Hvilket Trangia stormkøkken passer til dig?

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
Hvilket Trangia stormkøkken passer til dig?
Råd og vejledning
19 April 2022

Hvilket Trangia stormkøkken passer til dig?

Leder du efter et feltkøkken til dine ture ud i det blå? Her får du en hurtig introduktion, der gør det nemmere at finde den Trangia-model, der passer til dig. 

Når du skal finde dit Trangia stormkøkken, hjælper det at overveje: 

1) Hvilken serie du skal vælge fra 

2) Hvilken brænder, du gerne vil have 

3) Hvilket materiale, dine gryder og pander skal bestå af

HVILKEN SERIE?

27-serien

Trangias 27-serie består af mindre stormkøkkener, der passer til 1-2 personer. Så leder du efter et Trangia stormkøkken, der passer til dig og en god vandremakker - eller en person med en god appetit? Så er det 27-serien, du skal holde øje med. Alle modeller i serien har to gryder (1 liter), pande, vindhætte, brænder, håndtag og pak-rem  

25-serien

Trangias 25-serie er den store serie, der kan rumme portioner til 3-4 personer. Det er valget til dig, der skal lave mad til en sulten flok venner eller familiemedlemmer. Alle modeller i serien indeholder to gryder, en stegepande, en vindhætte, brænder, håndtag og pak-rem. 

HVILKEN BRÆNDER?

Gasbr_nder_spritbr_nder

Spritbrænder

Den første Trangia havde en spritbrænder, og syv årtier efter er det stadig et godt valg. Det er en forholdsvis lydsvag brænder, og du kan justeret dens intensitet ved hjælp af en spar-ring. En spritbrænder har ingen dele, der skal rengøres og heller ingen dele, der kan gå i stykker. Til gengæld er den mindre effektiv end gasbrænderen. 

Gasbrænder

Gasbrænderen er den hurtige og effektive løsning. Det er også den løsning, der soder mindst, og så er det ovenikøbet nemt at justere på flammens intensitet. Til gengæld er gasbrænderen ikke lige så lydsvag, og den kræver mere rengøring end spritbrænderen. 

HVILKET MATERIALE?

Aluminium og andre materialer

Skal du primært bruge dit stormkøkken til at koge suppe, simreretter, praktiske færdigretter og vand til kaffen? Så er det ikke sikkert, du behøver vælge en model med teflonbelægning. Du kan vælge mellem almindelig aluminium, hårdanodiceret aluminium, duossal.

Teflonbelægning

Teflon-belægning er det samme, som du kender fra dit indendørs køkken. Har du teflonbelægning på dine pander her? Så bliver du nok også glad for at have det i dit stormkøkken. Det gør det ganske enkelt nemmere at stege fisk, æg, pandekager og alle andre lækre retter, du kan komme i tanke om. Så hvis du drømmer om at det skal syde og boble af lækre, hjemmelavede retter i dit stormkøkken, går du nok ikke galt i byen med teflon-belægning. 

Vil du gerne have telfonbelægning? Så hold øje med Trangia modelnavnet. Tal nummer to i navne angiver, om der er non-stick belægning på gryder og pander. 

3 og 4 - Teflonbelagt stegepande 
5 og 6 - Gryder og pande er telfonbelagte 

Traniga_f_llesbillede

Vælg de rette gryder og pander til trangiaen

Du kan få Trangia i flere forskellige materialer. Læs om materialerne her og gør det lettere at vælge, hvilket materiale dit stormkøkken skal være i. 

Råd og vejledning
Posted: April 19, 2022
Forfatter: Charlotte Kusk Nyholm Thomsen