Pakkeliste til vandretur (Forår, sommer og efterår)

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
Pakkeliste til vandretur (Forår, sommer og efterår)
Råd og vejledning
05 October 2023

Pakkeliste til vandretur (Forår, sommer og efterår)

Hver tur kræver sin egen tilpassede oppakning. Vi har her lavet en vejledende pakkeliste med små beskrivelser af de enkelte ting, så du nemmere kan tilpasse den til lige præcis din vandretur. Når du pakker, er det er vigtigt at overveje, hvorvidt du skal gå lange dagsetaper med mange højdemeter eller kortere etaper i fladt terræn. Turens kombination af vind, vejr og temperatur spiller også ind. Endelig er det også et spørgsmål om udstyr og fysisk form. Listen skal derfor læses som et forslag, da det er meget individuelt, hvor meget man har behov for at have med.

Pakkeliste-3

RYGSÆK

Rygsækken skal være stor nok til, at det hele kan pakkes i rygsækken. Typisk er der tale om en rygsæk større end 55 liter, men størrelsen afhænger af årstiden, turens længde og valget af overnatning. Rygsækkens bæresystem og polstring skal matche vægten af dit udstyr. Det kan være rart, at rygsækken har et rum til en vandblære. Det kan desuden være smart at have en ultralet og kompakt lille rygsæk med til kortere spontane ture væk fra lejren.

VANDRESTØVLER

Stivheden og materialet skal matche dit underlag. Støvler anbefales frem for sko, da de giver den bedste beskyttelse mod vand, sten, krat og forstuvninger.

OVERNATNING OG LEJRUDSTYR

Overvej nøje om der er risiko for vind og regn. Så vil det nemlig være smart at vælge et telt frem for f.eks. en tarp. Vi anbefaler, at du medbringer følgende:

BEKLÆDNING

Som hovedregel kan man sige, at det tøj, du tager med, skal være nok til, at du kan klare dig i det værst tænkelige vejr, hvis du tager det hele på samtidig. Derudover skal du blot have to par ekstra sokker og et ekstra sæt undertøj med. Uld og syntetiske materialer er at foretrække. Uld er lugthæmmende, kan holde mere fugt og varmer, selvom det er vådt. Syntetiske materialer er slidstærke, lette og tørrer hurtigt, så det er en fordel at have lidt af begge dele. Vi anbefaler, at du medbringer følgende beklædning:

_DSC3880

TOILETSAGER

Det er meget individuelt, hvor meget man har behov for, men vær opmærksom på, at god hygiejne og komfort ofte går hånd i hånd.

 • Toiletpapir
 • Desinficerende gel
 • Personlige toiletsager (fx tandbørste, tandpasta, sæbe, håndklæde, bind, solcreme og myggebalsam).
 • Plastpose til skrald
 • Vådservietter (er gode til rengøring og andre praktiske gøremål).
 • Evt. sportstape eller støttebind
 • Evt. en lille skovl

KØKKENGREJ

Husk at brændstof som udgangspunkt ikke må medbringes i fly. Skal du flyve, kan det derfor være en god idé at undersøge hjemmefra, hvor du kan købe brændstof på destinationen.

 • Kogegrej
 • Tændstikker, lighter eller strygestål
 • Spisegrej (kop, tallerken og bestik).
 • Opvaskemiddel og -svamp

MAD OG DRIKKE

Maden er en ting, som virkelig kan få vægten af din oppakning til at stige betydeligt. Samme effekt har den dog også på din overordnede turoplevelse. Husk at medbringe krydderier til den frysetørrede mad – de vejer meget lidt og kan gøre en markant forskel for dit måltid. Følgende ting er typisk gode at have med på vandreturen:

 • Frysetørrede retter – færdigkøbte eller hjemmelavede
 • Havregryn/müesli
 • Knækbrød/tortillas/pumpernikkel
 • Spegepølse, konserves, honning og tun eller makrel på pose.
 • Snacks: stenalderbrød, müeslibarer (eller energibarer fra Purepower) og nøddeblanding.
_DSC3972

DIVERSE PRAKTISK UDSTYR

EVENTUELT

Her har vi oplistet en række ting, som du højst sandsynligt vil blive glad for at have med, men som du godt kan klare dig uden.

 

 

Tip! Det er en god idé at skrive ned, hvad du pakker til den enkelte tur. Så kan du bagefter notere, hvad du rent faktisk fik brug for og eventuelt manglede. Det vil gøre det langt lettere næste gang, du skal af sted.

Nedenfor kan du få vores PDF til udprintning, så du nemt kan skabe overblik og holde styr på, hvad du skal have med i tasken. 

God fornøjelse!

Vil du se hvad Tine pakker, når hun er afsted på tur?

Se vores relevante kategorier her

Råd og vejledning
Posted: October 05, 2023
Forfatter: Opdag Verden