Trail_32x32
Vandretur | Hike
distance_1_
20 - 25 km
calendar
4. September 2022
EventyrHike_Silkeborg

EventyrHike | Skov & Sø
4. September 2022 | Silkeborg

FRA TOPPEN AF SKOVEN TIL DE BLANKE SØER

EventyrHike Silkeborg – er en vandring gennem Søhøjlandets imponerende landskaber. Det er mere end blot en vandretur – det er en sammensmeltning af natur, kultur og historie. EventyrHike Silkeborg er en ny måde at opleve et landskab på og blive klogere på sit land eller opdage nye sider af sit lokalområde. Undervejs vil den udleverede Roadbook guide jer. Forude ligger eventyret.

Starten går fra udsigten på Himmelbjergets top og fortsætter gennem de lyngklædte bakker og områdets stejle stigninger. Følg den gamle Mergelbane og bestig det historiske udsigtspunkt og det gamle traktørsted, Knøsen. Fortsæt af snoede stier forbi Danmarks højeste træ, videre til Danmarks reneste sø, Slåensøen. Herfra følger I sporet videre langs søbredden mod ”Paradiset” og dets særprægede terræn. Den sidste del af ruten går forbi et af Silkeborgs kendemærker, den smukke og klare Almindsø og forbi historiske bunkers inden du velfortjent vandrer ind på festivalpladsen til Danmarks Outdoor Festival midt i Silkeborg.

Nyd turen - vi har sørget frokost
Turen er for alle med mod på eventyr, oplevelser, indtryk og interesse for kultur og natur, for samvær og nærvær. Vi har gjort det nemt for jer; ruten er udtænkt, der er sørget for frokost og andet godt til turen.

EventyrHike | 20 - 25 km

DETTE FÅR DU

Læs mere

Skytrail_
DSA05477
DSB02141
DSB05250
Skytrail_IV
DSA05306
DSA05795
DSB00770
EventyrHike_Silkeborg

Jeres Roadbook viser vejen

En Roadbook en mellemting mellem et ”skattekort” og en ”informationsfolder”, der på finurlig og inspirerende vis både guider jer rundt på ruten, samt giver jer information om området. Det kan være kulturelle, naturmæssige historier, der knytter sig til de ting eller områder I møder undervejs.

På toppen af Danmark

Himmelbjergets top rejser sig 147 m over havets overflade. Da istiden var forbi, gravede de enorme smeltevandsmasser sig ned i jordlagene og dannede de tunneldale, hvis skrå sider danner bjerget. I tunneldalen, som skabtes af smeltevandet, findes den smukke Julsø, over hvis overflade Himmelbjerget rejser sig. Rundt om Himmelbjerget er der masser af historie, mindesten og udsigtspunkter.

Følg med

Inde på Facebook begivenheden for EventyrHike Silkeborg 2022 vil vi poste relevante historier, informationer og afholde konkurrencer mm. op mod løbet. Tilmeld dig begivenheden og vær opdateret.

Praktisk info

Som deltager har man flere muligheder for at komme ud til starten:

1) Bus
Kør med Eventyrsport busser fra Outdoor Festivalen. Det koster 75kr og tilkøbes ved tilmelding til eventet.

2) Sejl med Hjejlen
Få den fulde oplevelse ved at sejle fra Silkeborg midtby på gudenåen direkte til Himmelbjerget. sejler Rutebådene jævnligt fra Silkeborg og Ry til bunden af Himmelbjerget. Herfra er der en ca. 1200 m. smuk vandretur i lyngbak

Se sejltider lige her:
https://hjejleselskabet.dk/revideret-sejlplan-2022/

3) Kør direkte selv
Adressen er Himmelbjergvej 20, 8680 Ry. Der er parkering på P1 og P2. Vær opmærksom på, at det koster normal parkeringstakts.
Læs mere her: https://himmelbjerget.dk/praktisk/transport/

4) Offentlig transport
Ønsker man at benytte offentlig transport, så læs mere her om mulighederne: https://himmelbjerget.dk/praktisk/transport/

 

Såfremt du står i en farlig situation skal du ringe 112.

I nødstilfælde kontakt da Torbjørn Gasbjerg 92154527 eller Morten Tillitz 92153979

Vi gør opmærksom på at tilmeldingen er bindende og kan ikke udskydes eller refunderes. Det er dog muligt at overdrage nummeret til anden side og ændre navn såfremt det ønskes. Dette gøres via sin personlige Sportstiming profil. 

Find vilkår for deltagelse i et Eventyrsport løb her

Som situationen er lige nu, kan vi afholde eventet uden de helt store restriktioner ift. COVID 19. Det betyder bl.a. er det ikke er nødvendigt med Coronapas og specifikt opdelte startgrupper. Men vi er til gengæld stadig meget opmærksomme på hygiejne, afspritning mv.

Kommer der helt essentielle ændringer vil dette selvfølgelig blive udsendt på mail til dig.

SPONSORER | SAMARBEJDSPARTNERE

ETS_1000x1000
1000x1000_DOF