Trail_32x32
Vandretur | Hike
distance_1_
25 - 40 km
calendar
28. Oktober 2023
ehsydvest_top
Hike_300x300_eventlogo_
__0007_Nordisk_

Nordisk EventyrHike | Himmel & Hav
Sydvestjylland | 28. Oktober 2023

DEN HØJE HIMMEL OG DET FLADE VADEHAV

Er I til skønne vandreture, kulturelle oplevelser og historiske fortællinger, så skal I helt sikker med på vores Nordisk EventyrHike - en eventyrlig vandretur i et af Danmarks mest naturskønne og spektakulære landskaber. Undervejs vil du blive oplyst om det landskab, den kultur og den historie du møder. 

Nordisk EventyrHike er en ny måde at opleve et landskab på og blive klogere på sit land.

Jeres "Roadbook" viser vejen.
En Roadbook en mellemting mellem et ”skattekort” og en ”informationsfolder”, det er et lille hæfte, der på finurlig og inspirerende vis både guider jer rundt på ruten, samt giver jer information om området. Det kan være kulturelle, naturmæssige historier, der knytter sig til de ting eller områder I møder undervejs.

Roadbooken vil undervejs give jer nogle valg; tager I den lange eller den korte vej? Går I gennem terrænet eller bliver I på stien?

Forude ligger eventyret.

Nyd turen - vi har sørget for resten
Turen er for alle med mod på eventyr, oplevelser, indtryk og interesse for kultur og natur, for samvær og nærvær. Vi har gjort det nemt for jer; ruten er udtænkt, der er sørget for frokost og andet godt til turen.

EventyrHike | 25 - 40 km

DETTE FÅR DU

Læs mere

20221029-DSB00375
20221029-DSB00693
DSA05048
20221029-DSB00428
20221029-DSB01035
Forside
20220209-DSC01619
DSA05718
20221029-DSB01333
Hike_300x300_eventlogo_

Et enestående landskab af historier

Området ved Skallingen, Blåvand og Ho bugt er et unikt område både kulturhistorisk og naturmæssigt.

Lige siden områdets skabelse i sidste istid frem til moderne tid har område været med til at skabe både fascinerende, smukke og historier. Området har både huset vilde vikinger, forhåbningsfulde ravsamlere og kyniske soldater.

I 1634 kom den største stormflod, som vi kender til. ”Den anden store mandedrukning” blev den kaldt. Mennesker, huse og både blev trukket ud i havet. Vandet væltede endda helt ind i Ho Bugt og fjernede en del af kysten. Den yderste del af halvøen modstod havet og blev til øen Langli. Fiskermiljøet overvandt aldrig katastrofen, og i dag er der kun potteskår og stednavne som Havnegrøften, der fortæller om levet liv i Sønderside.

Under 2. Verdenskrig var området et strategisk interessant område. Der blev placeret et hav af bunkers og miner i området. Blandt andet Skallingen blev belagt med mange tusinde miner. Miner der frem til forrige årti gjorde området ufarbart. Først i de senere år har offentligheden atter fået fri adgang til naturen.

I dag er Skallingen vor tids vilde vesten med store græsklædte vider og køer. Derudover præges området af spektakulære tidevandrender som sætter et unikt præg på området. Ho bugt udgør den nordligste del af Nationalpark Vadehavet. I lange periode hver dag er havbunden blotlagt, så muslinger, østers krabber og sandorm dukker frem på sandbunden. Dette gør området til et paradis for vadehavsfugle.

På turen kommer du til at opleve hele denne historie. Du kommer til at vandre gennem det unikke landskab på Skallingen, kommer til at bevæge dig på Vadehavets bund. Du kommer forbi det meget spektakulære Tirpitz bunkerkompleks som i dag er et moderne museum. Derudover kommer du selvfølgelig til at mærke Vesterhavet med strande, klitter, hede og blæst.

Ud over den fysiske vandring gennem landskabet vil Roadbooken give dig information og beskrivelser om den historie du befinder dig i.

