Junior DM, Bouldering 2014

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
Junior DM, Bouldering 2014
Inspiration
11 May 2014

Junior DM, Bouldering 2014

Junior DM i Bouldering 2014 i den fantastiske klatrehal Blocs and Walls i København. Rapport fra Christian Zimmermann.

Så er der DM!

Lørdag d. 1. marts 2014 blev både junior- og senior DM i bouldering afholdt. Denne gang samme weekend, og det fandt sted i den nye super lækre klatrehal Blocs and Walls i København. Begge konkurrencer skulle køre sideløbende; 2 store grupper i senior, herrer og damer, samt Youth A, Youth B og juniors både af han- og hunkøn i juniorgruppen! Imponerende arrangement, som forløb overraskende godt!

Men der var dog som sagt lige det ved DM, at junior og senior blev afholdt samtidig. Det betyder jo logisk nok, at os juniors ikke havde mulighed for at deltage i begge konkurrencer. Derudover er der kommet en regel, som mange af os i junior-gruppen blev ret ærgerlige over; Når junior- og senior DM afholdes samme dag, må vi nemlig ikke deltage hos seniorerne. Vi havde altså heller ikke mulighed for at vælge senior DM, som jeg ved, at mange ville have gjort. Lidt ærgerligt format, hvis man spørger mig, men super fedt arrangement, super fed dag og helt vildt fed stemning!

Christian til DM


Kvalifikationen 
Her ses den stærke Frederik Thulstrup klar til at varme op og skyde hårdt på i kvalifikationsrunden. 

Jeg gik på første kvalifikationsproblem allerede 13:50. Kvalifikationen foregik på en lidt anden måde, end vi er vant til. Denne var nemlig en on-sight/flash-runde bestående af 5 problemer i varierende sværhedsgrad og stil. Man havde 5 minutter til at løse sit boulder-problem, og dernæst 5 minutters pause inden man igen skulle på det næste. Kvallen var  altså hurtigt overstået og ret intens!

Hænger i

Første boulder-problem gik godt. Jeg følte mig ovenpå og var sikker på jeg kunne klatre det. Et par få sammenpressede flyt og et par lange træk til et stort slutgreb. Jeg gik på, og nåede glad toppen i første forsøg. Stonemonkey.dk har optaget første problem, som kan ses her:


Andet problem gik knap så godt. Det var en serie af små skarpe crimps og halvdårlige fødder. Jeg gik på for første gang og faldt af undervejs i et halvdynamisk dead-point til det ellers bedste greb på hele problemet. Jeg skød nogle gange mere, og det lykkedes mig heldigvis at nå zonen. Ellers nåede jeg det andetsidste greb, men faldt af pga. nogle usikre fødder, nok grundet en smule nervøsitet. Lidt ærgerligt, men super fedt problem!

 

Tredje problem var på slabbet. Jeg kiggede på det nogle gange inden jeg tog mig sammen til at gå på. Jeg ville lige samle tankerne og prøve at få ro på kroppen. Selv om jeg ikke følte mig særligt nervøs, ryestede jeg alligevel en smule. Jeg satte af, men smuttede hurtigt af problemet igen uden at opdage hvorfor. Anden gang jeg gik på fik jeg lagt hælen som den skulle, og fik etableret mig fint i zonegrebet. Herefter skulle foden langt ud til højre, og der skulle trykkes op mod slutgrebet. Jeg skød foden over og gjorde klar, men fik ikke ramt foden, og svinget hev mig af væggen. Lettere irriteret over mit sjusk måtte jeg forsøge igen, men foden gled denne gang da jeg havde fat i andensidste greb, og jeg måtte give fortabt igen på 3. problem. 


Fjerde problem lignede mere noget for mig. Overhæng, kraftfulde træk og slopere. Dog syntes jeg betaen var svær at lure. Jeg skød på forskellige måder i 3 lange minutter, men lurede til sidst den rigtige fod og et tå-hook, som fik mig op til zonegrebet (andensidste greb) ret nemt! Jeg lagde den sidste hæl, men var simpelt hen for træt til at trække mere end halvvejs til slutgrebet. Nu var det altså TRE problemer, hvor jeg var faldet i bevægelsen mod slutgrebet. Der er vist noget med forsøg og præcision i sådan et konkurrenceformat der skal arbejdes med. 

 

Femte og sidste problem var vertikalt. Start i et par gode greb, et hårdt match efterfulgt af et endnu hårdere træk ud at gribe en crimp til højre, og ellers stemme-klatring til toppen. Det lykkedes mig efter 3 minutter at lave trækket ud til crimpen, og det næste 1½ minut kæmpede jeg mig op af de tunge stem mod toppen. Jeg følte mig låst lige inden toppen, og besluttede mig for at satse og hoppe efter slutgrebet ca. en halv meter til højre for mig. Jeg greb det desværre ikke, og måtte nu give fortabt igen. Fjerde tab i toppen. 

 

Jeg måtte lidt ærgerlig og ret træt aflevere et scorekort på bare en enkelt top og 4 zoner på trods af, at jeg havde været så tæt på dem alle. Men sådan er gamet jo, og det var heldigvis nok til at kvalificere mig til finalen, hvilket fik humøret højt igen! Jeg fandt ud af, at jeg bliver nødt til at øve mig på et sådant konkurrenceformat. Jeg kunne i hvert fald, især på slabbet, mærke, at jeg rystede let og var en smule usikker på mine fødder. Konkurrence-erfaring skal der til! 

