Telte

Her finder du vores store udvalg af telte til alle behov. Her er telte til camping, vandring, rejse eller festival fra mærker som Fjällräven, Nordisk, Robens, Outwell og Vaude.

per side
Sorter stigende

Telte

Solisttelt til fjeldturen, pop up telt, festivaltelt eller familiepalads med plads til 10 personer – kravene er vidt forskellige, så det kan være nødvendigt med flere telte.

 

Teltkonstruktioner

Der findes 4 grundtyper indenfor teltkonstruktion, nemlig kuppel- og tunneltelte, de geodætiske samt spidstelte. Et tunneltelt har 2 eller flere parallelle buer og kan slås op samlet. Kuppeltelte har typisk 2 krydsende buer. Det er ret vindstabilt, men skal rejses i 2 tempi, først indertelt og derefter oversejl. Geodætiske telte har mange buer, der krydser mange steder, og er ekstremt vindstabile. Spidstelte, kåter og lignende har ikke buer, men stænger. Der findes mange hybridmodeller, ofte kombinationer af tunnel og kuppel.

 

Teltstørrelser og kvaliteter

Der findes naturligvis også forskellige teltstørrelser og kvaliteter af telte. Lige fra 1-persons-telte til telte til den store familie - og fra festivaltelte, til fjeldtelte - hvor førstnævnte ikke nødvendigvis har samme høje vandsøjletryk og lave vægt som fjeldteltene. En grundregel er, at leder du efter et stærkt fjeld- eller ekspeditionstelt, så er det typisk ikke det største telt. Store telte går ikke an på fjeldet, da de ikke er vindstabile nok og alt for tunge. I sagens natur er letvægtstelte også en mindre belastning for kroppen, når banen er kridtet op til en vandretur. Skal det være virkelig let, kan vi anbefale Telemark 2 ULW (Ultra Light Weight) fra Nordisk. Dette letvægtstelt vejer kun 930 gram inklusiv pløkker, og er blandt verdens letteste 2-lags-telte. Men imellem de mindre telte finder du altså også legetelte til børnene og festivaltelte. Måske finder du også et iglo telt og et pop up telt. Det smarte ved pop up telte er, at de slås op i løbet af få sekunder. Man løsner blot en strop, og teltet folder sig ud af sig selv.

 

1-2 personer telte
3-4 personers telte
5-6 personers telte

Familietelte

Pop up telte

 

Det kan også være, at du kan nøjes med noget meget mindre og meget lettere. F.eks. findes der forskellige bivuakovertræk, ligesom du kan lave din egen bivuak - eller overdække et areal i lejren til ophold og spisning - med de såkaldte tarps, der er en slags lette og stærke presenninger.

 

Tarps og bivuak
Telttilbehør

 

Oversejl og vandsøjletryk

Oversejlet laves typisk i nylon, polyester eller bomuld. Nylon er let og stærkt, og hvis det er ripstop-vævet og med silikonebehandling, er det næsten umuligt at rive i stykker. Rivstyrken er 6 gange højere end på en næsten dobbelt så tung polyester med PU-belægning. Til gengæld er det også en del dyrere. Nylon med PU-belægning forekommer, men sjældent. Polyester er forholdsvis billigt og forsynes typisk med en vandtæt PU-belægning. Bomuld er en helt anden historie. Forcen her er et fantastisk indeklima. Bomuld er til gengæld meget tungt.

 

Vandsøjletrykket er et udtryk for vandtæthed og måles i mm. Er tallet over 1.500, anses et materiale for at være vandtæt, men der er stor forskel på, om man har direkte kontakt til materialet eller ej. Er oversejlets VST på 3.000mm, klarer du stort set al slags regn, mens det for bunden meget gerne må nærme sig de 10.000mm, idet man presser direkte på den.

 

Ventilation er nødvendig, især i kunststoftelte, hvor der kan skabes megen kondens af udåndingsluft, sved og fugt fra jorden. To eller flere åbninger er at foretrække, og de skal kunne betjenes indefra. Er teltet lukket af med en sten-/mudderkant, er det endnu mere nødvendigt.

 

Find et godt telt tilbud

Et telt behøver ikke altid at være dyrt. Har du ikke prøvet at campere endnu, men har lyst til at prøve det af, så start eventuelt med et billigt telt, for at se om det er noget. Der er store chancer for at du finder gode telte tilbud hos Eventyrsport. Kig dig omkring på webshoppen, eller besøg vores butikker, for at se om du kan finde billige telte på udsalg. Køb telt og tag ud i naturen. Det er balsam for sjælen.

 

Vi fører telte fra Easy Camp, Robens, Outwell, Fjällräven, Vaude, Nordisk og Grand Canyon.