Vask af læderstøvler

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
Vask af læderstøvler
Råd og vejledning
09 March 2018

Vask af læderstøvler

Dine støvler er blevet beskidte, men hvad skal du huske, når de skal vaskes? Læs med her og få gode tips til vask af læderstøvler. 

De gode læderstøvler skal selvfølgelig sættes i arbejde: på spændende vandreture, hyggelige gåture i skoven og andre aktiviteter under åben himmel, men det betyder også, at der skal gang i støvlevasken.

Jord og mudder slider på støvlens læder, fordi det ikke nøjes med at lægge sig som et lag udenpå, men også masseres ind i selve læderet. Derved ryger åndbarheden sig en tur, og sandsynligheden for svedige fødder stiger. 

Hold liv i dine undersåtter

Reynisfjara1

Ved at vedligeholde støvlerne undgår du at læderet revner og bliver stift - og hvor er det fedt bagefter at stikke fødderne i et par velholdte støvler! Vedligeholdelse er også med til at forlænge støvlernes levetid, så du kan holde liv i dine elskede undersåtter, som skal bære dig gennem store og små eventyr.

Af med snørebåndene

Start med at fjerne snørebåndene, så du let kan rengøre alle steder, også støvlens huller eller øjer. Beskidte snørebånd kan du skylle op i en spand.

Skyl skidtet væk

...og helst ikke i en vandpyt. Skyl skidtet af støvlerne under vandhanen eller med haveslangen. Fjern eventuelle rester med en blød børste, men gnid ikke for hårdt på læderet.

Luft ud!

Nu skal støvlerne have lov at tørre. Undgå at stille dem på radiatoren, i tørreskabet eller ved åben ild, da det udtørrer læderet. Tør dem ved stuetemperatur, og tør gerne øjer og huller af med en klud for at undgå rust. Er støvlerne våde indeni, kan du fylde avispapir i dem. Skift det ud, når papiret er mættet med fugt.

Puhh - de stinker!

Lugter støvlerne stadig lidt for meget af oplevelserne på stierne, så kan du give dem en tur med et plejeprodukt, som let og hurtigt fjerner lugt og bakterier.

annie-spratt-kgLAeZ5MpKg-unsplash

Puhh - de stinker!

Lugter støvlerne stadig lidt for meget af oplevelserne på stierne, så kan du give dem en tur med et plejeprodukt, som let og hurtigt fjerner lugt og bakterier.

Pleje af læderstøvler - det er fedt!

Følg altid den vejledning, som fulgte med støvlerne, når du kaster dig over pleje af støvlerne. Typisk giver man støvler med glat læder en omgang bivoks eller læderfedt, så regndråber igen preller af. Smør et tyndt lag på de helt tørre støvler med en klud. Kom godt omkring alle syningerne. Tag en ny klud eller en blød børste og afslut med en poléring. Gentag efter behov. Du kan se alle plejeprodukter til støvler her.

Nye støvler til vintervejret - også til børnene

Er dine støvler gået kolde, kan du finde et par nye i en af vores butikker eller på webshoppen:

Råd og vejledning
Posted: March 09, 2018
Forfatter: Eventyrsport Blogger