Kuldeindeks - Wind chill-faktor

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
Kuldeindeks - Wind chill-faktor
Råd og vejledning
12 December 2014

Kuldeindeks - Wind chill-faktor

Du bevæger dig ud i efterårs- eller vintervejret og synes egentig, at du er klædt godt på. Alligevel klaprer tænderne i munden på dig, og kroppen føles som en istap. Sker dette, er der stor sandsynlighed for, at det er wind chill-faktoren, der er på spil. Læs her mere om den. 

 

Brrrr. Det er mega koldt!

Du kender det sikkert godt. Termometret fortæller, at det slet ikke er så koldt udenfor, men virkeligheden er en anden, så snart du begiver dig ud. Vinden står lige ind i ansigtet på dig, så både hår og hue er ved at flyve af, og det føles mildest talt bidende koldt.

Når vinden blæser varmen væk fra kroppen, vil de ellers ganske tilforladelige temperaturer føles meget koldere, fordi din hud og krop bliver afkølet.

Skal du udenfor på en blæsende vinterdag, eller skal du stå på ski ned af sneklædte pister, så sørg for at have rigeligt med varmt tøj på. Særligt hvis du skal opholde dig steder, hvor vejret er ekstremt, er det meget vigtigt, at du tager risikoen for nedkøling alvorligt, så du ikke får forfrysninger. Tag derfor tøj på, der dækker mest muligt af din krop, så huden ikke er direkte eksponeret for vinden.

Hvad er wind chill-faktor?

Wind chill-faktoren er et udtryk for, hvordan temperaturen påvirker huden under en given vindhastighed. Jo mere det blæser, des koldere vil det føles, og varmetabet vil derfor være større.

Chill-faktoren kaldes også Kuldeindekset eller Afkølingsindekset. Du finder det afbildet herunder og kan f.eks. se, hvordan -10 grader pludselig kan føles som -20, hvis der bare er en let brise.


KuldeindekstabelKilde:Wikipedia

Ved at trykke på billedet ovenfor kan du se hele vores udvalg af skitøj. Du kan også klikke på de viste links herunder:

Skitøj damer 

Skitøj herrer 

Alt skiundertøj 

Skibriller og skihjelme 

Handsker og luffer 

Alle vinterjakker 

Vinterjakker herrer 

Vinterjakker damer 

Brrr.

Råd og vejledning
Posted: December 12, 2014
Forfatter: Eventyrsport Blogger