Indkøbskurv 0

Parkaer herrer

Er du vild med lange, varme vinterjakker, så kig her, hvor du finder lange jakker med hætte, måske pelskant, typisk masser af lommer, dun- eller fiberfyld. Fjällräven, The North Face, 66°North, Didriksons m.fl.
Pris
Mærke
Farve
Kun tilbud
Vis outlet
Kun nyheder
Størrelse
20 40 60 80 100 Alle
20 40 60 80 100 Alle

Parkaer til herrer

Hos Eventyrsport kan du finde et meget stort udvalg i herreparkaer. I denne kategori har vi samlet de lange, forede vinterjakker med hætte og måske en flot pelskant. De er næsten allesammen vandtætte og udstyret med en eller anden form for membran, så de også er åndbare. Der er to typer isoleringsmateriale på banen, nemlig dun og fiber. Du kan læse lidt om fordele og ulemper ved begge dele nedenfor.

 

Dun, verdens bedste naturlige isoleringsmateriale

Dun er verdens mest effektive isoleringsmateriale i forhold til sin vægt, og så er det 100% naturligt. I de kvalitetsprodukter, som føres i Eventyrsport, er det almindeligt at anvende dun med certifikat og sporing, hvilket indebærer, at man kan identificere producenten og kontrollere, om dunene bliver produceret miljømæssigt forsvarligt, og om dyrene bliver behandlet ordentligt, at de f.eks. ikke bliver plukket levende.  

Forholdet mellem dunenes vægt og isoleringsevne angives med betegnelsen Fyldkraft eller Cuin. Jo højere tallet er, jo mere fylder og isolerer en bestemt vægtmængde dun. Tallet ligger typisk mellem 500 og 900.

Din dunparka kan vaskes, men det kræver, at du efterfølgende har adgang til en tørretumbler for at få den tørret. Det foregår ved lav varme og i selskab med et par tennisbolde eller noget andet, der kan puffe til dunene, så de ikke ender i klumper. Det nemmeste kan være at sende den til rensning, hvis der står på vaskemærkaten i jakken, at den kan tåle det.

Du kan læse mere om dun her.

 

Fiber, det syntetiske alternativ

Isolerende fibermaterialer findes i et utal af varianter, og i store træk hænger prisen sammen med fibrenes isoleringsevne i forhold til deres vægt. Den store fordel ved fiber i forhold til dun er, at de er væsentlig billigere, og så er de noget bedre venner med vand, end tilfældet er for dun. Regnvejr er ikke noget problem, og du kan bare vaske jakken og hænge den til tørre bag efter.

 

Membraner - vandtætte og åndbare

De fleste af parkaerne i Eventyrsport er udstyret med en eller anden form for membran, der gør yderstoffet vandtæt og åndbart. De mest almindelige er Gore-Tex®, HyVent™ og Hydratic, og de fungerer i princippet på samme måde: Porerne er af en sådan størrelse, at vanddråber ikke kan trænge igennem udefra, men dampen fra din varme krop kan godt komme den anden vej. Der er forskellige i de tekniske specifikationer på de forskellige membraner, men princippet er som sagt det samme.

Du kan læse mere om Gore-Tex® her og Hydratic® her.

 

Herreparkaer fra top til bund

Hætten - en meget karakteristisk del af en parka - er typisk designet sådan, at den kan lukke rigtig godt til foran halsen. En eventuel pelskant sidder foran ansigtet og fanger kold vind og fygende sne. Nogle af jakkerne har en nærmest tunnelformet hætte for ekstra beskyttelse. Hætten bør kunne justeres i to eller tre retninger for at sidde godt og ikke dække for udsynet - heller ikke, når du drejer hovedet.

Frontlonlåsen er dækket af mindst én vindflap, men ofte en på både yder- og indersiden. Det er smart, hvis den kan kan køre begge veje, så man kan lyne den lidt lange jakke op nedefra også.

Snøren i livet og underkanten giver mulighed for at give parkaen lidt facon samtidig med, at der lukkes af for en kold vind nedefra. Snørerne betjenes ofte fra lommerne eller på anden vis indvendig i jakken.

Ærmerne er tit faconsyede ved albuerne for at give en bedre pasform, og nederst er der vindfang og/eller en eller anden form for justering, f.eks. en strop med Velcro®.

Lommer er aldrig en mangelvare på en herreparka. Hvor mange der er, og hvordan de er udformet varierer naturligvis fra model til model, men du går aldrig ned på lommer!

 

Vores mærker

I Eventyrsport har vi et meget stort udvalg i herreparkaer, og du vil altid finde et eller flere gode tilbud. De dominerende mærker i kategorien er Fjällräven, The North Face og 66°North, men du finder også repræsentanter for Didriksons og Haglöfs.

 

Se også:

Vinterjakker til herrer

Undertøj til herrer

Fleece til herrer

Strik og trøjer til herrer

Vask og imprægnering

Huer og pandebånd til herrer

Handsker og luffer til herrer