Opdag Verden anbefaler - august 2019

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
Opdag Verden anbefaler - august 2019
Råd og vejledning
15 August 2019

Opdag Verden anbefaler - august 2019

Økogrej

Light My Fire Mealkit BIO

En helt igennem grøn sag

Light My Fire Mealkit BIO

Light My Fire Mealkit her indeholder en flad og en dyb tallerken (som alle de andre dele kan pakkes ned i), to bøtter med låg i forskellig form og størrelse, skærebræt/si/tallerken, spork samt et seletøj, så du kan hænge spisesættet på rygsækken. Det, vi bider mest mærke i, er dog det lille ’BIO’ for enden af navnet. Det står nemlig for en beundringsværdig grøn omstilling, hvor alle Light My Fires produkter nu er fremstillet i 100 % bioplast. Det vil sige, at materialerne er enten plantebaserede, biologisk nedbrydelige eller begge dele. Den plantebaserede plastik er fremstillet helt eller delvist af CO2-neutral biomasse fra f.eks. majs, sukkerrør eller ricinus. Også når det kommer til såvel transport- som salgsemballage, er der fokus på genanvendelighed. Det er fantastisk at se en så gennemgribende grøn omstilling. Mealkit klarer turen i både opvaskemaskine og mikrobølgeovn og måler 194 x 194 x 61 mm. Vægten er på 384 gram.

Fjällräven Keb 52

Robust året rundt

Fjällräven Keb 52

Vi er vante til, at Fjällrävens produkter oser af kvalitet, og den bæredygtige profil, der er et gennemgående tema hos svenskerne, giver kun ekstra plusser i bogen. Keb 52 er ingen undtagelse, når det kommer til lækkert, grønt grej. Rygsækken er en del af Fjällrävens Keb-serie, der har fokus på krævende vandreture, hvor man stadig bevarer bevægeligheden. Keb 52 er smal, så man frit kan bevæge armene. Den er lavet i G-1000 HeavyDuty Eco S, som er særdeles slidstærkt og genanvendt polyester, samt økologisk bomuld. Bund og sider er forstærket i det vandtætte og ekstremt slidstærke Bergshell-materiale, som består af genanvendt polyester. Rammen består af FSC-certificeret birketræ, som reducerer CO2-udledninger i produktionen med 90 %. Rygsækken har et robust bæresystem, justerbar ryglænge, fastgørelsespunkter til ski og isøkser/-stænger samt stropper til en slæde – her er virkelig tale om en helårsrygsæk til eventyr i fjeldet. Der er stor frontlomme med lynlås og inderlommer, justerbare sidelommer, indbygget regnovertræk og plads til drikkesystem. Vægt: 2260 gram.

Haglöfs Rugged Flex Pant

Bukser til det hele

Haglöfs Rugged Flex Pant - junior - herre - dame regular - dame lang

Friluftsliv. Hverdag. Rejser. Rugged Flex Pant, som findes til såvel kvinder som mænd, er et par slidstærke, strækbare bukser, der kan bruges til alt fra episke eventyr i naturen til brug dag efter dag derhjemme. Produktionen er dejlig miljøvenlig, hvilket Bluesign-certificeringen er et klart bevis på, og overfladeimprægnering, som gør bukserne vand- og smudsafvisende, er fluorcarbon-fri. Der er elastik i taljen, Velcro®-stropper nederst i buksebenene gør det let at justere vidden, de to håndlommer og lårlommen kan alle lynes, så intet ryger ud undervejs på stien, og stretchpanelerne på knæ og bag giver ekstra komfort. 

Vaude Men's TRK Skarvan Mid STX

Støvle med grønne aftryk

Vaude Men's TRK Skarvan Mid STX

Er det vigtigt for at dig at efterlade så lille et aftryk på naturen, som muligt, så tag et kig på de her vandtætte, åndbare vandrestøvler i certificeret tysk læder. Støvlerne har Vaudes egen miljømærkning, Green Shape (som er lig med bl.a. lang levetid, nemme at reparere, genanvendelige, miljøvenlige og bæredygtige materialer, ingen skadelige stoffer og teknologier samt fokus på arbejdsforhold og lønforhold i produktionen), og tyskerne beviser nok engang, at de ligger solidt i førerfeltet, når det kommer til miljøvenlige outdoorprodukter. Støvlerne er velegnede til de fleste typer vandring, polstringer ved pløse og skaft er bløde, og der er forstærkninger på hæl og tå til beskyttelse mod skarpe sten. Altså: Et par solide støvler, som du kan gå på eventyr i med en god, grøn samvittighed. 

