Opdag Verden anbefaler - juni 2019

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
Opdag Verden anbefaler - juni 2019
Råd og vejledning
15 June 2019

Opdag Verden anbefaler - juni 2019

Sea To Summit Hammock Set Pro Single

Hænger som aldrig før

Sea to Summit Pro Hammock Set Single

At Sea to Summit laver nogle fremragende hængekøjer til outdoorbrug er ikke noget nyt. Det er det derimod, at deres hængekøjer er blevet endnu nemmere og mere enkle at sætte op, da de nu bliver leveret med Suspension Straps (dem skulle man tidligere tilkøbe), som samtidig har et nyudviklet spænde monteret. Det nye spænde kan kun monteres på hængekøjen på én måde og forhindrer således forkert brug. Det vil automatisk låse remmen fast, og forhøjer samtidig brudstyrken. Sea to Summit-hængekøjerne kommer i to udgaver – begge i Single og Double udgaver: Pro Hammocks med Pro Suspension Straps, som klarer op til 180 kilo belastning, og ULTRALIGHT Hammocks, som er ekstrem lette og leveres med Dyneema® Ultralight Suspension Straps.

JETBOIL Flash brænder

Camouflagen er tilbage

Jetboil Flash Camo

De fleste er efterhånden med på, at Jetboil Flash er en uhyre effektiv brænder, der koger 500 ml vand på blot 100 sekunder. Det er dog nyt, at man nu igen kan få fingrene i en camo-udgave. Den tidligere camo-udgave var den mest solgte model, og efter et års pause har Jetboil relanceret den i en ny udgave. Derudover er der tale om det samme letvægtsbrændersystem på 372 gram, der er optimeret til tre sæsoner, er særdeles brugervenligt, nemt at pakke i rygsækken og nemt kan flyttes rundt i lejren, uden at man skal flytte de forskellige dele hver for sig. Alt sammen medvirkende til, at Jetboil Flash fik 9 ud af 10 stjerner, da vi testede systemet.

TLT Ly Tunnel 2

Dansk tunnel til to

TLT Ly Tunnel 2

Er det vigtigere for dig, at et telt har lækre detaljer og er rart at opholde sig i, end at det er ultralet, så tag et kig på tunnelteltet her fra TLT. Da du kan slå teltet op såvel samlet som med yderteltet først, behøver du ikke frygte et vådt indertelt, hvis det regner, og delene kan pakkes sammen hver for sig, så det er nemt at dele vægten i rygsækken mellem sig, hvis man er to på tur. Oversejlet består af AquaShield SI™; ripstop-nylon med 3-lagssilikone, som holder dugen vandtæt i årevis og samtidig beskytter den mod UV-stråling, som er hård kost for en teltdug. Det er et af verdens stærkeste teltstoffer med et vandsøjletrykket på 3.000 mm. Inderteltet har myggenet i døren, lomme til døren, lommer til opbevaring og en tøjsnor i loftet. Hele apsis, som har dør i begge sider, kan rulles tilbage, så der er panoramaudsigt inde fra teltet, som har masser af ventilation. 

FJÄLLRÄVEN Sambava Shade Shorts

Luftige og slidstærke til sommeren

Fjällräven Sambava Shade Shorts M

Står der sol, sommer og varme på programmet, så tag et kig på de her lette, luftige rejseshorts, der er lavet i G-1000 Air. De er nemlig designet til rejser i varme klimaer og er samtidig såvel lette som slidstærke og har glimrende ventilation. Derudover sørger to håndlommer, en baglomme, en indvendig sikkerhedslomme, to benlommer med flapper og knapper samt en mindre lomme øverst på den venstre benlomme for, at du har et væld af muligheder for at holde styr på alt fra penge, pas og kort til nøgler og det ekstra kamerabatteri. Som vi kender det fra Fjällräven, er der desuden taget hensyn til miljøet i produktionen. Shortsene er nemlig fremstillet af 65 % genanvendt polyester og 35 % økologisk bomuld. Elastikken i taljens sider sørger for den komfortable pasform. Shortsene vejer 270 gram. 

