VO2 max test

OPTIMER DIN TRÆNING OG BLIV EN BEDRE LØBER

Er du interesseret i at tage dit løb til næste niveau og har du brug for professionel viden, råd og vejledning?
Så finder du svarene hos vores faguddannede træningsfysiologer og vores testfaciliteter i Eventyrsport Running Store Aarhus.

Med en VO2 max test i hånden står du med vigtig viden, hvis du vil videre med dit løb og med det bedste grundlag for at træne målrettet og optimalt. 

VO2max_VI

NÅ DINE MÅL OG BOOST DIN LØBETRÆNING

Vil du teste din kondition, finde dit træningsniveau, få tal på din sundhed og form, så kom ind til din træningsfysiolog i Eventyrsport og få lavet en iltoptagelsestest. En VO2 max test er et redskab, der kan bruges af alle, der ønsker at optimere deres løbetræning - uanset form og niveau.

I Eventyrsport Running Store Aarhus kan du få målt din iltoptagelse gennem en VO2 max test. Sammenholdt med din makspuls, får du et fantastisk redskab til at tilrettelægge og optimere din træning ud fra dine individuelle træningszoner.

Alt sammen brugbar viden, hvis du ønsker en målrettet træning og informationer om, hvad der sker, når du træner med forskellig intensitet og i forskellige pulszoner. Med disse informationer kan du træne meget mere målrettet, og vi kan tilrettelægge det perfekte forløb, så du kan nå dine mål og indfri dine ambitioner.

ØNSKER DU AT

  • Få data om dig selv og din kondition
  • Kickstarte en ny livsstil
  • Få et mål for din sundhed
  • Tage dit løb, din vandring eller din træning til et nyt niveau
  • Finde de rette træningszoner og træningsintensitet
  • Optimere og strukturere din træning eks. i forhold til sæson
  • Teste formen af op til et motionsløb
  • Finde dit energiforbrug under løb og få vejledning i forhold til energiindtag

…så er en VO2 max test et meget relevant redskab for dig.

VO2max_III
VO2max_IV

PRISER

• 1x VO2 max test: DKK 899,-
(inkl. 30 minutters samtale)

• 2x VO2 max test fordelt på 2 konsultationer over tid: DKK 1699,-
(inkl. 30 minutters samtale pr. test)

• Tilvalg af laktatmåling: DKK 249,- pr. test

PRATISK INFO

Ønsker du et længere forløb? Sammen kan vi skræddersy din optimale træning.

LÆS MERE

SÅDAN FOREGÅR
ILTOPTAGELSESTESTEN

Selve VO2 max testen er redskabet til at finde de informationer du har brug for til din træning. Du kan få taget en enkelt test eller få lagt et individuelt forløb.

Er du interesseret i et forløb hos os, kan vi optimere og vejlede ud fra tallene og dermed tilrettelægge det helt perfekte træningsforløb for dig. I et sådan set-up anbefales det at få lavet to test for dermed at se effekten af træningsindsatsen.

vo2_max_images_hvordan_tal_hvid_1

Dialog

Vi starter ud med en dialog omkring, hvem du er, din træningsstatus, og hvilke mål og ambitioner du har omkring dit løb og din træning. Samtalen foregår i vores samtalerum.
Herefter introduceres du til testen og testudstyret, så du er forberedt på det praktiske forløb.
Dernæst
 går eller løber du 5-10 minutters opvarmning på løbebåndet.

vo2_max_images_hvordan_tal_hvid_2

Test

Selve iltoptagelsestesten varer mellem 8-12 minutter. Belastningen vil være støt stigende frem mod din maksimale ydeevne og indtil frivillig udmattelse. Du er hele tiden sikret og kan således ikke falde af løbebåndet.
Undervejs noteres puls i takt med stigende belastning.

vo2_max_images_hvordan_tal_hvid_3

Måling af blod

Under testen er der mulighed for at få taget laktatmålinger. Det foregår ved små blodprøver fra et prik i fingeren. Her kan vi finde specifikke tærskelværdier og dermed få mulighed for at tilrettelægge dit helt personlige træningsforløb udfra dit nuværende niveau.

vo2_max_images_hvordan_tal_hvid_4

Bliv klogere

Efter testen gennemgår vi testrapporten på skærmen og dine tal formidles, så du forstår hvad de viser. Du går således hjem med helt konkrete værktøjer i bagagen og kan videreudvikle dine løbetræning frem mod de mål du har sat dig og få indfriet dine ambitioner.

RASMUS STAGSTED

Når du får taget en VO2 max test i Eventyrsport Running Store er du i trygge hænder hos vores træningsfysiolog Rasmus Stagsted.

Med en kandidatgrad i Idrætsvidenskab har Rasmus stort kendskab til og viden om kroppen og de fysiologiske effekter af træning både for den helt almindelige motionist, atleter på eliteplan og for forskellige patientgrupper. Derfor er overvejelserne altid fysiologisk begrundede og understøttet af videnskabelig evidens.

Rasmus er specielt passioneret omkring løb, hvor han i fritiden arbejder mod at forbedre sin tid på forskellige løbsdistancer, hvilket kræver struktur, vilje og tålmodighed. Når Rasmus ikke motionerer med høj intensitet tager han ofte på vandreture, hvor der er rig mulighed for at nyde både natur, god mad over bål og meget gerne med overnatning i telt eller shelter.

VO2max_V

LÆS MERE OM VO2 MAX TEST