5 bud på din næste forårsjakke

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
5 bud på din næste forårsjakke
Råd og vejledning
31 March 2023

5 bud på din næste forårsjakke


Skrevet af Viktor H. Ladegaard

-Grejnørd, vandrer og jæger


Med forårets komme følger også behovet for en nye ting i garderoben. Uanset om du skal en kort tur i skoven eller bruge en jakke til dagligdagen og det omskiftelige vejr, så finder du en håndfuld gode bud lige her. 

Her i artiklen får du 5 bud på din næste forårsjakke. 

#1

Haglöfs Spire Mimic Hood

Når forårets svingende vejr bare ikke er til at blive klog på, så er det rart med en jakke, der går til de fleste vejrforhold. Spire Mimic jakken er en fiberforet jakke, som indeholder Haglöfs Mimic Gold for. Det er 100% genanvendt og isolerer selvom det er blevet vådt - i modsætning til dun. Derudover er jakken PFC-fri imprægneret, så den er vind- og vandafvisende til en klassisk forårsdag, hvor du kan møde både haglbyger og solskin. Jakken er ikke ultravarm og sidder rimelig tæt til kroppen. Derfor kan den både bruges som mellemlag under en skaljakke, men også som selvstændig jakke på lidt mildere dage. Spire Mimic vejer kun 485g, og det er derfor en jakke du sagtens kan have med i tasken og trække frem, når du holder pauser på vandreturen. Jakken fås både til kvinder og mænd.

#2

Fjällräven Stina - Fjällräven Sten

Hvis du er mere til en jakke, som kan lidt af det hele, så er de her jakker fra Fjällräven lige noget for dig. Begge jakker er lavet i Fjällrävens klassiske G1000®-stof, som består af 35% bomuld og 65% polyester, og er et meget slidstærkt materiale. Når jakkerne bliver produceret, så bliver de vokset med Grønlandsvoks, som gør dem let vand- og vindafvisende. Det gør dem helt ideelle til brug som overgangsjakke, og det er jo lige hvad du skal bruge her i den kommende varme – og lidt friske – tid

#3

Vaude Cyclone Jacket VI

Vaude har formået at lave en softshell til det hele, som tilmed har miljømærkerne Green Shape og Grüner Knopf i ryggen. Denne jakke egner sig rigtig godt til dig, som skal være lidt mere aktiv, hvor for eksempel en fiberforet jakke bliver for varm og en skaljakke bliver for tæt. Den store bonus ved softshells er nemlig at den er væsentlig mere åndbar end en hardshell (altså en 100% vandtæt jakke). Samtidig er den utrolig behagelig at have på. Vaude Cyclone VI er derudover overraskende vandtæt, så hvis du rammer en byge, bliver du ikke gennemblødt. Jakken er også en lille smule foret, så på en mild dag behøver du ikke have den største trøje indenunder. Her er en jakke, der tikker mange af kravene af for et omskifteligt forårsvejr. 

#4

Arc'teryx Atom LT Hoody

Her har vi fat i en jakke lavet af slidstærkt, imprægneret nylonmateriale, så de både er vind- og vandafvisende. Det gør dem helt ideelle til foråret. Arc’teryx har isoleret jakkerne med fibermaterialet CoreLoft, som er lavet af genanvendt polyester, så det er ret bæredygtigt. Og så er jakken i det snit som hedder ”Trim Fit”, så du kan bruge dem under din skaljakke, når det bliver koldt, fordi de er tætsiddende. Og så passer de selvfølgelig godt som yderste lag på en kølig forårsdag – også selvom der kommer lidt regn.

#5

Fjällräven Vardag Anorak

Der er noget klassisk og funktionelt over en anorak, som har en berettiget charme over sig. Vardag Anorakken er lavet i G-1000 ECO, som består af 65% genanvendt polyester og 35% økologisk bomuld. Fjällräven har ramt meget rigtigt med denne jakke. Her for du nemlig en stilren og utrolig alsidig jakke, som fungerer lige så godt i byen som på fjeldet. Ligesom en rigtig anorak skal have, så har jakken en stor kængurulomme, som du kan komme til fra oven og en stor lomme til hænderne, som du kan komme til fra begge sider - så lommeplads kommer du ikke til at mangle! Jakken har også en slids i siden, som gør at du nemmere kan komme i jakken, skabe lidt ventilation og give mere frihed til benene, hvis du springer på cyklen. Jakken er vind- og vandafvisende og har ingen foring, så du selv har mulighed for at styre, hvor varmt du vil have det. Jakken kommer i et væld af farver til både kvinder og mænd.

Synes du ikke, at de her bud lige passer dig, så kast et blik på vores store webshop – her har vi både til mænd og kvinder.

Husk også:

… at vejret er omskifteligt i foråret, så en vandafvisende jakke er ikke en dårlig idé at have i rygsækken.


Så skulle du gerne være klædt godt på til at fange foråret med en ny forårsjakke - rigtig god fornøjelse. 

Råd og vejledning
Posted: March 31, 2023
Categories: Vandring , Vejledning , Outdoor , Forår , Vinter
Forfatter: Eventyrsport Blogger