Klatreseler

1 Vare

Her finder du vores udvalg af klatreseler fra Black Diamond. Funktionelle, robuste og komfortable klatreseler til sportsklatring, traditionel klatring, isklatring eller rapelling.

  1. Mærke
    Navn:
    Product price
  2. Mærke
    Navn:
    Product price
  3. Mærke
    Navn:
    Product price
  4. Mærke
    Navn:
    Product price
  5. Mærke
    Navn:
    Product price
  6. Mærke
    Navn:
    Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

  1. Mærke
    Navn:
    Product price
  2. Mærke
    Navn:
    Product price
  3. Mærke
    Navn:
    Product price
  4. Mærke
    Navn:
    Product price
  5. Mærke
    Navn:
    Product price
  6. Mærke
    Navn:
    Product price

Sådan vælger du en klatresele

En klatresele kan være velegnet til en eller flere af mange forskellige typer af klatring. De fleste bliver hovedsageligt brugt til indendørs vægklatring på topreb, da dette er den lettest tilgængelige type af klatring, når nu vi bor i et land uden bjerge. Denne form for klatring stiller ikke ret store krav til hvilket udstyr, der skal være på klatreselen. Derfor kan alle godkendte klatreseler bruges til dette formål.

Hvis du er mere erfaren, klatrer du måske førstemandsklatring på den samme væg. Det betyder at rebet kun er sikret under dig. Under denne form for klatring, får du på nogen klatrevægge brug for at have et antal quick-draws med. En quick-draw er 2 karabiner med et stykke syet slynge imellem. Når du klatrer op til første sikringspunkt, som er et ståløje, bruger du en quick-draw til at sikre rebet til væggen. Med det på plads, kan din makker stoppe et eventuelt fald. Forudsat at du ikke er klatrer for langt op over sikringspunktet. De klatreseler, som har plads til quick-draws har udstyrsløkker på siden. Til denne type klatring skal der være minimum 2 udstyrsløkker på klatreselen. En på hver side.

Hvis du begiver dig ud på klippevægge for at klatre på egne sikringer, så har du brug for mere plads til udstyr i klatreselen. Der skal både kunne være quick-draws, kiler, friends, rebbremse og låsekarabiner og lidt andre ting efter personlige preferencer. Derfor er 4 udstyrsløkker på klareselen et absolut minimum. Nogle seler har 5 løkker, og det giver lidt ekstra mulighed for at organisere grejet.

Et eller flere spænder

Hvis der er to spænder til at justere klatreselens omkreds om livet, så er det nemmere at centrere sikringsløkken. Det er en fordel, hvis du skal kunne bruge klatreselen med forskellige mængder tøj under. Hvis det er koldt og du skal sikre under alpine forhold, så er det især relevant at overveje om der skal være 2 spænder på livløkken. På samme måde er det med benløkkerne. Hvis klatreselen skal bruges under forskellige temperaturforhold, så skal den både kunne strammes ind til et par tynde bukser, men også kunne løsnes op, så den kan komme udenpå et par forede bukser.

Klatreseler til træklatring

Selvom vi ikke har nogen bjerge i Danmark, så kan vi godt få brug for klatreseler i naturen. Når et højt træ skal ”bestiges”, er det fornuftigt at bruge klatreseler, som du og din makker kan sikre jer med. I disse tilfælde er det for det meste samme type sele, som du ville vælge til alpinklatring, som du vælger til træklatring. Der er nemlig sammenfald i behovene. Under træklatring, skal du også kunne have mere eller mindre tøj under selen, og du skal også kunne have ekstra udstyr med op i træet. Derfor er det ofte samme type sele du vil vælge til de to aktiviteter - altså minimum 4 udstyrløkker og justerbare benløkker. Da det ikke er voldsomt koldt i Danmark, fungerer det fint at bruge klatreseler med et enkelt spænde i livløkken til træklatring.