6 storslåede nationalparker i USA's kolossale nordvest

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
6 storslåede nationalparker i USA's kolossale nordvest
Inspiration
26 June 2018

6 storslåede nationalparker i USA's kolossale nordvest

Det nordvestlige USA lokker med en stribe nationalparker, der hver især byder på storslået natur. Her finder man alpine lækkerier, fugtige regnskove, sneklædte vulkaner, enorme skove, boblende mudderpøle, brusende vandfald og meget, meget mere.

 

Drager man til det Nordvestlige USA, finder man en hel stribe nationalparker, der er oplagte at planlægge en tur efter. I alle nationalparkerne er der oceaner af muligheder for at komme ud ad bilen, ud på stierne, ud i naturen og opleve det hele på nært hold.

Denne rute forbinder seks nationalparker på en 3600 kilometer lang rundtur med start og slut i Seattle.

 

1 North Cascades National Park

North Cascades byder på alpine lækkerier i overflod.

Her er bjergene høje, dalene dybe, engene summer af liv og vilde blomster, og der er mere end 300 gletsjere i nationalparken.

Vil du have den helt store vildmarksoplevelse, er der rigeligt med muligheder for at vandre ind i the wilderness. Det kræver en gratis tilladelse, telt, sovepose og kogegrej, men kaster du dig ud i det, venter naturforkælelse i særklasse - og muligheden for at se for eksempel bjørne på deres hjemmebane.

 

2 Glacier National Park

Fra Washington State går turen videre til Montana. Her er der højt til himlen og langt mellem mennesker. Og så er der Glacier National Park.

Parken er en del af et fredet område, der er på størrelse med Danmark, men blot i nationalparken finder man mere end 130 spejlblanke bjergsøer, 1000 forskellige plantearter og flere hundrede dyrearter.

Sætter du ud på blot en lille del af parkens mere end 1200 kilometer markerede vandrestier, kan du være heldig at spotte bjerggeder, elge, tykhornsfår, rødlos, pumaer, prærieulve og – ikke mindst – grizzlybjørne.

 

3 Yellowstone National Park

Verdens første nationalpark og en af USA’s mest berømte nationalparker. Gejsere, der springer på klokkeslættet time efter time, år efter år. Boblende mudderhuller. Brusende vandfald. Psykedeliske, regnbuefarvede vandhuller. Blanke bjergsøer. Smukke skove. Enorme vidder.

Yellowstone lever op til klichéen om et naturligt vidunder. Her er man stort set garanteret at se vilde dyr i deres naturlige element. Her strejfer bisoner rundt på store enge, ørne svæver mod den blå himmel, og nysgerrige murmeldyr folder hænderne, mens de overvåger dine bevægelser.

Vejen gennem Yellowstone former sig som et 8-tal, og der er et væld af steder at stige ud og gå småture, der leder én tæt på alle herlighederne.

Længes man efter den mere ensomme oplevelse, er der 2100 kilometers vandrestier at vælge mellem.

 

4 Grand Teton National Park

Umiddelbart syd for Yellowstone, i staten Wyoming, ligger Grand Teton National Park. Her rejser forrevne tinder sig flere kilometer over en billedskøn dal, hvor bisonokser græsser, og den brede Snake River flyder.

Her er flere små søer, hvor det er oplagt at slå teltet op eller parkere camperen for natten. Og der er selvfølgelig stier, der bringer én op på siderne af de kantede bjerge.

Der er mange, som blot drøner lige gennem Grand Teton for at komme til eller fra Yellowstone, men stopper man op, venter der store naturoplevelser og langt færre mennesker.

 

5 Mount Rainier National Park

Den aktive vulkan Mount Rainier er et monster af et bjerg, hvis 4392 meter høje top rejser sig højt og smukt over alt andet i området. Og sikke et område! Bjerget er en vulkan og er en af de bjerge i USA, der har flest gletsjere, og seks store floder udspringer fra dens sider.

Vandene flyder ned på store enge, der eksploderer i en pallette af klare farver, når de vilde blomster springer ud i foråret.

Hernede kan man udforske de billedskønne, idylliske egne under den rå, sneklædte vulkantop på vandrestier; korte som lange, lette som udfordrende.

 

6 Olympic National Park

Det er en helt anden verden, der ligger og venter, når rundturen tilbage til Seattle næsten er sluttet. Olympic National Park får meget nedbør, selv for et område der er notorisk for meget regn, og det kommer til udtryk i intet mindre end tempereret regnskov.

Her er mosbeklædte træer, enorme bregner, fossende vandfald, dramatiske kyststrækninger, men der er også vilde blomsterenge under snedækkede toppe i de højere beliggende dele af nationalparken.

Og der er selvfølgelig vandrestier, der leder dig ud i netop den slags natur, du er på jagt efter.

  

Du kan læse mere om alle USA's nationalparker på www.nps.gov

 

Herunder finder du links til relevant tøj og udstyr: 

 

Vandresko og vandrestøvler

Sandaler

Vandresokker

Vandrestave

Telte

Soveposer og liggeunderlag

Rygsække

 

Foto: Charlie Marsh

Inspiration
Posted: June 26, 2018
Forfatter: Opdag Verden