5 vandreture i Englands nyeste nationalpark

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
5 vandreture i Englands nyeste nationalpark
Inspiration
13 October 2019

5 vandreture i Englands nyeste nationalpark

Englands nyeste nationalpark, South Downs, ligger på landets sydkyst, og her finder man massevis af fine vandrestier. Nationalparkens folk har selv peget på deres fem favoritvandreture, som kan vandres året rundt – såvel sommer som vinter. 

 

De fem ture i South Downs National Park er:

 

1 Seven Sisters
Man behøver ikke altid vandre langt for at få store oplevelser, og turen her til de ikoniske kalkklipper, der rejser sig dramatisk fra stranden, er da heller ikke mere end et par kilometer lang. 

Her kan alle være med hen langs den stenede strand til De Syv Søstre, og går man op over klipperne er der fine udsigter langs kysten. 

Om sommeren kan det være værd at medbringe badetøjet, mens det er den varme jakke, man ikke skal glemme i efteråret og om vinteren, hvor vinden kan være isnende kold.  

Du kan læse mere om turen HER 

 

2 Ditchling Beacon & Devil’s Dyke
Det højeste punkt i East Sussex hedder Ditchling Beacon. Vandrer man op i de 248 meters højde, bliver man belønnet med udsigter vidt ud over grønne, afrundede bakker i et åbent landskab, hvor man skimter havet på horisonten.

På kultursiden finder man resterne fra et fort med rødder tilbage til Jerntiden. 

Der går også en fin, fin tur til Devil’s Dyke, som er den længste, dybeste og bredeste ’tørre dal’ i hele Storbritannien.

Læs mere HER

 

3 Rogate & Harting
Luk øjnene for forestil dig det landlige England. Forestil dig et virvar af marker, fredelige landsbyer og den fine River Rother. Forestil dig idyl og fredsommelighed. 

Så har du en nogenlunde ide om, hvad du finder på stierne her. 

Lægger du nakken bagover, kan du være heldig at spotte hejrer og isfugle, og har du friske ben og adskillige dage til rådighed, så kan du fortsætte ud ad området på den 100 kilometer lange Serpent Trail. 

Stien har fået sig navn, da den snor sig gennem landskaberne som en slange. 

Læs mere om Roagte og Harting HER, og er du til de lange vandreture så undersøg The Serpent Trail nærmere. 

 

4 Cheriton
Det er altid rart at have et mål, når man er ude for at strække stængerne, og det er der netop på den her 16 kilometer lange vandretur. Den bringer nemlig én til Cheriton, der af mange bliver anset for at være Hampshires smukkeste landsby. 

Turen er altså fin, hvis du også gerne vil dykke ned i områdets kultur og historie. Du kan kigge nærmere på den lokale kirke, som ligger på toppen af en oldgammel gravhøj, og floden Itchen skaber den hyggelige stemning, floder har det med at bringe med sig.

Den højst beliggende del af ruten følger South Downs Way med glimrende udsigter til følge. South Downs Way er en anden mulighed, hvis man vil prøve lykken med en længere rute. Den snor sig nemlig hel 160 kilometer gennem de sydengelske landskaber.  

Læs mere om turen til Cheriton HER  og læs mere om South Down Way

 

5 The Meon Valley Trail
Der gik engang en jernbane mellem Fareham og Alton. I togene blev der transporteret kvæg og korn, men nu er der hverken lokomotiver eller køer på strækningen – i stedet er der 18 kilometers fredelig vandring gennem skønne, engelske landskaber. 

Skulle man have brug for lidt afveksling, kan man også leje sig en cykel og tage turen på den tohjulede. 

Læs mere HER

Inspiration
Posted: October 13, 2019
Categories: Vandring i Europa
Forfatter: Opdag Verden