Hultafors

2 Varer

Her finder du vores økser fra svenske Hultafors, der producerer kvalitetsøkser i en traditionsrig smedje i Östergötland. Hultafors ved med andre ord, hvordan godt værktøj skal laves, og det ses tydeligt på økserne her på siden.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

Solidt værktøj fra Sverige: Hultafors økser

Værktøjet skal være i orden – og det gælder naturligvis også, når der skal hugges brænde eller fældes træer. Med en Hultafors økse er du sikret værktøj i topklasse!

Tag et kig i vores sortiment af økser fra Hultafors – vi har bl.a. skovøkser og jagtøkser.

Det hele begyndte med en tommestok

Historien om Hultafors går helt tilbage til 1800-tallet, hvor metersystemet blev indført i Sverige, og man derfor gik væk fra det tidligere system med tommer.

Indførelsen krævede dog, at den almene svensker kunne forstå og bruge det nye system. 

Arkitekten Karl-Hilmer Johansson Kollén udviklede derfor en såkaldt komparationslineal, hvor man både kunne se tommer og centimeter. Den havde dog ét problem: den kunne ikke foldes og var derfor upraktisk som arbejdsredskab.

Kollén lagde hovedet i blød, og i 1883 kunne han præsentere sin nye opfindelse: tommestokken. Herefter blev Svenska Mått- og Tumstocksfabriken, som senere skulle blive til Hultafors, grundlagt.

Et nyt mål: Hultafors økser

I mange år fokuserede Hultafors på at lave måleværktøjer, men i 1990’erne udvidede de deres sortiment til bl.a. også at omfatte de økser, som de i dag er så kendte og anerkendte for - og med god grund.

Hultafors udvikler deres værktøj, herunder økser, i samarbejde med professionelle.

Øksehovederne smedes af svensk stål af høj kvalitet i den traditionsrige smedje Hults Bruk i det østlige Sverige. Her er der siden 1697 blevet lavet økser, og den mangeårige erfaring ses tydeligt i arbejdet, når der skabes solide økser, som kan holde i mange generationer.

Hultafors økserne i vores sortiment har skafter i træsorten hickory, som er en del af valnøddefamilien. Denne træsort gør økserne behagelige at holde på og bruge, også til længerevarende huggearbejde.

I vores udvalg af økser fra Hultafors finder du både økser velegnet til jagt, skovarbejde og i vildmarken.

 

Se også:

Knive og økser

Jagtudstyr