 

Finalerne

Finalerne startede omkring kl 16:30. Jeg havde heldigvis kvalificeret mig som 5’er, og skulle derfor ind som nr. 2 efter min gode århusianske ven Victor. Formatet var ligesom i kvallen, at vi havde 4 minutter på problemet, dernæst 4 minutters pause og så på det næste problem. Jeg glædede mig meget til at komme i gang, og se, om jeg kunne gøre det endnu bedre i finalen.

Første finaleproblem var et slap-problem. Lidt ond start synes jeg selv, eftersom jeg har det med først at få ro på efter første problem. Jeg genvandt dog modet, da jeg så, at grebene så relativt gode ud; Et stort sloper-zonegreb og et relativt godt slutgreb. Problemet for mig var starten, hvor man skulle have alle 4 punkter på den samme lille trekant, for at starte problemet. Første gang jeg prøvede smuttede jeg af, men fangede betaen i andet og fik toppen. Så var vi i gang, og første skud var overstået! Nu kunne man bare nyde det.

Første problem på klatreturen

Første problem.

Andet problem var vertikalt og så overhængende. Dette problem så svært ud, helt sikkert et af de sværeste i finalen! Jeg havde under rutefremvisningen snakket med Frederik Thulstrup om en beta, og det var den jeg holdt mig til. Jeg løftede mig fra jorden og fik relativt nemt matchet næste greb. Det svære var nu at vende højrehånden til et underhåndsgreb og skyde op efter zonen. Jeg forsøgte på netop denne bevægelse alle 4 minutter, og måtte give fortabt da tiden var gået.


anden forhindring

Andet problem.

Tredje problem var ovre i Blocs and Walls’ bouldertag. Problemet bestod af 4 tunge træk, hvorefter man skulle hoppe ud over knækket på væggen og gribe det slopede zone-greb med venstre hånd. Her følte jeg mig ret hjemme. Jeg satte selvsikkert af og skød ud efter zonen med venstre, holdt nogle få sekunder, men gled så af. Det blev desværre ikke vurderet som en top, og jeg kom desværre heller ikke længere på dette problem. Lidt ærgerligt, men super sjov boulder!

Fjerde og sidste finaleproblem var på den store bouldersvamp midt i hallen. Problemet bestod af få træk mellem nogle slopede pinches, etablering i 2 små crimps og så det, der, for mig, lignede et hop op til 2 flade greb. Det så alt for hårdt ud, men man må jo ikke tabe modet. Jeg skød derfor mange gange og hoppede hver eneste gang. Jeg havde stirret mig blind og låst mig fast i denne ene beta, og blev ved med at prøve det samme indtil tiden var gået. Jeg satte mig herefter ned ved siden af svampen og så resten af mine stærke konkurrenter prøve kræfter med problemet. Det var her at det gik op for mig, at jeg havde stirret mig blind på mit hoppe-beta. Den ualmindeligt stærke og dygtige Thomas Blaabjerg (og de 2 næste finalister) gik nemlig statisk op efter de 2 greb efter at have faldet af på dynoen! Meget smartere beta. Thomas fik den næste underhåndspocket, og snart efter den imponerende top på boulderproblem nummer 4 – som den eneste!


Den endelige top 3 hos herre-juniorene blev:


  1. Thomas Blaabjerg
  2. Markus Beck Lyhne
  3. Frederik Thulstrup

 

Det var så DM

Jeg fandt i hvert fald ud af, at et sted som jeg tror i hvert fald at jeg kan rykke mig på vil være, at få erfaring i sådant et konkurrenceformat. Det vil nok give en anden ro, når man går til problemerne. Den ro kunne jeg i hvert fald nogle gange mærke ikke var til stede både i kvallen og finalen. Men noget man især skal huske er overblikket! Jeg låste mig fast på én beta på det sidste problem, og opdagede slet ikke den mulighed at gå statisk! At huske sådan nogle ting kan have stor betydning for ens resultat! - Nu er det selvfølgelig nemt at være bagklog, det er jo ikke sikkert det var gået bedre af den grund, men det er helt sikkert noget, som er værd at tage med i posen.  Til gengæld følte jeg, at jeg endelig har fået så godt styr på mit hoved, konkurrencepres og forventninger, at jeg kan koncentrere mig alene om klatringen. Det tror jeg er vigtigt, for sjældent har jeg nydt en konkurrence så meget!

Alt i alt havde det været en super dag med en masse hyggelige gensyn, fed stemning, fed musik og ikke mindst super høj kvalitet i klatringen! For udover det, at lære rent klatre- og konkurrencemæssige ting, så giver DM jo også én en masse andre ting! Man lærer en masse nye, sjove og spændende mennesker at kende, og man genser en masse af sine venner, som man har været på klatreferier med. Og så er det jo også bare ekstremt sjovt og spændende at deltage i disse konkurrencer, og personligt bliver jeg igen og igen mindet om hvorfor, at klatring er min største passion! 

Super flot og fedt arrangement af Blocs and Walls, som blev overraskede godt afviklet!


Eventyrsports klatreteam

Eventyrs-teamet

Nåår ja, - og så var jeg så heldig at vinde dagens fighterpræmie sponsoreret af Raw Bite! En fed pink t-shirt og en masse raw-bites.

And the winner is

 - Christan Zimmermann


På jagt efter klatreudstyr?

Gå direkte til de forskellige klatrekategorier herunder, eller hovedsiden for klatreudstyr.

Klatresko >

Klatreseler >

Karabiner >

Ekspres-sæt >

Kalkposer og kalk >

Reb >

Rebbremser >

Slynger >

Hjelme >

Tilbehør >

Inspiration
Posted: May 11, 2014
Categories: Klatring
Tags: klatre
Forfatter: Eventyrsport Blogger