Portræt af Frederik Thulstrup

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
Portræt af Frederik Thulstrup
Inspiration
11 February 2014

Portræt af Frederik Thulstrup

Klatreren Frederik Thulstrup fortæller om hvorfor han klatrer og hvad der motiverer ham i klatring.

"Jeg elsker det at skulle levere når det gælder og kæmpe mod andre. 

Så det der egentlig motiverer mig er 

at have det sjovt, sammen med nogle fede klatrevenner..."

Alder?

17 år

 

Hvor længe har du klatret?

Jeg har egentlig altid interesseret mig for at klatre. Jeg klatrede i træer, på bygninger og mange andre ting, da jeg var helt lille. Så hørte jeg om at man kunne klatre på klatrevægge og fik så plads på juniorholdet i Roskilde hvor jeg stadig træner rigtig meget. Jeg har nu klatret i omkring 5½ år.

 

Hvad laver du når du ikke klatrer?

Lige nu går jeg i anden G på HTX i Roskilde. Jeg går på en IT/Matematik linje. Det er jeg rigtig glad for og håber på at blive programmør og udvikle spil og software. Dette bruger jeg også meget fritid på.

 

Favorit sko?

La Sportiva har altid været mit ynglingsmærke indenfor klatresko. Synes alle modellerne er gode, men kan specielt godt lide Solution og Testa Rossa. Min ene nuværende sko er Testa Rossa'en. Det er en klassisk snørebåndsko. Den er vildt god til ruter, men bruger den også meget til at boulder med. Den sidder ekstremt tæt og den er meget præcis. Og så holder den ret godt.


Min anden nuværende sko er Solution, som igen sidder rigtig godt på foden, men den er med Velcro. Solution er nok lidt bedre til boulder, da den er nem at tage af og på plus den er mere aggressiv.


En af de vigtige ting La Sportiva leverer, som mange andre konkurenter ikke gør, er at skoene passer vildt godt på foden. Nogen gange når man køber små sko gør det ondt et lille bestemt sted. Det synes jeg ikke La sportivas sko gør. De fordeler trykket ud over hele foden.

 

Bedste konkurrence resultat?

Mit bedste konkurenceresultat indtil videre må være da jeg blev Nordisk Mester i Bouldering i 2012 i den stærke Youth A categori. Det er helt klart et resultat jeg husker specielt godt. Jeg har også en masse andre gode resultater såsom: nr. 3 til senior rute DM, nr. 5 til senior boulder DM og nr. 1 til rute junior DM, alle 3 konkurencer i 2013. Og i 2013 til mange konkurencer såsom Ropecomp og Bloccomp har jeg været placeret i toppen mange gange.

 

Frederik til Nordisk Mesterskab
NM Bouldering

Hvad er din yndlingsrute?

Jeg har 2 ruter som jeg specielt godt kunne lide. Den ene er Le Grande Combat i Ardeche i Frankrig. Den er 8a og det var den første 8a jeg klatrede. Den er meget andbefalelsesværdig. Min anden ynglingsrute hedder Spaceboy, er 8A og ligger i Göteborg. Det er en 15m høj rute og er meget dynamisk, hvilket er lige min stil.

 

Le Grande Combat, 8aSpaceboy, 8a 

Hvad er din ynglingsboulder?

Den fedeste boulder må være Yoda som er 7A+ på Kjugekull, Sverige. Men på et par fede ture til Ardeche har jeg fået et par andre fede 7B'ere og 7A+'ere. Har dog ikke været ude på en større bouldertur hvor jeg virkelig har arbejdet på at lukke noget for nylig, men det kommer der forhåbenligt snart.

 

Hvordan ser en typisk træningsuge ud?

Min typiske træningsuge består typisk af 5 træningsdage. 3-4 dage i Roskilde og 1-2 dage i enten Copenhagen Boulders eller Blocs & Walls. På disse dage laver jeg en masse forskellig træning. De forskellige træningsformer jeg udøver for tiden er: Bouldering, ruteklatring, hangboard, campus, cirkler, teknik og styrketræning. De er godt fordelt på dagene og på træningspas som varer imellem 2 og 3 timer.

 

Hvorfor klatrer du og hvad motiverer dig?

Jeg gik for cirka 6 år siden til basketball. Det var egentlig sjovt, men det var aligevel ikke helt mig. Så begyndte jeg at klatre og blev mere fanget af det end basketball eller nogen anden sport nogensinde havde gjort. Klatring er bare sjovt. Det er virkelig sjovt at træne, og det med at komme ud på klipper er endnu federe. Og så er der konkurencer. Jeg går rigtig meget op i konkurencer. Jeg elsker det at skulle levere når det gælder og kæmpe mod andre. Så det der egentlig motiverer mig er at have det sjovt, sammen med nogle fede klatrevenner, komme på klippe og trække hårdt - og så konkurencerne.


NM Rute
NM Rute

Hvad er din klatrestil?

Jeg er nok en dynamisk klatrer. Jeg klatrer i lange træk og laver meget gerne dynoer. Dynamisk klatring kan spare krafter, men det kan også være risikabelt. Hvis man samtidig er præcis kan man virkelig udnytte det. Udover at jeg er dynamisk er jeg også rigtig god til at crimpe små ting. Min crimpstyrke er ret god. Det er helt klart også en af mine stærke sider.

Portræt | Frederik Thulstrup

 

Hvad er dit favorit klatrested?

Det crack jeg elsker mest er Fontainebleau. Det er et område i Frankrig fyldt med bouldering, og det siges at være et at de bedste bouldercracks i verden. Jeg har været der 4 gange, men har dog stadig ikke engang fået set bare tæt på det hele. Fontanebleau er meget stort. Der er mange forskellige cracks i Fontainebleau. Hvert crack indeholder mange tæt liggende fede bouldere, som er i gå-afstand. Man bliver ofte nød til at køre fra crack til crack men når først du er i cracket kan du gå ret hurtigt rundt til alle problemerne. Mit ynglingscrack i Fontainebleau er Bas Cuvier. Det er nok manges favorit. Her er kvaliteten af problemerene ekstremt gode og der er vildt mange af dem.

 

Øgenavn og forklaring?

Mit øgenavn eller vil nok hellere kalde det kælenavn indenfor klatring er nok Thule, Thuls eller bare Freddy. Det kommer nok af mit navn.

 

Hvad er målet med din klatring?

Målet med min klatring er at blive bedre og bedre hele tiden samtidig med at have det sjovt. Jeg har også nogle mere målrettede mål som at blive en rigtig god international konkurenceklatrer og klatre rigtig svære ruter på klippe.


- Frederik Thulstrup & Eventyrsport

 


 

 

Se udvalget af klatreudstyr

Besøg de forskellige klatrekategorier herunder, eller gå til hovedsiden for klatreudstyr.

Vælg kategori

 

Inspiration
Posted: February 11, 2014
Categories: Klatring
Forfatter: Eventyrsport Blogger