HELLY HANSEN W HH MERINO LIGHT SS

Blød merinould til sommeren

Helly Hansen Baselayer Merino Light SS

Blot fordi det er sommer, betyder det ikke, at uldtøjet skal lægges i skuffen. Snarere tværtimod. Har man først prøvet af have 100 % merinould, som blusen her er lavet i (150g/m²), tæt mod kroppen, er det uhyre svært ikke altid at ville have det. Bluserne er nemlig lækre bløde, har stor åndbarhed, og samtidig bekæmper det naturlige materiale sved og dårlig lugt. Lette nylonfibre er spundet ind i merinoulden for at øge holdbarhed og komfort. Alt i alt betyder det en bluse, som er noget nær den perfekte ledsager til sommerens outdooraktiviteter.

Merino Graphic T-shirt Merino Graphic T-shirt

Åndbar, lugtfri og lækker

Helly Hansen Merino Graphic T-shirt

Med 100 % merinould tæt på kroppen er man garanteret en blød, behagelig oplevelse, hvor kroppen får lov til at ånde, når pulsen kommer i vejret i varmen. T-shirten her fås i flere forskellige farver til såvel kvinder som mænd og er en del af Helly Hansens såkaldte ‘Sommer Baselayer’. Merino Graphic T-shirt byder på alle de egenskaber, som gør merinould så fantastisk til outdoorbrug: den bløde fornemmelse mod huden, den høje åndbarhed, de naturligere temperaturregulerende egenskaber og uldens evne til ikke at komme til at stinke hele hytten eller teltet op, når man har været aktiv i den i et par dage. 

HAGLÖFS Helios VX 

Klassisk High Tech

Haglöfs Helios VX

Vi har alle brug for en god, solid og trofast dagtursrygsæk, og Haglöfs har et glimrende bud på sådan en størrelse i form af deres opdaterede klassiker, Helios, som nu har fået efternavnet VX. Rygsækken er bygget med åbning i siden til det primære rum, har roll-top, sidelomme med vandafvisende lynlås og en volumen på 25 liter. Der er bløde, ergonomiske skulderstropper, et termostøbt rygstykke, indvendig sikkerhedslomme og et polstret rum til den bærbare. Helios VX er produceret af materialet VX21 X-Pac, som oprindeligt er udviklet til sejlene på skibe, der deltager i havkapsejladser, hvor hårdt vejr er hverdagskost. Vi behøver vist ikke uddybe, at det betyder, rygsækken sagtens kan klare lidt tæsk. Nogle steder er det tekniske materiale suppleret med ægte læder for at tilføje lidt ekstra patina og et karakteristisk look.

CAMELBAK Eddy+ 0,75

25 % mere vand

Camelbak Eddy+ .75 L

Camelbaks klassiske Eddy har fået tilføjet et lille + i sin nye udgave, da der nu kommer 25 % mere vand gennem ventilen, når du skal slukke tørsten. Drikkedunken er stadig lavet i BPA-, BPS- og BPF-fri plast, som er nemt at gøre rent, da dunken klarer en tur i opvaskemaskinen. Bideventilen er designet så snedigt, at den er spildfri, når den er lukket, og den er drypfri, når den er åben. Lige hvad man har brug for. Dunken vejer 174 gram.

MUURIKKA 48 CM Griddle Pan With Legs

Bålpande til det hele

Muurikka 48 cm

Sommertid er båltid, og båltid betyder mad lavet over åben ild. Muurikka 48 er en form for grillpande/stegepande til at tilberede maden over åben ild, hvad enten du skal have friskfanget fisk, lave en gryderet, stege grøntsagerne, have pandekager til morgenmad eller sørge for noget sødt til dessert. Panden er svagt skålformet, så den kan indeholde vand, og tykkelsen sikrer, at varmen fra flammerne bliver jævnt fordelt. Panden fås også i en lidt større version med en diameter på 58 centimeter i stedet for de 48, panden her har. Benene er aftagelige, og hele herligheden vejer 5.3 kilo.

Råd og vejledning
Posted: June 15, 2019
Forfatter: Eventyrsport Blogger