet for at imprægnere tøjet mindre.

I Granger’s produktlinje lever mere end 90% op til de meget høje miljø- og arbejdsmiljøkrav fra bluesign®. Målet er 100%. Granger’s er også ISO 14001-certificeret.

Granger’s original performance restored

Få tekstilet til at føles som nyt igen

Modsat almindelige vaskemidler fjerner Granger’s Cleaners snavs, olie og pletter uden at ødelægge den vandavisende overflade og får tekstilet til at føles som nyt igen.

Granger’s har midler, der er beregnet til enten rengøring eller imprægnering. Der er imidlertid også nogle, der kan begge dele. Her har vi valgt tre produkter ud, som vi viser brugen af. Vil du vide mere, kan du kigge forbi webshoppen eller vores butikker.

2 in 1 Cleaner and Proofer

Energibesparende – rengør og imprægnerer ved samme vaskAnbefales til Gore-Tex®, eVent® og alt vandtæt og åndbar beklædning.

 1. Luk alle lynlåse og Velcro®-lukninger.
 2. Ryst flasken og hæld den passende mængde i maskinens sæbeskuffe eller i en vaskebold svarende til et fyldt låg pr. beklædning.
 3. Vask med skylleprogram ved 30° varmt vand. Så sparer du på energien og beskytter miljøet.
 4. Tør i tørretumbler på medium varme indtil beklædningen er tør, og lad derefter tørre i yderligere 15 minutter for at sikre at imprægneringen aktiveres. Vigtigt: Følg altid vaskevejledningen på dit tøj.

Se 2 in 1 Cleaner and Proofer.

XT Proofer all fabrics

Imprægnering der virker ved lufttøring. Tørretumbler ikke nødvendig. Påføres som spray. Anbefales til Gore-Tex®, eVent® og alt åndbar og vandtæt beklædning.

 1. Sørg for at tøjet er rent og hvis det skal rengøres så brug Grangers 30° Cleaner.
 2. Luk alle lynlåse og Velcro®-lukninger.
 3. Da XT Proofer er vandbaseret er det bedst hvis tøjet er fugtigt ved påføring.
 4. Ryst flasken og spray et jævnt lag på tøjet i en afstand af 10-15 cm.
 5. Dup med en ren klud for at fjerne overskydende væske.
 6. XT Proofer giver gode resultater uden at det tørretumles eller stryges, men hvis vaskeanvisningen på tøjet tillader det, kan tøjet tørretumbles ved medium varme for at forlænge imprægneringens holdbarhed. 

Se XT Proofer all fabrics

Granger’s Down Cleaner 30°

Speciel sæbe til tøj med dun- og syntetisk fyld. Opretholder isoleringen og duns bæreevne. Eliminerer dårlig lugt. Modsat almindelige vaskemidler, fjerner Granger’s Down Cleaner 30° ikke-naturlige olier fra dunene.

 1. Luk alle lynlåse og Velcro®-lukninger.
 2. Ryst flasken og hæld den passende mængde i maskinens sæbeskuffe eller vaskebold. Se flasken for korrekt dosering.
 3. Vask i varmt vand og med skylleprogram. Granger’s Cleaner virker allerede ved 30L, så du kan spare på energien og beskytte miljøet. Vigtigt: Følg altid vaskevejledningen på tøjet.
 4. Benyt tørretumbler hvis anvisningen i tøjet tillader det.

Se Granger’s Down Cleaner 30°. 

Hold tøjet rent og godt imprægneret

Besøg webshoppen og se alle midlerne du kan bruge til vedligeholdelse af din beklædning. Vi har alt fra læderbalsam og voks til vaskemidler og imprægnering med mere. Læg også vejen forbi kategorierne med regntøj.

Vask og imprægnering >

Regnjakker herrer >

Regnbukser herrer >

Regnjakker damer >

Regnbukser damer >

Råd og vejledning
Posted: January 05, 2014
Categories: Tøj , Vejledninger
Forfatter: Eventyrsport Blogger