TEST: Garmin Enduro står distancen ud

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
TEST: Garmin Enduro står distancen ud
Råd og vejledning
06 September 2021

TEST: Garmin Enduro står distancen ud

Team Hakkedrenge - Eventyrsport Atleter


Skrevet af Team Hakkedrenge

Eventyrsport Atleter og deltagere i HOKA Aarhus100


Hold hele vejen hjem med Garmin Enduro™ på armen  - et ultra performance multisport GPS-ur med ultra lang batteritid. Garmin Enduro er til sportsudøveren og udendørs entusiaster, der har brug ekstrem lang batterilevetid til de ekstreme udfordringer.

Garmin Enduro har tilpassede strømstyringsfunktioner og Power Glass ™ med solopladning, der under de rette omstændigheder kan forlænge batteritiden til +300 dage!

Vi har i samarbejde med Garmin Danmark sat Garmin Enduro på armene af vores Eventyrsport Atleter Team Hakkedrenge og bedt dem teste uret i deres træning op mod HOKA Aarhus100.Garmin Enduro - Et "rigtigt" udholdenheds ur

Råt design

Siden maj har vi haft fornøjelsen af at teste Garmins nye løbeur "ENDURO", i forbindelse med vores forberedelse og træning frem mod HOKA Aarhus100 d. 18. September. For det første elsker vi det rå design i titanium og med det iøjnefaldende sorte UltraFit nylonrem - Ægte HakkeDrenge/trailløber fashion. Og så fungerer remmen faktisk rigtig godt når man sveder. Den er lidt gennemhullet, så varmen kommer hurtigt væk.

Der går uger mellem opladning

Selvom der er tale om et stort ur, vejer det kun 61 gram, så man mærker næsten ikke, at det sidder på håndleddet!

Den største udfordring for os trail- og ultraløbere er ofte batterilevetiden på vores ure. Der findes ikke noget værre end bekymringen for, om uret vil løbe tør for batteri på de længere ultraløb. Mange GPS ure kan holde strøm i 10 - 14 timer i normal GPS tilstand, og så begynder det at blive kritisk.

Med Garmin Enduro bliver denne bekymring nok aldrig rigtig aktuel, da uret  leverer mind blowing 80 timer i normal GPS tilstand og 300 timer i UltraTrac tilstand!!

Derudover bidrager de indbyggede solceller i power glasset med at lade uret op i dagslys. Der kan derfor gå flere uger mellem behovet for opladning.

Garmin Coach er en hård, men god træner

Uret er brugervenligt og har en logisk brugerflade. Man kan tilpasse opsætningen, så den opfylder lige præcis de behov man selv og vælge hvilke informationer man ønsker at få vist under en aktivitet. Der er jo lidt forskel på vigtige informationer om du løber kort og hurtigt eller langt og langsomt.

Derudover er der et hav af funktioner og muligheder, som man kan gøre brug af i træningen. Vi både elsker og hader Garmin Coach. Hver dag kommer uret med trænings forslag, som spænder fra restitutionsløb og til de ondeste sprint sessioner!  Formålet er at forhindre træningsmonotoni, så både sprint, tempo og udholdenhed bliver trænet optimalt. Garmin Coach er meget let at anvende, og man bliver guidet gennem hele træningen fra start til slut.

Garmin Connect – det samlende bindeled

Garmin Connect app´en spiller en central rolle i Garmin Universet, da den samler op på alle statistikker og giver dig et samlet overblik over din træning og din status. Man bliver aldrig træt af at nørde højdemeter, puls, søvn, belastningsscore, Vo2 max ect.

Garmin Connect giver desuden mulighed for at oprette sociale forbindelser til andre løbere, så man kan finde inspiration og følge med i hinandens træning.

Det er også muligt at oprette sine egne træningsprogrammer og intervalprogrammer, som man let kan overføre til uret via Garmin Connect app’en, hvilket vi flittigt har brugt i vores træning.

Derudover kan funktioner som PacePro planer og tempoguiden være med til at holde det rigtigt pace på ruten, så man disponerer kræfterne rigtig og potentielt opnår den ønskede tid.

Vi kan ikke give andet end en stor anbefaling af dette monster af et Ultraløbe-ur.Hør Team Hakkedrenge fortælle om træning, strategi og skovalg til HOKA Aarhus100

Du kan følge deres træning inde på Garmin Connect - find dem under "Team Hakkedrenge".

Råd og vejledning
Posted: September 06, 2021
Categories: Løb
Forfatter: Eventyrsport Blogger