Opdag Verden anbefaler - oktober 2019

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
Opdag Verden anbefaler - oktober 2019
Råd og vejledning
15 October 2019

Opdag Verden anbefaler - oktober 2019

Fedt gear og spændende nyheder

Helly Hansen H1 Pro Baselayer Pants

Teknisk inderlag

Helly Hansen H1 Pro Baselayer Pants

Helly Hansen har taget et ekstra skridt, når det kommer til at lave isolerende inderlag. Ved hjælp af varmesensorer har forskere nemlig undersøgt, hvor på kroppen vi henholdsvis sveder og fryser mest. På baggrund af resultaterne har Helly Hansen udviklet det nye H1 Pro Baselayer, som er nøje tilpasset de forskellige zoner. De fugttransporterende lifa-fibre sikrer, at varme og sved ledes væk fra kroppen, og merinould giver ekstra varme på kuldefølsomme steder. Fås til såvel mænd som kvinder fra str. XS til 2 x XL.

Haglöfs L.I.M. Shake Dry Hood

Ekstremt åndbar

Haglöfs L.I.M. GTX Shake Dry Hood

Den vandtætte skaljakke her er beregnet til sneaktiviteter, hvor pulsen banker hårdt, og sveden pibler frem. ShakeDry-teknologien sørger nemlig for en ekstrem åndbar jakke, der gør et særdeles solidt stykke arbejde, når det kommer til at regulere kroppens temperatur. På Scandinavian Outdoor Awards blev jakken netop rost for at være førende på markedet, når det kommer til de egenskaber, samt for at eliminere det klassiske og lettere irriterende scenarie på tur i kolde områder, hvor man konstant er nødt til at regulære sin beklædning, når man stopper og sætter i gang igen. Jakkens Gore-Tex-paneler er lavet i et stretch-materiale, som sørger for god komfort og bevægelsesfrihed. Jakken vejer 400 gram.

Haglöfs Tight L

Tight er tilbage

Haglöfs TIGHT L

Haglöfs har været en tur i udstyrsarkiverne og vækket deres klassiske TIGHT-rygsæk til live igen; med det klassiske design, farveudvalg og hele molevitten. I løbet af de mere end to årtier, der er gået siden TIGHT første gang kom på hylderne, har rygsækken, som kommer i en række forskellige størrelser, haft rigeligt med tid til at bevise sit værd. Sloganet bag rygsækken lød dengang på, at ’det er dig, der skal bevæge dig – ikke din rygsæk’, og det er stadig tanken. Rygsækken sidder nemlig tæt og er blandt andet udstyret med en aftagelig brystrem, højkvalitets YKK-lynlåse og en strop til isøksen. 

Sea To Summit Sleep system finder

Find det komplette sovesystem

Hvilken sovepose passer til hvilken type tur? Og hvad med underlaget? Lagenposen? Puden? Sea to Summit har lanceret et værktøj på deres hjemmeside, hvor man nemt besvarer en række spørgsmål om, hvilken type ture man tager på, og derefter får forslag til sovepose, underlag og pude, der passer til ens behov. Man starter med at vælge, hvilken type tur, man oftest tager på – vandreture, langdistancevandring, cykelture, kanoeventyr, skiture osv. – vælger længde, hvor lav en temperatur soveposen skal gå ned til, og hvor vigtigt vægt er for én. Dernæst vælger man, hvilken type underlag man foretrækker (selvoppusteligt eller oppustelig), sin foretrukne soveposeform samt foretrukne form for fyld, hvad man mest kigger efter, når det kommer til en lagenpose (ekstra temperatur, hygiejne, bevægelsesfrihed), og hvilken pudeform man hælder mest til. Det hele er let og hurtigt at klikke sig gennem. Når man har gjort det, får man præsenteret soveposer, underlag, puder og lagenposer, der passer til ens behov. Smart.

