Skiferie er meget andet end puddersne

Inspiration til eventyr
< Forrige artikel Næste artikel >
Skiferie er meget andet end puddersne
Inspiration
10 January 2017

Skiferie er meget andet end puddersne

Fornemmelsen af knitrende nyfalden, urørt puddersne under skiene er en følelse, som de fleste skiløbere hvert år drømmer om, når ferien til bjergene igen melder sig. Og det bedste ved det hele er, at selv de dage, hvor drømmen ikke opfyldes, er skiløb alligevel mange danskeres foretrukne ferie i løbet af året.

Eventyrsport  har sat den erfarne skiløber Alexander Vissing stævne for at høre, hvordan han får det meste ud af sin tid på pisterne - og ved siden af dem. Kodeordene er nysgerrighed, leg og sikkerhed.

“Der er mange, der planlægger deres skiferie udelukkende efter at køre på brede ski i den dybe sne, og det synes jeg er ærgerligt, for det kan vi jo ikke planlægge. Selvfølgelig er det sjovt, men for mig at se handler skiløb primært om at dyrke bjerget og opleve naturen - og så er det bare et plus, hvis der er dyb sne en gang i mellem,” siger Alexander Vissing, som er en af de få heldige danskere, der har skiløb som sit omdrejningspunkt store dele af året.

Ud over at være medlem af skikollektivet riders.dk har Alexander Vissing været ekspertkommentator for DR i forbindelse med OL, og han har nok slået flere sving end den almindelige dansker:

“Bjerget er min legeplads nummer et. For mig handler det hver dag om at komme i et med omgivelserne og dyrke dem. Det kan være freeride uden for pisterne, hvor jeg løber i den dybe sne, men det kan også være skitouring, hvor vi går op med skind på skiene og står ned i jomfruelig sne, eller det kan være en dag, hvor jeg bare opsøger mulighederne for at prøve mig selv af, når de kommer. Nogle gange tager jeg en tur i freestyle parkerne - det er en god legeplads, hvis man har lyst til at prøve nogle hop af i kontrollerede forhold. Hvis der er sne og man leger i den, er det svært ikke at få en god dag med skiene på,”

slår Alexander Vissing fast.

Skiløb skal være så kontrolleret som muligt

De færreste skiløbere er i tvivl om, at sportsgrenen kræver omtanke. Ikke mindst, hvis man begiver sig uden for de markerede områder, og den rutinerede skiløber understreger da også, at der ikke kan indgås kompromisser med naturen.
“Man skal vide, hvor man løber henne, og selvom en del af det sjove ved skiløbet er at udfordre sine egne grænser, skal man aldrig forsøge at løbe over evne, og man skal kende forholdene, før man kører ned. Når vi er i naturen, er vi der på naturens præmisser, og vi kan aldrig kontrollere, hvad der sker,” siger Alexander Vissing.
Du kan høre meget mere om, hvordan du får det optimale ud af din skiferie, hvis du møder op i Eventyrsport i Frederiksberg Centret den 18. januar, hvor Alexander Vissing står klar til at dele ud af sine erfaringer og besvare spørgsmål fra de fremmødte.
I samarbejde med SalzburgerLand Tourismus inviterer Eventyrsport nemlig til aftenseminar, hvor du kan blive introduceret til alternative og hippe vinterferieoplevelser: freeride- og freestyleskiløb.

Og så kan du også vinde en vinterferie for familien i Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn i SalzburgerLand!

Ud over Alexander Vissing kan du møde Jesper Merrild fra Højmark Rejser, der er eksperter i rådgivning og salg af vinterferier til SalzburgerLand. Jesper Merrild vil præsentere forskellige aktiviteter til vinterferien og give tips til sjove og anderledes familieoplevelser for både nybegynderne og de øvede.
Imellem de to oplæg vil du desuden have mulighed for at smage på en specialitet fra SalzburgerLands køkken.
Inspiration
Posted: January 10, 2017
Categories: Rejse
Forfatter: Christian Bang Bové