5 bud på din næste forårsjakke

< Forrige artikel Næste artikel >
5 bud på din næste forårsjakke
Råd og vejledning
05 April 2022

5 bud på din næste forårsjakke

Frederik Thurøe -Eventyrsport Skribent


Skrevet af Frederik Thurøe

Vandrer, langrendsløber og soldat – elsker at sove under åben himmel! 


Med forårets komme følger også behovet for en nye ting i garderoben. Uanset om du skal en kort tur i skoven eller bruge en jakke til dagligdagen og det omskiftelige vejr, så finder du en håndfuld gode bud lige her. 

Her i artiklen får du 10 bud på din næste forårsjakke. Forslagene er inddelt i kategorier, så du nemt og hurtigt kan skabe dig et overblik over, hvilken kategori der passer bedst til dig.

Dunjakken

De her jakker er til dig, som gerne vil kunne bruge din jakke til flere forskellige ting end kun til overgangsjakke. De her dunjakker har en fyldkraft på 750, hvilket er i den høje ende – du får altså en varm jakke, som ikke fylder særlig meget. Jakkerne er helt perfekte som overgangsjakke, som ekstra jakke til de kølige sommeraftener, men derudover så er de også helt perfekte som ekstra lag under din skaljakke på de kolde efterårsdage – altså en jakke, som virkelig kan bruges til meget!

Begge jakkerne er fra Yeti, som går meget op i dyrevelfærd, og kun bruger de bedste dun, ligesom at blandingsforholdet mellem dun og småfjer er 95%/5%, hvilket er noget nær det bedste man kan opnå, fordi de store dun isolerer meget bedre end småfjer.

Allroundjakken

Hvis du er mere til en jakke, som kan lidt af det hele, så er de her jakker fra Fjällräven lige noget for dig. Begge jakker er lavet i Fjällrävens klassiske G1000®-stof, som består af 35% bomuld og 65% polyester, og er et meget slidstærkt materiale. Når jakkerne bliver produceret, så bliver de vokset med Grønlandsvoks, som gør dem let vand- og vindafvisende. Det gør dem helt ideelle til brug som overgangsjakke, og det er jo lige hvad du skal bruge her i den kommende varme – og lidt friske – tid

Den klassiske

Dette er en af de helt store klassikere om foråret. Softshells kommer jo i mange forskellige udformninger, men det gennemgående for langt de fleste af dem er, at de både er vandafvisende og vindtætte, samtidig med at de er en smule strækbare. Altså kan en softshell være det perfekte valg til din næste overgangsjakke.

Som du også kan se på de her to forskellige, så er pasformen heller ikke givet i softshells. Modellen, der her er til kvinder, er en længere frakke, så den også egner sig til hverdagsbrug. 

Herremodellen er en mere ”klassisk” softshell med høj krave og elastisk kant nederst i jakken.

Fiberjakken

Her har vi fat i en jakke lavet af slidstærkt, imprægneret nylonmateriale, så de både er vind- og vandafvisende. Det gør dem helt ideelle til foråret. Arc’teryx har isoleret jakkerne med fibermaterialet CoreLoft, som er lavet af genanvendt polyester, så det er ret bæredygtigt. Og så er jakken i det snit som hedder ”Trim Fit”, så du kan bruge dem under din skaljakke, når det bliver koldt, fordi de er tætsiddende. Og så passer de selvfølgelig godt som yderste lag på en kølig forårsdag – også selvom der kommer lidt regn.

Anorakken

Her i den femte og sidste kategori har vi fat i en retroklassiker, som virkelig har fået sin renæssance de sidste par år. Nemlig anorakken! Anorakken adskiller sig selvfølgelig mest væsentligt fra de andre jakker på denne liste, ved at den skal trækkes over hovedet – og det kan være rigtig rart. F.eks. er der så ikke en lynlås, som vand og vind kan trænge i gennem. De fleste anorakker udnytter pladsen, hvor der ikke skal være en lynlås til at have en stor kængurulomme – og det gør den her også. Derudover, så er den lavet af det samme stof, som vi havde fat i til allround-jakken, Fjällrävens G1000-stof, som er 35% bomuld og 65% polyester og er et meget slidstærkt materiale.

Synes du ikke, at de her bud lige passer dig, så kast et blik på vores store webshop – her har vi både til mænd og kvinder.

Husk også:

… at vejret er omskifteligt i foråret, så en vandafvisende jakke er ikke en dårlig idé at have i rygsækken.


Så skulle du gerne være klædt godt på til at fange foråret med en ny forårsjakke - rigtig god fornøjelse. 

Råd og vejledning
Posted: April 05, 2022
Categories: Vandring , Vejledning , Outdoor , Forår , Vinter
Forfatter: Eventyrsport Blogger