Støvler

Her finder du vores store udvalg af vandrestøvler, vinterstøvler, hverdagsstøvler og gummistøvler. Du finder støvler i høj kvalitet til damer, herrer og børn - fra fx ECCO, KEEN, Haglöfs, Hanwag, Teva, Salomon, Wolverine og Merrell.

per side
Sorter stigende

Fodtøjets betydning

Uden godt fodtøj kommer du ikke særligt langt i din gøren og laden. Vores fødder er meget kompliceret opbygget og både kan og skal holde til millioner af skridt. Er dine fødder ikke fra naturens hånd helt perfekt opbygget, kan de have brug for mere eller mindre hjælp, hvis du skal gå meget, f.eks. på en vandretur eller en storbyferie. En tung rygsæk giver naturligvis øget belastning, og går du ydermere i ujævnt terræn, er der stor risiko for forstuvede ankler. Hvis dit behov mere går i retning af et par smarte vinterstøvler, er det andre behov, der gør sig gældende, men du kan finde de fleste typer hos Eventyrsport.

 

Pasform

Pasformen er en meget væsentlig faktor, især, når der er tale om fodtøjet til vandreturen. Her nytter det altså ikke at gå på kompromis. Som begynder kan man sagtens anvende lånt udstyr, men fodtøjet skal passe perfekt til netop dine fødder. Er de brede eller smalle, med høj eller lav vrist og svang? Fodtøjet skal prøves med de rigtige sokker i, og skal du går med rygsæk, skal du også have sådan en på - med fyld -, når du prøver støvler.

 

Hverdagsstøvler

På hylderne hos Eventyrsport finder du både gummistøvler, bløde modestøvler, varme vinterstøvler og kraftige vandrestøvler. Modestøvlerne kommer f.eks. fra Merrell, og her er lagt meget vægt på udseendet.

 

Vinterstøvler

Vores varme vinterstøvler er som regel med vandtæt og åndbar membran som f.eks. Gore-Tex® eller KEEN.DRY, og en del af dem har isolering i både sål og overdel. Ydersålerne er designet specielt til vinterbrug. Hanwag har oven i købet modeller med IceGrip, som får dem til at stå godt fast.

 

Vandrestøvler

Vandrestøvlerne er et kapitel for sig. De findes i forskellige stivheder, og som tommelfingerregel kan man sige, at jo større oppakning og vanskeligere terræn, du ska vandre i, jo stivere og højere støvle skal du bruge. Skal du på let trekking, kan en lav og forholdsvis blød støvle gøre det, medmindre du har svage ankler. Er der tale om to uger på fjeldet med telt og køkken, er en robust støvle at foretrække. Om du vil have vandrestøvler med eller uden membran er i høj grad en smagssag.

 

Gummistøvler

I Eventyrsport finder du gummistøvler til damer og især børn, og her ligger vægten på mode- og hverdagsgummistøvler.

 

Mærker

Støvlerne i Eventyrsport kommer fra Viking, ECCO, Hanwag, Keen, Merrell, Haglöfs, Salomon, Wolverine m.fl.

 

Tilbehør til støvler

Når du nu køber noget godt fodtøj i Eventyrsport, skal du ikke snyde dig selv for et eller flere par sokker, der passer til det eventyr, du er på vej ud på. Uld og kunststof er velegnet til både hverdag og vandring, og vi har alle tykkelser. Inder- og ydersokker er meget brugt til vandring, her kan du lave den kombination, der passer dig bedst. Vores sokker kommer især fra Icebreaker og Smartwool.

 

Dit fodtøj skal naturligvis vedligeholdes, og det gælder også sko og støvler med membraner. Bliver de ikke imprægneret, fungerer membranen ikke ordentligt. Vi har et bredt udvalg af plejeprodukter fra Granger's.

 

Se også:

Sokker

Tilbehør