Løbesko herrer

Der findes løbesko til alle. Om du er til almindelig landevejsløb, trailløb, OCR-løb, om du løber kort og hurtigt eller langt og langsomt. Stabilitet, komfort og funktion skal passe til dine behov. Se vores store udvalg i løbesko til herrer her.

per side
Sorter stigende

Løbesko til herrer i høj kvalitet

Der er som hovedregel ikke kun èn bestemt sko, der passer til netop dig. Behov, fysik og egne præferencer spiller ind, og samtidig vil de samme par sko ofte arte sig forskelligt fra løber til løber.

Der findes løbesko til alle, og det er vigtigt, at du finder de helt rette nye løbesko, som sidder helt perfekt. Med sådan et par på fødderne, har du mange gode løbeture og kilometer foran dig.

Om du er til almindelig landevejsløb, trailløb, OCR-løb, om du løber kort og hurtigt eller langt og langsomt, så er der en sko til netop dit behov. Den enkelte løbers formåen spiller også ind. Det vi kalder en temposko, kan være en konkurrencesko for den ene løber og en mængdetræningssko for den anden.

Så når det kommer til at vælge den helt rette herre løbesko, så er der ikke nogen one-fits-all model at gå efter. Du skal vælge den, der passer perfekt til dig.

Her hos Eventyrsport har vi et stort udvalg af løbesko til mænd og mange populære modeller fra flere kendte kvalitetsmærker.

Du finder blandt andet løbesko til herrer fra de mest populære mærker såsom HOKA One One, Saucony, Asics, Adidas, New Balance samt mange flere gode mærker.

Det er blot om at gå på udkig i udvalget, så du kan finde de helt rette løbesko for dig, og så ellers komme afsted.

Løbesko til løbeturene på landevej og asfalt

Holder du af de helt klassiske løbeture på landeveje, stier og asfalt, så er et rigtig godt valg for dig en allround løbesko til herrer.

En "allround" løbesko, er en løbesko, der dækker flere behov, og som er den løbesko, man løber de fleste af sine kilometer i.

Her er det vigtigt, at du finder en løbesko, som passer til din løbestil og de forskellige behov, du har brug for, måske skal du eksempelvis have lidt ekstra støtte i dine løbesko?

Det der er vigtigt, er, at du finder en herre løbesko, der har den korrekte stabilitet og den ønskede mængde stødabsorbering. Stabiliteten afgøres, af den løbestil man har, og kravet til stødabsorbering afhænger af underlaget, man skal løbe på og længden af løbeturene.

Helt kort sagt, så er fokus i en allround løbesko stabilitet, komfort og stødabsorbering. Der er eksempelvis de to følgende typer af løbesko:

 • Mængdetræningssko: den der klarer mange kilometer og har fokus på komfort og stabilitet.
 • Temposko: en lettere og mere energifyldt sko til intervaller og tempoture.

Udfordrende trailløb / OCR-løb

Er du mere til trail- og OCR-løb, så er der også sko, der kan holde til og er skabt til netop det. Vi har samlet et udvalg af trailsko til herrer her.

Trailsko giver dig sikkerhed og samtidig udnyttelse af energien. Med den grove sål står du fast – både når det går opad og nedad. Om du er nybegynder eller hardcore ultraløber, så har vi trailsko, som dækker dit behov.

 • Den tekniske trailsko: Fokus på greb under bunden og en lav højde på skoen.
 • Trailskoen til lange ture: mere bund og deraf mere stødabsorbering.

De helt rette løbesko til konkurrenceløb

Kan du godt lide, at det skal gå rigtig stærkt? Måske er der et konkurrence-gen, der sætter i gang, så snart du kigger på løbeskoene? Så er et par konkurrence / temposko til herrer det helt rette valg for dig.

I en konkurrence- eller tempoløbesko oplever du en let og flyvende fornemmelse, som er fantastisk og giver fart. Der er fuld fokus på fart og hurtig skridtafvikling.

Ofte er disse løbesko til herrer mere kontante og mindre komfortable. Flere og flere modeller produceres med carbonplader.

Det der kendetegner en rigtig god konkurrence- / tempoløbesko er lav vægt, super energioverførsel, samt at de er fleksible og responsive. Altså en perfekt løbesko, når det skal gå rigtig hurtigt!

Hvad betyder...?

Når det kommer til løbesko, så er der ingen tvivl om, at der er et væld af termer, som man bliver mødt med, når man er på jagt efter et nyt par. Det kan måske virke en kende forvirrende. Især hvis man er på udkig efter sit første gode par herre løbesko.

