Ny 6.400 km bilfri cykelsti på tværs af USA

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
Ny 6.400 km bilfri cykelsti på tværs af USA
Inspiration
23 January 2020

Ny 6.400 km bilfri cykelsti på tværs af USA

Det lyder for godt til at være sandt: Forestil dig at hoppe på en cykel på den amerikanske østkyst, begynde at træde i pedalerne og 6.400 kilometer senere ramme Stillehavet – stort set uden at være stødt på en bil undervejs. 

Velkommen til The Great American Rail-Trail.

 

USA byder på alverdens vilde, storslåede landskaber, som tigger og beder efter at blive udforsket fra cykelsadlen, men landet er som bekendt bilernes og roadtrippenes land, og det er ikke altid, at forholdene for cyklister er optimale. 

Skal man tro klicheen, så er alt dog også større i USA, og man kan fristes til at tro på den, når man kigger på The Great American Rail-Trail. 

Ruten slynger sig nemlig på tværs af et helt kontinent – fra Seattle i staten Washington i det vestlige USA til hovedstaden Washington D.C. i det østlige USA. Undervejs passerer den gennem 12 stater, og det geniale ved ruten er, at man følger gamle jernbanespor og veje, der ikke længere bliver brugt, men ligger klar til at blive konverteret til en formidabel cykelsti. 

Stien er nemlig ikke helt færdig endnu, og det kommer til at tage endnu et par år, før man kan cykle hele den bilfrie herlighed. 

Der er dog allerede masser af kilometer cykelsti at udforske. Nonprofitorganisationen, der bag projektet, har nemlig allerede været i gang i 30 år og står bag et netværk på utrolige 37.000 km stier spredt ud over USA. Nu er arbejdet så i fuld gang med at forbinde ruterne, så man kan krydse kontinentet på en bilfri rute. 

Ruten slynger sig gennem den nordlige del af USA og Maryland, Pennsylvania, Ohio, Indiana, Illinois, Iowa, Nebraska, Wyoming, Montana, Idaho og Washington State. Det betyder, at man undervejs ikke blot oplever vidt forskellige landskaber, men også får et indblik i de store kulturforskelle i USA. 

Ruten er som sagt lavet ved at kombinere en lang række småstier, der allerede ligger på plads, og man cykler gennem de store skove i det østlige USA, langs fredsommelige floder, over vidtstrakte sletter, gennem landbrugsland, langs kornmarker, under sneklædte bjergtinder, tæt på gejsere og kogende mudderpøle og helt ud til de blå, brusende bølger i Stillehavet. 

Samtidig med de store landskaber, kommer man også gennem eller tæt på nogle af USA's mest spændende storbyer undervejs; hovedstaden Washington D.C. med alle dens museer, Chicago ved bredden af Lake Superior og Seattle helt ude mod vest. 

Og så er der selvfølgelig alle de små byer undervejs, hvor man får et indblik i, hvordan livet i USA udfolder sig. 

Du kan læse meget mere om The Great American Rail-Trail på www.railstotrails.org.

På https://gis.railstotrails.org/grtamerican finder du desuden et glimrende interaktivt kort, hvor du kan klikke dig ind og læse mere om de enkelte deletaper på ruten. Kortet gør dig også i stand til at udvælge de strækninger af ruten, du finder mest interessante, hvis du ikke har tid eller mod til at tage alle 6.400 kilometer i rap. 

Tager du hele molevitten på én episk tur, skal du nok regne med alt fra tre måneder til et halvt år, afhængigt at tempo, og hvor man ekstra oplevelser ud over cyklingen du vil have med undervejs.   

 

Foto: Piper O'Dowd / www.shutterstock.com


Relevante links:
Cykeltasker
Cykelbeklædning
Cykel tilbehør 

Inspiration
Posted: January 23, 2020
Categories: Cykling
Forfatter: Opdag Verden