Test: Saucony Guide 14

< Forrige artikel Næste artikel >
Test: Saucony Guide 14
Råd og vejledning
17 May 2021

Test: Saucony Guide 14

Jeppe Schmidt - Produkttester hos Eventyrsport


Skrevet af Jeppe Schmidt

- Produkttester hos Eventyrsport

 

Saucony Guide 14 - Trofast støtte og dejlig komfortabel.

Leder du efter din næste mængdetræningssko, og har du tendens til overpronation, bør du overveje Sauconys nyeste skud på stammen i Guide-familien. Du får her en komfortabel sko, der hjælper dig gennem de lange pas, hvor stabilitet og "lang holdbarhed" især er i fokus.


 

 

Jeg har løbet mange kilometer i modellen før Guide 14, og jeg må konstatere at 14’eren er en sko, der fortsætter hvor forgængeren slap.

Jeg vil anbefale Saucony Guide 14 til mængdetræning, da skoen særligt lægger fokus på komfort og stabilitet: To ting som er afgørende på en lang tur for at man kan koncentrere sig om at løbe et roligt tempo. Når det så er sagt fik jeg også løbet et par intervalpas i skoen, og det var nu heller ikke dumt. For hvis man godt kan lide den (måske lidt gammeldags) temposko, hvor man får nogle ryk i kroppen, kan Saucony Guide 14 sagtens klare tempoturene også. 

Jeg har primært brugt Guide 14, som min mængdetræningssko. Det har jeg gjort, da den ekstra stabilitet især er noget jeg selv nyder godt af på lange ture. Så da jeg søndag skulle afsted på lang tur var det Saucony Guide 14, der blev sat på fødderne. Og med en tur om Brabrandsøen, plus det løse, i forårssol er min vurdering at skoen passer godt ind i de flestes løbegarderober.

Overdel:
Saucony Guide 14 benytter sig, som sin forgænger, af en FORMFIT-overdel, og denne giver en fantastisk pasform, idet du mærker overdelens stabiliserende effekt, uden at føle dig indelukket. Dette kommer især til udtryk i skoens bagparti, som slutter tæt om hælen og guider foden. En ting man kan vide sig sikker på i Sauconys mængdetræningssko er komforten i overdelen. Her er ikke sparret i pløsen eller i meshet. Dette er også med til at give Guide 14 en god afbalanceret følelse, i stedet for at skoens vægt hovedsageligt ligger i mellemsålen.

Mellemsål:
Jeg er personligt stor fan af Sauconys Guide 14, netop på grund af den lidt faste mellemsål. Mellemsålen består af Sauconys PWRRUN-materiale, og denne giver en lidt mere fast oplevelse end Sauconys anden skummateriale PWRRUN+-materiale. Den faste profil er med til at stabilisere dig og dit løb, hvis du har tendens til overpronation, og dette nyder jeg selv godt af, når jeg skal på lange løbeture.
Ovenpå den faste mellemsål ligger et tyndt lag af PWRRUN+-materialelet, som er med til at øge komforten.
Skoen er yderligere udstyret med en TPU-kile under svangen, som bremser pronationen og nedsætter derfor belastningen for løbere med overpronation.

Ydersål:
Skoens holdbarhed er sikret gennem ydersålens Crystal Rubber, som er et super slidstærkt gummimateriale. Ydersålen er delt op i flere dele, for at sikre mobilitet under aktivitet. En af mine første tur i Saucony Guide 14 blev en af mine rolige restitutionsture for at vænne mig til skoen. Det gik uden problemer i Vestereng-området, hvor skoen fik både asfalt og grus under sig. 


Test: Saucony Guide 14 

Råd og vejledning
Posted: May 17, 2021
Categories: Løb
Forfatter: Eventyrsport Blogger