Hvilken skoletaske skal du vælge til dit barn?

< Forrige artikel Næste artikel >
Hvilken skoletaske skal du vælge til dit barn?
Råd og vejledning
01 August 2018

Hvilken skoletaske skal du vælge til dit barn?

Pludselig er sommerferien gået, og klokken ringer ind til et nyt skoleår. Når dagene går med ABC og regnestykker, skal der selvfølgelig en skoletaske til, så der er plads til de nødvendige skolesager. Vi guider dig til at finde den rette rygsæk til dit barn.

 

1. Pas på vægten

En skoletaske skal bruges dagligt og vil i løbet af et skoleår befinde sig mange timer på barnets ryg. Er den for tung, kan det i værste fald give skævheder i ryggen.

En tommelfingerregel er, at tasken i sig selv ikke bør veje mere end 1 kg, og at den med indhold ikke bør overstige 15% af barnets egenvægt. I en meget stor taske kan der naturligvis være mere, men det er ikke altid en fordel, da en større taske også vil være tungere. I stedet kan det være værd at overveje at købe en lidt mindre skoletaske og til gengæld sørge for, at tasken hver dag pakkes på ny, så den kun indeholder det mest nødvendige.

 

2. Tjek rygpanelet

Når barnet har rygsækken på, skal rygpanelet følge barnets rygsøjle. Det betyder, at der ikke må være særlig meget rum mellem ryggen og taske. Den må så at sige ikke ”gabe”.

Hvis mellemrummet er for stort, kan det skyldes, at den sidder mere på bagdelen end på barnets ryg. Tasken skal lande på lænden og ikke hænge ned over bagdelen. Derudover bør rygpanelet ikke være bredere end barnets skuldre.

 

3. Styr på skuldrene

Skulderremmene på skoletasken skal være behagelige og sidde så tæt på halsen som muligt, sådan at de ikke hænger ud over skuldrene. De bør så vidt muligt stå vinkelret på taskens bagpanel og på barnets skulder, frem for at hænge og dermed trække ned i ryggen. Det er desuden en fordel, hvis remmene er polstrede og ergonomisk udformede, dvs. lavet til at følge kroppen frem for at være en simpel, flad, rem.

Det kan også være en god idé med en brystrem, da remmen fordeler vægten, så barnet bærer med de dybe korsetmuskler i ryggen frem for med skuldermusklerne.

Vægtfordelingen er også rigtig vigtig for, at tasken sidder ordentligt. Her kan ruminddeling være en hjælp. Rummet til bøger bør være placeret tættest på barnets ryg, så de tungeste ting kommer tættest på rygsøjlen, hvor primært de større muskler kommer på arbejde. En tynd hofterem kan også være en fordel, da den hjælper med at holde tasken tættere på ryggen, så vægten fordeles mest hensigtsmæssigt.

 

4. Lys op i mørket

Synlige reflekser skal der naturligvis til på skoletasken, så dit barn kan ses i trafikken. Sørg gerne for, at der er reflekser flere steder på tasken, f.eks. på begge sider af den.

 

5. Prøv tasken inden køb

Det er en rigtig god idé at få barnet til at prøve skoletasken på og gerne med lidt vægt i. På den måde er det nemmere at finde ud af, om tasken sidder, som den skal – også når der kommer bøger i den. Det kan desuden være godt at lade barnet prøve skoletasken på både med og uden overtøj, så tasken sidder godt både på sommer- og vintertøjet.

Tjek også, at dit barn selv kan tage tasken af og på, samt sætte den korrekt, så barnet ikke er afhængig af en voksen hver gang.

  

Se alle vores skoletasker til børn her. Du kan også se hele vores udvalg af rygsække og tasker.


Råd og vejledning
Posted: August 01, 2018
Forfatter: Eventyrsport Blogger