Følg med

Inde på Facebook begivenheden for Nordisk EventyrHike Sydvestjylland 2023 vil vil give besked, når tilmelding åbner. Her vil vi og poste relevante historier, informationer og afholde konkurrencer mm. op mod løbet. Tilmeld dig begivenheden og vær opdateret.

Praktisk info

KØRSELSVEJLEDNING, PARKERING OG VEJ TIL START 

Der er start og mål ved Hvidbjerg Strand Feriepark.

Adresse:
Hvidbjerg Strandvej 27, 6857 Blåvand

FIND DET HER

PARKERING:

Parkering vil være på en stor strandparkering tæt herved. Kørselsvejledning til strandparkeringen kan findes her.

TIL START:
Fra strandparkeringen skal du gå til indgangen ved Hvidbjerg Feriepark. Herfra starter din første navigationsudfordring, idet du skal finde Westernbyen i Ferieparken. Men vi har hjulpet jer lidt. Du kan følge kortet herunder eller de små orange flag vi har sat op og som starter ved bummen ind til pladsen.

Der er ca. 800m fra parkering til startområdet. Husk at beregn dette med i jeres tidsplan for dagen.

Program for 2023 tilgår. Forventlig start er omkring kl 9.00.

Følgende udstyr skal I have med:

• Lommelygte eller pandelampe + batterier til disse

Se Pandelamper og Lygter

• Service + kop til frokost

Se Spisegrej

Følgende udstyr vil være godt have med:

• Lille rygsæk

Se små rygsække

• Solidt fodtøj (gerne vandrestøvler)

Se vandrestøvler til herrer
Se vandresko til herrer
Se vandrestøvler til damer
Se vandresko til damer

• Vand og vindtæt tøj

Se vindjakker til herrer
Se vindjakker til damer
Se regntøj til herrer
Se regntøj til damer

• En varm trøje til at tage på under hvil og frokost

Se Fleece, trøjer og strik til herrer
Se Fleece, trøjer og strik til damer

• Hue og vanter

Se Accessories til herrer 
Se Accessories til damer 

• Siddeunderlag

Se side- og liggeunderlag 

• Toiletpapir, samt pose til at have brugt toiletpapir i

Vi forsyner jer med et snackpose inden start

Såfremt du står i en farlig situation skal du ringe 112.

I nødstilfælde kontakt da Torbjørn Gasbjerg 92154527 eller Morten Tillitz 92153979

Vi gør opmærksom på at tilmeldingen er bindende og kan ikke udskydes eller refunderes. Det er dog muligt at overdrage nummeret til anden side og ændre navn såfremt det ønskes. Dette gøres via sin personlige Sportstiming profil. 

Find vilkår for deltagelse i et Eventyrsport løb her

Som situationen er lige nu, kan vi afholde eventet uden de helt store restriktioner ift. COVID 19. Det betyder bl.a. er det ikke er nødvendigt med Coronapas og specifikt opdelte startgrupper. Men vi er til gengæld stadig meget opmærksomme på hygiejne, afspritning mv.

Kommer der helt essentielle ændringer vil dette selvfølgelig blive udsendt på mail til dig.

Turen var super planlagt, det var nemt at følge ruten, lækker mad og varieret terræn. Det var et dejligt område I havde valgt og skønt med lidt historie blandet sammen - en virkelig skøn tur og vi kommer gerne igen. Kæmpe thumbs up og tak til jeres skønne hjælpere og jer for den dejlige dag.

Ninna Sørensen, deltager i 2021

Et fantastisk arrangement, alt var godt tilrettelagt, kommer igen når I laver en ny tur.

Karsten Krogh, deltager i 2021

Tak for en rigtig flot vandreoplevelse på Skallingen. Jeg deltager gerne en anden gang i EventyrHike og vil helt klart holde øje med, hvad I ellers finder på. Der var god stemning og jeres glæde for motion og natur smittede af. Tak for oplevelsen!

Linda Husballe, deltager i 2021

SPONSORER | SAMARBEJDSPARTNERE

__0007_Nordisk_
__0013_ETS_
__0011_Garmin_
500x500_BilernesHus
500x500_loevbjerg
500x500_flambadou
500x500_HvidbjergStrandCamping
500x500_brewcompany