Polartec® Neoshell® - historien og teknikken

< Forrige artikel Næste artikel >
Polartec® Neoshell® - historien og teknikken
Råd og vejledning
03 November 2014

Polartec® Neoshell® - historien og teknikken

Membraner fra Polartec®, hjælper med at holde kroppen tør, selvom tempoet er højt. Vi ser nærmere på firmaets historie og teknikken bag Polartec® NeoShell®.

Polartec® - et af det 20. århundredes mest betydningsfulde opfindelser 

Polartec® holder til i Massachusetts, USA, og er grundlagt i 1906, dog under et andet navn. Efter 2. verdenskrig begyndte man at eksperimentere med at fremstille syntetiske fibre, og i 1979 så Polarfleece® dagens lys. Dette materiale var en revolution inden for beklædningsindustrien og er af Time Magazine blevet betegnet som en af det 20. århundredes 100 mest betydningsfulde opfindelser. Det var i høj grad medvirkende til, at det meste af verden ændrede syn på, hvordan man klædte sig i isolerende klæder. Polartec® har dog ikke ligget på den lade side siden da, idet de nu har over 400 forskellige materialer af vidt forskellig karakter på produktlisten.

Polartec® NeoShell®

Denne revolutionerende membran fra Polartec®  er vandtæt og 99,9% vindtæt,  og  dette er medvirkende til, at åndbarheden er helt i top. Man har udnyttet det strækbare og meget holdbare polyethyl, men konstrueret det som de meget åndbare, mikroporøse membraner med en nøje udregnet størrelse på porerne. De er store nok til at lade luft trænge gennem inde- og udefra, men små nok til at vandmolekylerne ikke trænger gennem.  

Med et vandsøjletryk på 10.000 mm. er denne membran genial i produkter, der skal bruges allround og i meget omskifteligt vejr, især grundet strækbarheden, der arbejder med kroppen i selv de yderste positioner.

Membranen er blevet gennemtestet i al slags vejr, alverdens situationer og af mange forskellige mennesker. Den lange udviklingstid på membranen er godt givet ud, da alle er enige om, at dette er et meget unikt materiale.

Impossible made possible 

Kaskader af vand og eksploderende snebolde i slow motion. Impossible Made Possible fra Polartec®.

Se alt med Polartec®

Kig forbi webshoppen og se beklædning med Polartec®.

Råd og vejledning
Posted: November 03, 2014
Forfatter: Eventyrsport Blogger