Sea to Summit X-pot Kettle 1,3 Sea To Summit X-Cup Sea To Summit X-Brew Coffee Dripper

Sammenklappeligt kaffesæt

Sea To Summit X-Pot Kettle 1,3 + X-Cup + X-Brew Coffee Dripper

Sea to Summit laver en række pladsbesparende, innovative og sammenklappelige produkter til friluftskøkkenet, og kombinerer man de her tre, har man et fuldt setup til at brygge skøn kaffe på tur. X-Pot Kettle 1,3 har, lige som de to andre produkter, sammenklappelige silikonesider, og du kan pakke X-Brew Coffee Dripper samt X-Cup ned i kedlen, som du selvfølgelig også kan bruge til at opvarme vand til f.eks. den frysetørrede ret. Kedlen har en hårdanodiseret bund, er BPA-fri og nylonhåndtagene er glasforstærkede. Silikonevæggene er varmeresistente, men bør ikke udsættes direkte for flammen fra din brænder. Kedlen vejer 186 gram (eller som Sea to Summit skriver: “det samme som en hamster – RIP Kevin”). X-Brew Coffee Dripper vejer 85 gram, kan ligeledes klappes sammen og har et genbrugeligt mesh-filter. X-cup har samme egenskaber og vejer 45 gram. Alt i alt betyder det et sammenklappeligt kaffesæt på lige godt 300 gram.

Ulvang Training Turtle Neck

Merino til træning og tur

Ulvang Training Turtle Neck

Regner du med at skulle være aktiv, mens det kan blive lidt koldt i vejret, så kryb i rullekraven her og mærk, hvordan merinould så hurtigt bliver din ven, at det bliver svært at forestille sig at have andet mod huden, hvad end du træner eller er på tur. Inderlaget her fås til såvel kvinder som mænd og har strategisk placerede meshpaneler på siderne og bag på til at lede sved og fugt væk fra kroppen. Panelerne er i 84 % merinould, 10 % lycra og 6 % polyester, mens resten af trøjen er i 98 % merinould og 2 % lycra, som er med til bedre at bevare pasformen og gøre trøjen mere slidstærk. Der er huller til tommeltotterne, og reflekser i stoffet sørger for, at du bedre bliver set i mørket. 

Lundhags Habe Pile Jacket 

Genopfundet til koldere vejr

Lundhags Habe Pile Jacket

Lundhags har genopfundet deres succesfulde Habe Jacket i en version til koldere forhold. Habe Pile er således en isolerende jakke, der på bedste miljøvenlige vis er lavet i 65 % genanvendt polyester og 35 % økologisk bomuld. Med en PFC-fri DWR-imprægnering er den gjort vandafvisende nok til at holde dig tør i let regn, og så er den selvfølgelig vindtæt og – ikke mindst – åndbar, så du kan komme af med fugt og sved, når pulsen ryger i vejret. Hætten kan justeres foran og bagpå, så den sidder optimalt, og de to lynlåsbrystlommer sidder, så de er nemme at komme til, selvom man har rygsæk på.

Sealskinz All Weather Glove

Vandtæt handske til det hele

Sealskinz All weather Glove

Tørre hænder er varme hænder, og varme hænder er hænder, der har det godt. Den her robuste, lette og tekniske vandtætte handske fra Sealskinz er 100 % vandtæt, men sørger samtidig for, at dine hænder kan ånde, hvad end du bruger dem på de våde vintermorgener på cyklen eller på skituren. Trelagskonstruktionen sørger desuden for en holdbar handske, og fingrene er formede, så man bedre kan bruge, ja, fingrene. Syntetisk læder i håndfladen sørger for styrke og et bedre greb.

Fjällräven Keb Wool T-shirt W LS

Første lag til krævende ture

Fjällräven Keb Wool T-shirt W LS

Fjällrävens avancerede Keb-serie er udviklet til krævende vandreture i vanskeligt terræn, hvor bevægelsesfrihed er lige så vigtig som holdbarhed og beskyttelse. Og hvilket materiale er så bedre end uld? Den her lette, langærmede top er lavet af to forskellige merinouldjerseys, der transporterer fugt og hjælper kroppen med at bevare en behagelig temperatur. Den er særdeles velegnet til vandreture, skiture og længere flerdagseventyr, da uld ikke behøver at blive vasket så ofte – du skal bare lufte det, så er det klar til en ny dag. Trøjen er lavet i sporbart, etisk produceret merinould.

