Nye guider til 3 oversete vandreture

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
Nye guider til 3 oversete vandreture
Inspiration
22 October 2018

Nye guider til 3 oversete vandreture

Der findes et væld af vandreruter i Europa, hvor fantastiske oplevelser bare ligger og venter på at blive fundet. Det er dog ofte de samme ruter, som fremhæves, da de mere ukendte ruter kan være svære at finde brugbare informationer om. Det laves der nu om på med tre nye guider.

 

Europa er overstrøet med vandreruter. Mens der er en del ruter der er allemandseje i vandrekredse og hvor du kommer til at gnubbe skuldre med masser af andre vandrere på stierne samt overnatningsstederne, så er der også et væld af ruter, der stort set er ukendte for selv hærdede vandrere.
 

Problemet med de mere ukendte ruter kan være, at det er svært at finde informationer om selve ruten, hvor man kan overnatte, hvad der er af muligheder for at proviantere, og hvad man ellers skal være opmærksom på, når man planlægger sin tur.
 

Det gør engelske Cicerone noget ved.
 

De udgiver nemlig overskuelige guider med beskrivelser af dagsetaper, baggrund om ruten, naturen, kulturen i området samt meget mere. Nogle guider er til ruter og områder der er velbeskrevne og velbevandrede, mens andre er til steder de færreste kender til. 

Netop det er tilfældet med disse tre nye guider. Med dem er du mere eller mindre sikker på at komme ud på en sti, naboen ikke har været på – og hvor du ikke kommer til at gå side om side med flokkevis af andre vandrere.    

The Andalucian Coast to Coast Walk - From the Mediterranean to the Atlantic through the Baetic Mountains  

Denne guide beskriver en vandrerute, der i løbet af 21 etaper snor sig 440 kilometer gennem Andalusiens bjerge og langs kysten i et område, som er fyldt med spændende historie og lokalkultur. 

Ruten er rigtig, rigtig varm om sommeren, så de bedste tidspunkter at vandre den på er i foråret og i efteråret. 

Dermed er der en perfekt mulighed for at forlænge vandresæsonen eller for at tage af sted uden for sommerferier og finde billigere flybilletter. 
 

Læs mere om bogen her.

The Southern Upland Way - Scotland's Coast to Coast Trail 

Mens klassikere som Englands Coast to Coast-rute og Skotlands West Highland Wayofte bliver vandret, så er der langt færre folk, der sætter ud på ruten her er dog en forrygende fin skotsk vandrerute.

Vandrer man hele molevitten, skal man snøre støvlerne til i alt 347 kilometer gennem skønne landskaber med en rig historie, der trækker tråde langt tilbage i tiden. 

Man skal nok også regne med at bruge mindst 14 dage, hvis man vil hele vejen, men der er selvfølgelig altid mulighed for at dele turen op i bidder. 


Læs mere om bogen her.

The GR5 Trail: Benelux and Lorraine - The North Sea to Schirmeck in the Vosges mountains 

Guiden her beskriver en strækning på 1000 kilometer i et område, som de fleste nok ikke lige forbinder med vandreferier. 

Den europæiske vandrerute GR5 snor sig hele vejen fra den hollandske kyst til Middelhavet, og ruten beskrevet i den her bog er den nordlige del, som går gennem Holland, Belgien, Luxemburg og ind i Frankrig. Landskaberne skifter undervejs, og så er det spændende at opleve, hvordan kulturen også ændrer sig fra det ene land til det andet. 

Læs mere om bogen lige her.

  

Herunder finder du links til relevant tøj og udstyr:

Vandresko og vandrestøvler

Vandrestave

Rygsække

Drikkedunke og drikkesystemer

 

Foto: Alejandro Lopez

Inspiration
Posted: October 22, 2018
Forfatter: Opdag Verden