Kajakker og udstyr

Her finder du al vores kajakudstyr fra NRS, PeakUK, Eckla, Cannon o.a. Både våddragter, kajaksko, svømmeveste og vandtæt opbevaring - go' fornøjelse!

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
  Henter data...

  per side
  Sorter stigende

  1. Mærke
   Navn:
   Product price
  2. Mærke
   Navn:
   Product price
  3. Mærke
   Navn:
   Product price
  4. Mærke
   Navn:
   Product price
  5. Mærke
   Navn:
   Product price
  6. Mærke
   Navn:
   Product price

  KAJAKKER

  Vores sortiment indeholder udelukkende havkajakker. Dem har vi til gengæld i mange udgaver fra robuste og enkle begynderbåde og til meget avancerede ekspeditionskajakker. Der er forskellige materialer med forskellige egenskaber, nemlig polyethylen, Prilite og glasfiber. PE-bådene er ekstremt robuste og kan tåle virkelig mange tæsk, hvilket gør dem yderst anvendelige til turroning, hvor man skal gøre landgang på kyster med meget forskellig beskaffenhed. En skjult sten lige under havoverfladen er heller ingen katastrofe. Glasfiber er flot, stærkt og let og glider utrolig godt gennem vandet, men går der først hul på det yderste lag, er man lidt på den. Prilite er en slags mellemting, der kombinerer glasfiberens glathed og udseende med PE’ens styrke.

   

  Havkajakker er som regel udstyret med mindst én pakluge, men der kan sagtens være flere fordelt over hele båden. En dagsluge tæt på cockpittet er smart, her kan man have solbriller, kamera og andre ting, som man skal bruge i løbet af dagen. Dæknet og –snører fungerer både som hjælp til pakning og som sikkerhedsudstyr, og et bærehåndtag er en stor behagelighed. En fuldt lastet havkajak kan være en ret tung affære. Skrogets form definerer i høj grad kajakkens manøvreegenskaber, mens finner giver stabilitet og et ror gør det nemmere at dreje.

   

  PAGAJER

  Pagajer er en ret personlig ting. De skal passe i længden til både din kropsstørrelse, styrke og rostil, og materialerne kan med fordel afpasses efter brugen – se afsnittet om kajakker. Om den skal være delbar eller ej,  højre- eller venstreskivet er en personlig sag.

   

  BEKLÆDNING

  Beklædningen på roturen fortjener lidt omtanke. Husk, at vejret kan være lunefuldt og skiftende, og bliver du først gennemkold, er det svært at få varmen igen. Undgå bomuld inderst, det bliver iskoldt, når det bliver vådt, og er meget længe om at tørre i modsætning til kunststoffer. Selv om luften er varm, kan vandet godt være koldt, og du undgår ikke sprøjt. Husk hovedbeklædning og solbriller, du er totalt eksponeret for solen oppefra og store mængder reflektioner nedefra.

   

  SPRAYSKIRTS/OVERTRÆK

  Sprayskirts – også kaldet kajakovertræk – forhindrer vandet i at løbe ind i cockpittet. I stille vejr er det ikke nødvendigt, men hav det altid med, der skal ikke så mange skvulp til, før der står vand i bunden.

   

  TILBEHØR

  Under ”tilbehør” finder du alle de dimser og dutter, der gør tilværelsen som kajakroer sikrere, nemmere og sjovere – pagajflydere, sikkerhedsliner, bøjler til bilen, pakremme osv. Vandtætte sække er også oplagt tilbehør og findes i et utal af farver og størrelser, også specialudgaver til telefoner, kamera m.m.