Økogrej vi anbefaler

TLT Snu -9

En anderledes mumie

TLT Snu -9

Soveposen her fra danske TLT er på mange måder en klassisk mumieformet sovepose, men så alligevel ikke helt. Den er nemlig en smule anderledes i formen end de fleste andre mumieformede soveposer, og det er ikke tilfældigt. Posen, som er fyldt med genanvendt polyester i sammenhængende fibre, er nemlig ret snæver omkring hoved og hals, så kostbar kropsvarme ikke skal opvarme unødvendigt meget luft, og hvor soveposers bredeste punkt traditionelt ligger ved skuldrene, ligger det på Snu -9 ved albuerne, hvor man rent faktisk er bredest, hvis man ligger afslappet på ryggen. Posen er desuden ergonomisk formet ved fødderne, så der er ekstra plads til dem, og der er ekstra fyld i fodboksen, så du ikke vågner med kolde fødder. Hætten kan strammes i kanten, og på varmere nætter kan varmekraven lynes af. 2-vejs-lynlåsen har trækstrop på begge sider. Komforttemperaturen ligger på -2 for kvinder og -9 for mænd. Soveposen vejer 1.430 gram og kommer med kompressionspose og opbevaringspose.

Helly Hansen Lillo Sweater

Alsidig og bæredygtig

Helly Hansen Lillo Sweater

Lillomarka er et populært vandreområde tæt på Oslo og lægger navn til den nye Lillo Sweater fra Helly Hansen. Det quiltede tekstil gør trøjen blød og komfortabel, og samtidig er materialet vandafvisende, så du snildt kan bruge trøjen i fugtigt vejr. Lillo sweater er fremstillet i 100 % Bluesign-godkendt tekstil, og snittet gør, at du kan trække trøjen over hovedet, hvad enten du skal slentre rundt i byen, eller du skal på tur i fjeldet eller skoven. Der er vandtætte paneler på krave, skuldre og albuer, og den store frontlomme har en solid YKK-lynlås. Lillo vejer 575 gram og fås i flere forskellige farver.

Tentree Oberon Hoodie

1 hoodie = 10 plantede træer

Tentree Oberon Hoodie

Her kan man tale om at købe et produkt med god samvittighed. Canadiske Tentree, som står bag den her hoodie, har nemlig en simpel, om end ekstrem ambitiøs, mission: At plante 1 milliard træer inden 2030. Tentree håber at nå målet ved at plante 10 træer, for hvert produkt de sælger, og det inkluderer også Oberon Hoodie her, som er lavet i økologisk bomuld og genanvendt polyester. Økologisk bomuld bliver produceret uden brug af pesticider og insekticider, som man ser et højt forbrug af, når det kommer til konventionelt dyrket bomuld. Når det kommer til selve hættetrøjen, så er der snøre i hætten, kængurulommer og ribkanter i ærmer samt underkant.

Fjällräven Singi 48

Tradition møder innovation

Fjällräven Singi 48

Det er svært ikke at være begejstret for produkter, der er klassiske i deres design og funktionalitet, og som samtidig byder på nytænkende og miljøvenlige tanker. Rygsækken her er en del af Fjällrävens Singi-serie, som tager navn efter en enorm dal i det nordlige Sverige, der ligger tæt på Kebnekaise og samtidig er et stop på Kungsleden. Produkterne i den klassiske trekkingserie afspejler Fjällrävens lange tradition for at udvikle slidstærkt og funktionelt tøj og udstyr til vandreture i Skandinavien, og produkterne i serien har typisk robuste løsninger, der har vist deres værd over tid. Nøgleordene er holdbarhed og funktionalitet, og Singi 48 er en robust vandrerygsæk til alskens slags ture. Den kommer med Fjällrävens prisbelønnede, klimavenlige træramme og et let justerbart bæresystem. Hovedrummet og de øverste lommer giver masser af opbevaringsplads, og du kan tilføje mere plads med tilbehør fra Singi-serien, Singi Side Pocket og Singi Gear Holder, der gør det muligt at bære en riffel, fiskegrej, kamerastativ osv. Rygsækken er designet i G-1000 HeavyDuty Eco S med forstærket, vandtæt bund i nylon. Rygsækken vejer 2.100 gram, imprægneringen er fluorcarbonfri, og regnslag er inkluderet.

Råd og vejledning
Posted: October 15, 2019
Forfatter: Eventyrsport Blogger