Vandreturen på 11.000 km, som næsten ingen kender

< Forrige artikel Næste artikel >
Vandreturen på 11.000 km, som næsten ingen kender
Inspiration
10 December 2018

Vandreturen på 11.000 km, som næsten ingen kender

De helt lange vandreruter – dem, der tager adskillige måneder i stedet for uger at gennemføre – stiger i popularitet år for år. Der er dog stadigvæk de ruter, der er så uhyggeligt lange, at det kun er ganske få, der gennemfører dem. Sådan én er Great Western Loop i USA.

 

Indtil for nylig var der kun én, der havde formået at gennemføre Great Western Loop, og mon ikke det netop er, fordi den er så umanerligt lang og uforskammet svær at gennemføre i ét hug, at Great Western Loop er fløjet under radaren? For når det kommer til oplevelserne undervejs, er den svær at slå.

 

Ruten kombinerer nemlig det bedste af flere af de langdistancevandreruter, det vestlige USA er kendt for, bl.a. Pacific Crest Trail og The Continental Divide Trail.

 

Pacific Crest Trail bliver ofte beskrevet som verdens mest ultimative langdistancerute, og i sig selv er den da også et bæst af en tur, som snor sig 4295 kilometer op gennem staterne Californien, Oregon og Washington, med alt hvad dertil hører af skoldhede ørkener, himmelragende bjergpas og drivvåde skove.

 

The Continental Divide Trail går ligesom Pacific Crest Trail fra den mexicanske grænse i syd til den canadiske grænse i nord. Den går blot længere ind i USA og følger en stor del af vejen de højest beliggende stier i USA’s mægtigste bjergkæde, The Rocky Mountains. Hele ruten er på lige omtrent 5000 kilometer.

 

The Great Western Loop følger store dele af de to ruter og binder det hele sammen til en rundtur med blandt andet 1086 kilometer på Pacific Northwest Trail, 563 kilometer på Grand Enchantment Trail og 515 kilometer på Arizona Trail.

 

Indtil for ganske nylig var den eneste, der nogensinde havde gennemført Great Western Loop, Andrew Skurka. Han oplevede, at den måske største udfordring ved at tilbagelægge ruten i ét stræk var, at man på et eller andet tidspunkt er i højrisiko for at rende ind i den amerikanske vinter. Her lægger sneen sig tungt over bjergpassene, og det kan være svært – og livsfarligt – at færdes på stierne, som ovenikøbet af svære at navigere.

 

For at tackle turen inden vinteren for alvor satte ind, vandrede Skurka således i gennemsnit 55 kilometer om dagen!

 

Den slags kræver gode ben, og d. 24. november 2018 kunne også Jeff Garmire takke sine ben for at have holdt hele vejen og dermed have gjort ham til den kun anden person i verden til at have gennemført den lange rute. Garmire begav sig af sted d. 29. april 2018, og 208 dage senere kunne han så række armene over hovedet og råbe "I did it!".

 

 

Han har tidligere gennemført den såkaldte Triple Crown, som er tre af verdens mest berømte langdistancevandreruter – Pacific Crest Trail, Great Divide Trail og Appalachian Trail – på et enkelt kalenderår. Det svarer til i alt 12.392 kilometer på vandrestierne.

 

Han har også besteget alle Colorados tinder på over 14.000 fod (4.267,3 meter). Det gjorde han i løbet af et enkelt kalenderår - ved siden af sit fuldtidsarbejde. Det er, bogstavelig talt, godt gået!

 

Er du blevet inspirereret til at tage på en lang eller kort vandretur, så finder du links til relevant tøj og udstyr herunder:

Vandrestøvler og vandresko

Vandresandaler

Vandrestave

Rygsække

Telte

Soveposer og liggeunderlag

 

Foto: Shutterstock og Jeff Garmire 

 

Inspiration
Posted: December 10, 2018
Forfatter: Opdag Verden