Grej

Biolite Headlamp

69 gram lys på sin plads

Biolite Headlamp 

Biolite er kendt for nyskabende produkter og er nu på banen med en ny, let, lysstærk pandelampe – den første pandelampe, de har lavet. Biolite Headlamp kan indstilles til at lyse med alt fra forsigtige 5 til 330 blændende lumen. Elektronikken, der sørger for magien, er integreret i stoffet for at sikre den gode pasform, og den åndbare, fugtspredende rem betyder, at pandelampen sidder særdeles stabilt på hovedet. Netop dét er en af de store fordele ved Biolite Headlamp: Når du tager den på, bliver den på sin plads, også selvom der er fart over feltet. Det genopladelige batteri, som kan oplades med tilhørende mikro-USB, sidder bag på hovedet og er med til at give den behagelige balance. Lampen kan låses, så den ikke ligger og fråser med batterierne i rygsækken ved en fejltagelse.

LUNDHAGS Ullto Merino Full Zip Men

100% blød

Lundhags Ullto Merino MS Full Zip

Det er svært at overdrive, hvor skønt det er at hive et lækkert, blødt og varmt mellemlag på ude på tur, når der er behov for det. Eller i hverdagen. Og det er netop, hvad du får med denne her sag, der er lavet i 100 % mulesingfri, blød merinould. Det betyder, at Ullto har alle de skønne egenskaber, uld bringer med sig: det er naturligt varmeregulerende og bakteriehæmmende, kommer ikke til at lugte lige så nemt som syntetiske materialer og så varmer det løs, hvad enten det er vådt eller tørt. 

Montane Prism Jacket

Opdateret klassiker

Montane Prism Jacket

Montane Prism har været at finde på friluftshylderne siden 2008 og har efterhånden etableret sig som en klassiker. Nu har jakken, der kan bruges som såvel et varmt mellemlag som yderlag, fået en overhaling og er kommet i en opdateret udgave. Prism vejer 390 gram og har nu blandt andet fået en fuldlængde YKK-lynlås på fronten og YKK-lynlås på frontlommen. Jakken er nu lavet i Featherlite Mini Rip-Stop 20D nylon og isoleret med 100% genanvendt 40g/m³ primaloft Silver. Man får altså stadig den klassiske jakke, men med opdaterede, optimerede detaljer.

TLT Pak 70

Dansk rummelighed

TLT Pak 70

Komfort, råstyrke og praktisk indretning. Det er kodeordene for den nye PAK 70 fra danske TLT, som er skabt med alverdens outdooreventyr for øje. Der er fokuseret på den lette adgang til udstyret i designet, og man har nem adgang til hovedrummet via den store, U-formede frontåbning og fra rygsækkens top. Nederst på rygsækken giver en lynlås let tilgang til et rum beregnet til f.eks. soveposen. Indvendigt finder man lomme til drikkeblære, og rygsækkens top rummer en låglomme med nøgleholder og en netlomme til værdigenstande. Rygpanelet er polstret og åndbart, hoftebæltet er polstret, og det samme er bæreselerne med brystremmen. Der er stropper til liggeunderlag og vandrestave samt kompressionsremme, og ryglængden kan justeres trinløst. Det medfølgende regnslag har refleksprint, så man bedre bliver set i mørket. PAK 70 vejer 2.700 gram.

Robens Icefall Quilt

Hygge til shelter og telt

Robens Icefall Quilt

Hvad med at skrue lidt op for hyggen på f.eks. shelterturen eller medbringe lidt ekstra varme til teltet i form af tæppet/dynen her, der er syet i nylon og polyester og fyldt med varmende fiberfyld? Når du tager det ud af den medfølgende pakpose måler Icefall Quilt 200 x 120 cm, og den vindtætte overflade sørger for, at du kan putte trygt og varmt under tæppet. Icefall Quilt vejer 450 gram og fylder 27 x 14 cm sammenpakket. 

Opinel Nomad Cooking Set

Luksus til lejren

Opinel Nomad Cooking Kit

Er en del af fornøjelsen ved at tage på tur at lave mad i det fri, er det værd at kigge på sættet her. Nomad Cooking Kit indeholder et skærebræt i træ, et viskestykke, en glat foldekniv med indbygget proptrækker, en savtakket foldekniv samt en foldbar skrællekniv. Det hele pakket let ind i viskestykket, når de tre knive er sat fast i de dertil indrettede stropper. Viskestykket er lavet i mikrofiber og kan samtidig fungere som dug. Skærebrættet måler 20 x 12 x 1 cm, og er ligesom knivskæfterne lavet i birk. Knivene er i rustfrit stål og med sikkerhedsringe, der kan låse knivene i såvel åben som lukket position.

Råd og vejledning
Posted: August 15, 2019
Forfatter: Eventyrsport Blogger