Rygsæk - 6 gode råd til justering

Inspiration til eventyr
< Forrige artikel Næste artikel >
Rygsæk - 6 gode råd til justering
Råd og vejledning
03 March 2014

Rygsæk - 6 gode råd til justering

Vi har samlet en håndfuld gode råd om pakning af rygsækken, så den sidder så komfortabelt som muligt.

 

Din rygsæks tyngdepunkt skal sidde så tæt på kroppen som muligt, helst i skulderhøjde, så rygsækken trækker så lidt bagover som muligt. Pak derfor tunge ting som telt og mad tæt på dette sted. Sovepose, duntøj og andre lette ting pakkes i bunden, mens resten lægges længst væk fra kroppen. Små ting, som du nemt skal kunne få fat i, lægges i låg- og andre lommer. Husk at lægge samme vægt på hver side. Ved vanskeligt terræn som alpine ruter og Via Ferrata kan du med fordel sænke tyngdepunktet. Begræns mængden af påspændte ting, det forrykker balancen.

  • Løsn stropper på rygsækken1. Din nye rygsæk skal tilpasses, så start med at løsne alle stropper, og tag derefter rygsækken på. Det er en stor fordel, hvis der er godt med vægt i sækken, så det bliver så realistisk som muligt.
  • hoftebælte2. Placer hoftebæltet centralt omkring dine hofteben, hverken over eller under. Stram til, til det sidder venligt, men bestemt.
  • stram skulderremme3. Stram skulderremmene præcis så meget, at hovedparten af vægten stadig hviler på hoftebæltet. Sådan skal det også være, når du vandrer.
  • skulderremme fæstespændeplacering4. Skulderremmenes fæstepunkt skal sidde mellem skulderbladene. Juster ryglængden, hvis den kan (Vari Quick og VariFit). Hvis det er en mindre rygsæk, skal du vælge den rigtige ryglængde fra starten. Vælg mellem standard, SL (Short Length) og EL (Extra Length).
  • Finjuster placering5. På de store rygsække kan man finjustere sækkens placering med topstrammere på bæreselerne og sidestrammere på hoftebæltet. Trækker du til, øges stabiliteten, og hvis du løsner, sidder læsset lidt mere frit og øger ventilationen. Varier i løbet af dagen, gerne i forhold til terrænet. Krævende ruter kræver stor stabilitet.
  • Brystrem6. Til sidst lukkes og strammes brystremmen. Juster den i højden, hvis den sidder et dumt sted. God tur!

Se det store udvalg af rygsække og anden bagage

Det rigtige udstyr er med til at gøre turen til en bedre oplevelse. Klik dig videre i kategorierne herunder, eller gå direkte til hovedsiden med bagage.

Rygsække >

Små rygsække (under 40 liter) >

Store rygsække (over 40 liter) >

Regnslag og tilbehør >

Vandtæt opbevaring >

Tasker >

Bærestole >

Børnerygsække >

Råd og vejledning
Posted: March 03, 2014
Categories: Bagage , Vejledninger
Forfatter: Helle B Rohde