Seglora i Store Bededagsferien

< Forrige artikel Næste artikel >
Seglora i Store Bededagsferien
Inspiration
03 July 2014

Seglora i Store Bededagsferien

Følg Natacha Jagd på en klatretur i Seglora, Sverige, som involverer sol, granit, badning i skovsøer og grill.

Hver gang jeg får chancen for at komme af sted på klippe, så bliver jeg nødt til at gribe den. Sådan er det at være en alt for entusiastisk klatrer i et så fladt land som Danmark. 

Derfor fik jeg min kære far, som også klatrer en hel del, overtalt til at køre til Seglora i området Göteborg i Sverige.

Vi var flere klatrere, som gerne ville på tur, og det endte med, at vi tog otte mand af sted. Tur-gruppen bestod af Christian og jeg, min kusine på 10 år og alle de ”gamle”: Min far, hans kæreste og fire af vores venner.

Torsdag aften kørte vi af sted og tjekkede ind i to hytter på den hyggelige campingplads Seglora Familjecamping. Campingpladsen ligger lige mellem to af Segloras sektorer, nemlig Nya berget og Gamla berget. Derudover ligger der en badevenlig elv og sø i nærheden, så beliggenheden er helt perfekt! På campingen er der både gode badefaciliteter, toiletter, køkken og en lille kiosk. En campingplads, der klart er til at anbefale!

Fredag morgen sov vi længe, da der var lettere overskyet og fugtigt. Heldigvis lysnede det op i løbet af formiddagen, og efter en god morgenmad kørte vi til Gamla berget.

morgenmad

Morgenmaden bestod af masser af brød, havregrød og selvfølgelig kaffe!

På Gamla berget er der alt fra fjerde til ottendegrads-klatring, så der er noget til de fleste klatrere! En fed sektor, med både overhæng, slap og vertikale ruter. Dog har jeg selv tilbragt en del ture i Seglora, og har derfor klatret det meste på Gamla berget. Der var dog en 7b rute jeg ikke havde prøvet før - nemlig et 3-4 meter langt ”boulderproblem”. Jeg prøvede det et par gange, men manglede at sætte sidste bevægelse sammen med resten af ”problemet”.     

Mig på den lidt spøjse og meget korte rute           

Christian på Elephantitis (7a)              

Christian forsøgte sig en smule på Spaceboy (8a), men desværre uden det største held. Da jeg tidligere på dagen havde sat slynger på ruten, fik jeg genopfrisket al betaen på den velkendte rute (Frederik Thulstrup og jeg sendte den sidste sommer). Overraskende nok lykkedes det mig at repetere ruten, da jeg skulle rense den for slynger sidst på dagen – dejlig fornemmelse!

Vi tog alle trætte hjem, hoppede i åen, for derefter at forberede og grille den helt store middag!

Badetur i det smukke område nær campingen

Lørdag morgen var vejret virkelig solrigt og godt! Destinationen var Nya berget, som er fyldt en masse femte- og sjettegrads klatring. Størstedelen af ruterne er vertikale eller let-overhængende. Også en rigtig fin sektor, men dog uden så meget virkelig hård klatring.

I løbet af dagen klatrede vi en del lette ruter, for at få masser af meter i armene og granit under neglene!

Min kusine Amanda og jeg hygger i solen på den flotte sektor Nya berget

Christian på Svartenbrant (6c)

Efter en masse klatring sluttede vi turen af med en forfriskende badetur i den smukke skovsø!

Min kusine, far og jeg svømmer rundt i den dejlige sø

Seglora er virkelig en fed klatre- og ikke mindst naturdestination! Campingpladsen gør det nemt at overnatte lige nær sektorerne! En anden overnatningsmulighed er det shelter, som ligger lige ved skovsøen. 

Området er klart et besøg værd!

- Natacha

Inspiration
Posted: July 03, 2014
Categories: Klatring
Forfatter: Eventyrsport Blogger