Derfor har vi her samlet lidt forskellige termer og forklaret dem.

 • Drop: forskellen i højden på sålens hæl og forfod angivet i mm.
 • Stack Height: sålens højde angivet i mm. 
 • Greb / Grip: knopperne under bunden på en trailsko

Løbesko består af flere lag og beskrives oftest således:

 • Overdel: kan være mesh, strikket, slidstærk, hvis det drejer sig om trailsko osv. Generelt set ønsker man en åndbar overdel, så sved og vand kan komme hurtigt væk. 
 • Topsål: den del af sålen der ligger lige umiddelbart under den indvendige løse sål.
 • Ydersål: slidlaget og det yderste lag af sålen. 
 • Mellemsål: der hvor den dybe stødabsorbering og den mest aktive del af skoens performance findes.

Skumtyper - stødabsorberingsmateriale/mellemsålsmateriale:

Navne kan variere fra brand til brand, men dækker ofte over samme type skum. Skumtyperne har forskellige egenskaber og hårdheder. Overordnet set handler det om:

 • stødabsorbering
 • energireturnering
 • vægt

Når du handler løbesko i vores fysiske butikker, tester vi altid din løbestil for at kunne rådgive dig bedst muligt. Det gør vi, for at finde ud af hvilken type løber du er, og hvilken stabilitet du har brug for.

For at få den bedste løbesko for dig skal du nemlig finde ud af, hvilken løbestil du har, og deraf hvilken type løbesko du bør vælge. Måske skal du have en neutral løbesko til neutral løbestil? Eller så har du en anden løbestil, end du gik rundt og troede. Der er følgende typer løbestil:

 • Pronation: løberen falder ind på indersiden af foden
 • Neutral: løberen afvikler på vandret fodsål
 • Supination: løberen falder ud på ydersiden af foden

Den korrekte størrelse er også vigtig! Det kan måske lyde åbenlyst, men det er altså ikke desto mindre meget vigtigt, at du finder den helt rette størrelse.

Det er derfor vigtigt at prøve skoen på. Du må ikke kunne mærke noget, der presser på tæerne. Når man løber bliver fødderne over tid varme og hæver op. Løber man rigtig langt kan svangen tilmed blive slappere og fødderne derved længere.

I begge tilfælde handler det om millimeter, men der skal heller ikke så meget til, før den manglende plads kan give problemer. 

Skoen skal sidde godt. Du må ikke presse for meget mod den indvendige side af overdelen eller sågar gå ud over kanten af sålen. Så skal modellen være bredere. Er der til gengæld for meget stof, så meget at det sidder i folder, når skoen snøres, så find en smallere model.

Det er lidt af en videnskab at finde de helt rigtige løbesko, men når først du har fundet dem, så er der intet, der står i vejen for, at du kan få lagt mange løbekilometer bag dig.

Find din løbesko til herrer hos Eventyrsport

Du behøver ikke at tømme kontoen blot fordi, at du gerne vil have en herre løbesko i rigtig god kvalitet. Her hos Eventyrsport kan du nemlig ofte finde rigtig gode tilbud på løbesko til herrer.

Du kan vælge tilbudsfiltret til venstre øverst på siden her, eller blot trykke her. Så kan du se de mange gode tilbud på løbesko.

Du kan også tage et kig i vores store outlet, hvor du kan finde en masse godt udstyr og grej til både løbeture og andet sport, samt outdoorliv. Uanset hvad, så finder du udstyr til rigtig skarpe priser, og måske kan du også finde dine nye billige løbesko på tilbud.

Skulle du have lyst til at være en af de første, der får besked om gode tilbud, eksempelvis på løbesko til herrer, kan du tilmelde dig Eventyrsports Kundeklub. Det er ganske gratis!

Her på siden har vi udelukkende løbesko til herrer, men vi har selvfølgelig også shoppen fyldt med gode kvalitets løbesko til damer og løbesko til børn.

Finder du ikke det, du søger her på siden, eller vil du gerne have lidt ekstra hjælp til valg af størrelse, pasform, materialer osv. så er du selvfølgelig også meget velkommen til at besøge en af vores butikker.

Her står vores kompetente medarbejdere altid klar til at hjælpe dig, så du kan få de helt rette løbesko med dig hjem. Du finder butikken nærmest dig her.

Vi anbefaler altid, at du kommer forbi en af vores løbebutikker og bliver testet, samt får den rette personlige rådgivning ud fra lige præcis din situation.