Sådan passer du bedst på dine Fjällräven produkter

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
Sådan passer du bedst på dine Fjällräven produkter
Råd og vejledning
05 July 2023

Sådan passer du bedst på dine Fjällräven produkter

Der er mange gode grunde til at passe godt på sine Fjällräven produkter. Det er mere bæredygtigt at bruge dem så længe som muligt, komforten er bedst når de holdes i god stand, og så er det en del billigere at beholde sine bukser eller jakke i flere år, end at købe nye, når man synes de gamle er blevet lidt slidte. Derfor har vi lavet denne guide til dig, så du kan blive klogere på, hvordan du passer aller bedst på dine nye Fjällräven produkter.

Fj_llr_ven-buks_artikel-billede

G-1000

Tøj, der er fremstillet udelukkende af G-1000, kan voksbehandles på flere måder: Du kan smelte Grønlandsvoksen ind i stoffet ved hjælp af en hårtørrer, en varmepistol, et strygejern, over en campingbrænder eller i et tørreskab. Start med lav varme, og øg temperaturen, indtil du kan se, at voksen begynder at smelte ind i stoffet (ca. 55-60 °C).

Tøj af blandet materiale, tøj med dunfyld eller syntetisk fyld samt vandtæt G-1000-tøj med Hydratic-for skal voksbehandles med lidt større forsigtighed. Det er smeltningen af voksen, der gør forskellen. Ligesom når du voksbehandler tøj, der er fremstillet udelukkende af G-1000, skal du begynde med at påføre voksen i lange strøg, så stoffet får et tyndt, jævnt lag voks. Står du med et produkt der IKKE er G-1000, såsom Fjällrävens Eco-shell jacket, så kan den IKKE vokses, til trods for det er et Fjällräven produkt.

Voksbehandling af tøj af blandet materiale

Tøj af blandet materiale kan for eksempel bestå af G-1000 og stretch, som Keb Trousers, eller af G-1000 Lite og MT, som flere af produkterne i Abisko-serien. I princippet er det lige så nemt at voksbehandle tøj af blandet materiale som tøj, der er fremstillet udelukkende af G-1000, du skal blot være lidt mere forsigtig, når du smelter voksen ind i stoffet.

Påfør Grønlandsvoksen i lange strøg på de områder af tøjet, der består af G-1000, og smelt voksen ind i stoffets fibre. Det er mest praktisk at bruge en hårtørrer, men hvis du vil bruge et strygejern, skal du vælge den laveste indstilling og gradvist øge temperaturen, indtil du kan se, at voksen begynder at smelte. Du må ikke voksbehandle stretch eller MT-stof. Bruger du et strygejern og vil skåne det, så kan du putte et stykke bagepapir imellem strygejernet og dit G-1000 produkt.

Greenland-wax-art-billede

Voksbehandling af tøj med dunfyld

Den letteste måde at smelte voksen ind i G-1000-tøj med dunfyld på, er at bruge en hårtørrer. Husk, at dunfyldet normalt er indkapslet i et beskyttende syntetisk for, så dunene ikke arbejder sig ud gennem stoffet. Foret kan være mere varmefølsomt end G-1000-stoffet. Det er en af årsagerne til, at det ikke er en god idé at stryge G-1000-tøj med dunfyld.

 

Voksbehandling af tøj med syntetisk fyld

Den bedste måde at voksbehandle G-1000-tøj med syntetisk fyld på er at bruge en hårtørrer, men du kan også bruge en varmepistol (husk at indstille den på lav varme, da du ellers skal være ekstremt forsigtig for ikke at komme til at beskadige tøjet). Du kan også varme tøjet i et tørreskab på den laveste temperaturindstilling.

 

Voksbehandling af tøj med Hydratic-for eller Eco-shell

Den letteste måde at voksbehandle vandtæt G-1000-tøj med Hydratic-for eller Eco-shell på er at bruge en hårtørrer, men du kan også bruge en varmepistol (husk at indstille den på lav varme, da du ellers skal være ekstremt forsigtig for ikke at komme til at beskadige tøjet). Du kan også varme tøjet i et tørreskab på den laveste temperaturindstilling.

 

Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal gøre, hvor tit du skal vokse dine bukser eller har andre spørgsmål, så er du velkommen til at komme ned og tage en snak med os i butikkerne eller kontakte vores kundeservice. Og husk på, at som medlem af vores kundeklub kan du få vokset dine Fjällräven bukser ganske gratis i vores butikker.

Råd og vejledning
Posted: July 05, 2023
Forfatter: Tine Thomsen