Lækre smagsvandringer i Sverige

< Forrige artikel Næste artikel >
Lækre smagsvandringer i Sverige
Inspiration
30 December 2019

Lækre smagsvandringer i Sverige

I skåne er man kommet på en ide, der næsten ligner gamle dage, hvor jægere drog ud for at finde urter og kød, der senere på dagen blev tilberedt hjemme på bålpladsen. Og så alligevel ikke helt, for de såkaldte smagsvandringer, som Skåne introducerer i disse år, er en hel dem mere civiliserede.

Faktisk er der tale om ren forkælelse.

Fællesnævneren er nemlig, at man vandrer i smuk natur, og man når frem til veltilberedt mad og drikke, der bliver serveret af de lokale. Man går bogstaveligt fra den ene delikatesse til den anden, så lad være med at spise for meget hjemmefra.

I Österlen i det sydøstlige hjørne af Skåne har man lanceret guidede naturvandringer, hvor smagssansen er tilgodeset. ”Forrest Feeding”, kalder de det nye koncept, og her er altså tale om unikke madvandringer, hvor man smager på skånske delikatesser.

Det er en række af Skånes lokale bønder og producenter, der deltager og giver vandrere mulighed for at smage på lækkerierne, mens man gør sig fortjent til det – ved at gå fra sted til sted.

”Sverige er et gavmildt spisekammer, og interessen for at skabe det bedste af de fineste råvarer og ofte med bæredygtighed for øje er øget de seneste år. Nu vil man også vise det frem på en hyggelig måde, og det sker på de nye gastrovandringer i Skåne, hvor man i selskab med andre madentusiaster går sammen fra en god mundfuld til den næste gode mundfuld, ofte med en ledsagende guide,” siger Anna Kron Boysen fra Visit Sweden.

Undervejs nyder vandrere masser af lækker skånsk mad og drikke, bliver forkælet af dufte, lyde og lys fra naturen, får en række mindeværdige spiseoplevelser og ny viden.

Der er to varianter.

”Forrest Feeding” er en ni kilometer lang vandretur, som man skal regne med at sætte cirka 6 timer af til. Den finder sted fra maj til og med september.

Den anden, ”Skåne Hiking”, er rute på fire kilometer og omtrent tre timer, som foregår året rundt. Man går igennem et kuperet terræn, så husk vandreskoene eller støvlerne.

Du kan læse mere på www.upplevonjut.se/skogsmatning

 

Smagsvandring i Vejbystrand

Vandrerhjemmet i Vejbystrand i Nordvestskåne har også lanceret smagsvandringer. Det kan godt være, at Vejbystrand er en lille by, men her finder man alligevel flere interessante steder at stille sulten og slukke tørsten.

Det betyder, at man kan drage ud på en ganske særlig og ret personlig smagsvandring, der bliver arrangeret flere gange om året. Større grupper kan også booke en vandring efter aftale.

Selve smagsvandringen starter med morgenmad på vandrerhjemmet, inden man vandrer langs havet, forbi strand, skov, havne, over heder, på landeveje, skovveje og gennem gamle Vejbystrand.

Der er prøvesmagninger fra Sandgårdens Skafferi, Vejby Vingård og frokost på Bjäre Fisk & Skjaldjur i Magnarp havn. Middagen spises om aftenen på vandrerhjemmet og arrangeres af lokale Vilt & Gott. Mad, smagninger, kort, overnatninger og morgenmad er inkluderet, ligesom sengelinned og håndklæde er inkluderet. Vandring findes også som en dagsvariant.

Læs mere på www.vejbystrandsvandrarhem.se/smakvandring

 

Smagsvandring på Romelåsen, Fulltofta og Österlen

Du kan finde en række smagsvandringer på www.smakvandring.se, både midt i Skåne og på Österlen i det centrale Skåne. Det er det samme tema som gør sig gældende: Maden smager bare bedst, når man kommer vandrende og nyder den midt i naturen

Smagsvandring er for dem, der både har appetit på autentiske spiseoplevelser og smuk natur. Ude på stierne bliver man guidet af vidende guider, og undervejs er der ud over den smukke natur også masser af kultur og historie. Og selvfølgelig maden; delikatesser som friskbagt brød, hjemmelavet pålæg, sild, ost, syltetøj, chutney, blandede tapas og meget mere. Kølige drikkevarer fra nabolaget gør vandringen endnu mere nydelsesfuld.

Se mere på www.smakvandring.se

Relevante links:
Vandrestøvler
Vandresko

Inspiration
Posted: December 30, 2019
Forfatter: Opdag Verden