Hultafors

Her finder du vores økser fra svenske Hultafors, der producerer kvalitetsøkser i en traditionsrig smedje i Östergötland. Hultafors ved med andre ord, hvordan godt værktøj skal laves, og det ses tydeligt på økserne her på siden.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
  Henter data...

  per side
  Sorter stigende

  1. Mærke
   Navn:
   Product price
  2. Mærke
   Navn:
   Product price
  3. Mærke
   Navn:
   Product price
  4. Mærke
   Navn:
   Product price
  5. Mærke
   Navn:
   Product price
  6. Mærke
   Navn:
   Product price

  Solidt værktøj fra Sverige: Hultafors økser

  Værktøjet skal være i orden – og det gælder naturligvis også, når der skal hugges brænde eller fældes træer. Med en Hultafors økse er du sikret værktøj i topklasse!

  Tag et kig i vores sortiment af økser fra Hultafors – vi har bl.a. skovøkser og jagtøkser.

  Det hele begyndte med en tommestok

  Historien om Hultafors går helt tilbage til 1800-tallet, hvor metersystemet blev indført i Sverige, og man derfor gik væk fra det tidligere system med tommer.

  Indførelsen krævede dog, at den almene svensker kunne forstå og bruge det nye system. 

  Arkitekten Karl-Hilmer Johansson Kollén udviklede derfor en såkaldt komparationslineal, hvor man både kunne se tommer og centimeter. Den havde dog ét problem: den kunne ikke foldes og var derfor upraktisk som arbejdsredskab.

  Kollén lagde hovedet i blød, og i 1883 kunne han præsentere sin nye opfindelse: tommestokken. Herefter blev Svenska Mått- og Tumstocksfabriken, som senere skulle blive til Hultafors, grundlagt.

  Et nyt mål: Hultafors økser

  I mange år fokuserede Hultafors på at lave måleværktøjer, men i 1990’erne udvidede de deres sortiment til bl.a. også at omfatte de økser, som de i dag er så kendte og anerkendte for - og med god grund.

  Hultafors udvikler deres værktøj, herunder økser, i samarbejde med professionelle.

  Øksehovederne smedes af svensk stål af høj kvalitet i den traditionsrige smedje Hults Bruk i det østlige Sverige. Her er der siden 1697 blevet lavet økser, og den mangeårige erfaring ses tydeligt i arbejdet, når der skabes solide økser, som kan holde i mange generationer.

  Hultafors økserne i vores sortiment har skafter i træsorten hickory, som er en del af valnøddefamilien. Denne træsort gør økserne behagelige at holde på og bruge, også til længerevarende huggearbejde.

  I vores udvalg af økser fra Hultafors finder du både økser velegnet til jagt, skovarbejde og i vildmarken.

   

  Se også:

  Knive og økser

  Jagtudstyr