Mærkesager fra vores leverandører

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
Mærkesager fra vores leverandører
Inspiration
12 April 2014

Mærkesager fra vores leverandører

Mange af vores leverandører arbejder med at mindske påvirkningen af miljøet under produktionen, at minimere forbruget af ressourcer, samt med at sikre at arbejdsforholdene på fabrikkerne er forsvarlige. Mød fire af dem her, og hør om deres forskellige tiltag.

Hos Eventyrsport er vi glade for vores leverandørers arbejde med miljø og mærkesager. Nogle projekter er store, andre små, men det vigtigste er, at det er fokus på at udvikle sig i en mere miljøvenlig retning.

Læs her om nogle af mærkesagerne.


Keen – Hybrid.Care

Keen Hybrid.care logoAmerikanske Keen, har på rekordtid skabt sig fodfæste på verdensmarkedet, for eksempel med deres ”hybrid-footwear”, som er en fusion mellem sandaler og vandresko. I 2004 startede de programmet Hybrid.Care, hvor de samarbejder med non-profit organisationer over hele verden om at hjælpe med at gøre deres idealer til handling.

Hybrid.Care handler blandt andet om beskyttelse af jorden og miljøet. Fokus er på at minimere udslip af drivhusgasser, og at bruge så få ressourcer som muligt. Det sker eksempelvis ved brug af overskudsmaterialer i fremstilling af tasker og sko. Keen har også forskellige hjælpeprogrammer. Et af dem går ud på at rydde op i floder og vandløb, og sørge for at øko-systemerne bliver opretholdt. 


Læs FAQ om Keen’s miljøarbejde eller følg med på Hybrid.Care bloggen, hvor de skriver om deres mange aktiviteter.


TEVA – World Water Day

Teva world water dayTEVA - specialister i fodtøj, arbejder med at mindske verdens forbrug af vand, da vand er kilden til både liv og vores natur. Med den globale opvarmning og verdens befolkningstilvækst, er rent vand en knap ressource. Derfor opfordrer Teva én gang om året til at undgå at bruge vand, eksempel ved tandbørstning og madlavning, eller ved at springe over dagens vask af tøj. Det sker d. 22. marts på World Water Day.

Teva’s mål er at inspirere til permanent at sætte forbruget ned. Opmærksomheden på mærkesagen skabes også ved andre aktiviteter som cykelløb og blogging, hvor folk fra hele verden kan fortælle om, hvordan de sparer på vandet.


Vaude Ecosystem

Vaude Green shapeFor 100 år siden blev tøj lavet af uld fra får, reb blev fremstillet af hamp og rygsække af plantefiber. Produkterne var ofte besværlige at bruge, upålidelige og ukomfortable. I dag forventer vi, at produkterne ikke blot skal være vind- og vandtætte men også åndbare. Samtidig skal produktets vægt holdes nede. Det giver naturligvis nogle miljømæssige udfordringer i produktionen, men dem har Vaude sat sig for at løse.

Allerede i 2001 blev Vaude det første outdoor mærke, som blev godkendt som bluesign® partner. Bluesign® stiller meget høje miljø- og arbejdsmiljøkrav til alle led i produktionskæden.

Vaude, som er en familiejet virksomhed, har også udviklet sit eget Vaude Ecosystem, hvor de arbejder ansvarligt med:


  • Mere miljøbesparende materialer og teknologier
  • En renere produktion
  • Genbrug    
  • Socialt ansvar
  • Vedvarende energikilder
  • Ansvar i salg, marketing og logistik
  • Samarbejde med øko-partnere

Vaude Ecosystem bliver ISO14001 certificeret én gang om året.


Sherpa - Giving Back 

Sherpa logo

Sherpa er navnet på de guides, der hjælper bjergbestigere i Himalaya og ligeledes navnet på virksomheden Sherpa Adventure Gear, der har som mærkesag at gøre en forskel for lokalsamfundene i Nepal. Med hvert produkt der bliver solgt fra Sherpa, doneres en skoledag til et nepalesisk barn.

 

I Nepal er analfabetismen desværre høj, grundet mangel på ressourcer i skolerne og mangel på uddannelse til lærere. Dette ønsker Sherpa at afhjælpe gennem donationer til Room to read, som er en velgørenhedsorganisation, der arbejder med skolegang i Nepal. Når børn lærer at læse og skrive, forøger det deres chancer for bedre at kunne tage kontrol over deres fremtid, og derved klare sig godt som voksne. Donationerne går blandt andet til uddannelse af lærere, bøger og undervisningsmateriale, samt til at bygge biblioteker og klasseværelser. Sherpa har sat et mål om at donere 10 millioner skoledage indtil 2030, og har desuden andre projekter, der blandt andet hjælper piger og kvinder i Nepal.

 

Små og store projekter

Hos Eventyrsport er vi glade for vores leverandørers arbejde med miljø og mærkesager. Nogle projekter er store, andre små, men det vigtigste er at det er fokus på, at gøre det bedre imorgen. Besøg de omtalte leverandører her:

Inspiration
Posted: April 12, 2014
Forfatter: Eventyrsport Blogger