7 bud på din næste daypack: Rygsække til dagsture

Næste artikel >
7 bud på din næste daypack: Rygsække til dagsture
Råd og vejledning
17 January 2023

7 bud på din næste daypack: Rygsække til dagsture

Trine Birch Okkels -Eventyrsport Skribent


Skrevet af Trine Birch Okkels

-Tidligere eliteløber og dansk rekordholder


Daypack – eller på godt dansk: rygsæk til dagsture. Har du også erfaret, at der er flere end bare et par enkelte at vælge imellem? Er du derfor usikker på, hvilken der er en rigtige for dig? Hvad enten du skal bruge rygsækken til vandring, cykling, multisport, skole eller bare allround til hverdagsbrug, så har vi rygsækken der passer dig. 

Læs med nedenfor, hvor vi giver dig 7 bud på rygsække til dagsture, der er ideelle til forskellige formål. Og vil du se hele det store udvalg, så tag et kig her. 

Når vi kalder den lille rygsæk for ”daypack,” er det ikke så mærkeligt, for det er tasken, der lige netop har størrelsen til at opfylde dit behov for opbevaring til en dagstur af den ene eller anden art – det vil sige et rumindhold på ca. 6 til 45 liter.

Du kan med fordel overveje, hvad der er vigtigt for dig, at tasken skal kunne, så du er sikker på at få valgt den rigtige.

Hvad skal du bruge den til?
Vælg din rygsæk med udgangspunkt i, hvad du skal bruge den til. Overvej om du gerne vil have en rygsæk, som du kan bruge til flere forskellige ting, eller om den skal være en hverdagsrygsæk, til cykelturen eller til vandreturen.  Skal den sidde ekstra godt på f.eks. løbeturen? Er det vigtigt, at den er let? Har du brug for ekstra ventilation til ryggen?

Hvad skal du have med? 
Dernæst kan du overveje, hvad du gerne vil have plads til i rygsækken. Det giver dig både et praj om, hvor stor din rygsæk skal være, men det giver dig også et billede af, om der er nogle særlige detaljer, du har behov for. Skal der være plads til væskeblære? Hvor mange lommer skal der være, og hvor skal de sidde? Skal tasken have en særlig facon til særligt indhold?

Ved du eksempelvis, at du gerne vil have plads til din laptop, kan det være en fordel at vælge en rygsæk, der har en beskyttet lomme til den. Skal du bruge rygsækken til korte vandreture og små udflugter, kan det i stedet være, at det er rart med en sidelomme specielt til en drikkedunk.

Den med detaljerne til vandreturen og multisport | Osprey Talon 22 & Tempest 20

Har du brug for en taske, der sidder godt, når du er aktiv på vandreturen, cykelturen eller måske til sport, er herrerygsækken Talon 22 og damerygsækken Tempest 20 fra Osprey nogle rigtig gode bud. Er du til det sporty look, bliver du heller ikke skuffet. Der er tænkt over alle detajler, og pasformen og komforten er i top. Du har opbevaring til vandrestave, isøkseholder, cykellygte, drikkesystem og i det hele taget lommer til det hele. Fås i flere størrelser. 

Den stilrene til hverdag og dagstur | Arc’teryx Mantis 26

Er du til det stilrene look, skulle du måske kaste blikket på Mantis 26 fra Arc’teryx. Her får du en taske, du både kan bruge til hverdag, arbejde og dagsture. Det supergode er, at du får både og – for samtidig med det stilrene look får du også en taske, der er virkelig praktisk indrettet med rum og anordninger til lidt af hvert. Og så gør det jo ikke noget, at du heller ikke går ned på komforten med polstring de rigtige steder. Laptoppen eller væskeblæren har sin egen lomme. Smart er det også, at har du ikke brug for hoftebæltet, tager du det nemt af.

Allrounderen til vandring og hverdagsbrug | Haglöfs Tight Pro 

Hvis du ikke allerede kender den, så tag et kig på Haglöfs Tight Pro – den er et godt bud på din kommende trofaste og slidstærke ven dag efter dag. Som navnet afslører, sidder den tæt. Der er lommer og organizer-system til lidt af hvert. Og får du lyst til at tage din slidstærke ven med på vandreturen eller til sport, kan du fuldt ud stole på den – den er udstyret med alt, hvad du får brug for hertil og sidder også godt, når du er aktiv.

Den farverige - klassikeren der aldrig går af mode | Fjällräven Kånken

Hvorfor ændre på en succes? Er du til retro-looket, og elsker du en god og super enkel klassiker? Så er Kånken fra Fjällräven helt sikkert noget for dig. Den er nok den allermest kendte mindre rygsæk gennem årtier. Den fås i et væld af skønne farver, så din største udfordring bliver nok at vælge hvilken, der er din favorit. Den er firkantet i faconen, og lynlåsen følger 3 sider – det gør den superpraktisk til f.eks. skole-/studiebrug, når du nemt skal have fat i laptoppen og dine bøger. En udtagelig siddepude giver dig god polstring til ryggen. Stoffet er utrolig slidstærkt, og som en ekstra bonus er det også næsten vandtæt.

 

Den gode på cykelturen – når du får det varmt på ryggen | Deuter Race EXP Air

Bliver du også tit varm og svedig på ryggen, når du cykler med rygsækken på? Så bør du overveje Deuters Race EXP Air. I denne taske er der virkelig lagt vægt på, at du skal have så meget luft til ryggen og kroppen i det hele taget som muligt, samtidig med at rygsækken skal sidde perfekt. Får du brug for lidt ekstra plads, klarer tasken også det, rumfanget kan nemlig justeres. Du skal heller ikke frygte en byge undervejs, da der medfølger regnovertræk. Du får gode lommer, holder til cykelhjelmen og lygten og plads til værktøj.

Den med god plads til laptop og lærdom | Fjällräven Räven 28

Fjällrävens elegante Räven 28 er oplagt som din næste studie- eller arbejdsrygsæk. Den beskytter din laptop i en polstret lomme og har masser af plads til dine bøger. Og har du puttet de tunge af slagsen i, skal du ikke frygte for dine skuldre – der er sørget for god polstring på ryg og bæreseler. Mobilen eller solbrillerne beskyttes godt i den lille fleeceforede lomme. Kort og godt en slidstærk klassiker, syet i Fjällrävens supermateriale G1000 Heavy Duty ECO. Vi har tildelt den vores ”Careful Choice”-mærke for de bæredygtige og miljøvenlige materialer!

Hjælperen - når du skal have styr på hverdagen | Osprey Transporter Small Zip Top Pack

Har du brug for en stilren rygsæk, der samtidig er vandtæt og kan holde styr på dine småting, dokumenter og laptop i hverdagen og måske til arbejde, er Ospreys Transporter Small Zip Top Pack en oplagt mulighed. Du får her en taske med gode organiseringsmuligheder - blandt andet en polstret lomme til din laptop, organizer og en nøgleholder. Tasken har en anderledes og smart åbning, der giver et godt overblik.

Der er plads til 25 liter i den lille udgave af den praktiske rygsæk. Har du brug for mere plads, så tjek den store udgave med plads til 32 liter: Transporter Large Zip Top Pack.

Råd og vejledning
Posted: January 17, 2023
Categories: Løb
Forfatter: Eventyrsport Blogger