Hvilken skoletaske skal du vælge til dit barn?

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
Hvilken skoletaske skal du vælge til dit barn?
Råd og vejledning
07 July 2018

Hvilken skoletaske skal du vælge til dit barn?

Pludselig er sommerferien gået, og klokken ringer ind til et nyt skoleår. Når dagene går med ABC og regnestykker, skal der selvfølgelig en skoletaske til, så der er plads til de nødvendige skolesager. Vi guider dig til at finde den rette rygsæk til dit barn.

1. Pas på vægten

S20_39_VAUDE_P.Dietenberger_r

En skoletaske skal bruges dagligt og vil i løbet af et skoleår befinde sig mange timer på barnets ryg. Er den for tung, vil det være ubehageligt for barnet. En tommelfingerregel er derfor, at tasken i sig selv ikke bør veje mere end 1 kg, og at den med indhold ikke bør overstige 15% af barnets egenvægt. I en meget stor taske kan der naturligvis være mere, men det er ikke altid en fordel, da en større taske også vil være tungere. I stedet kan det være værd at overveje at købe en lidt mindre skoletaske og til gengæld sørge for, at tasken hver dag pakkes på ny, så den kun indeholder det mest nødvendige.

 

2. Tjek rygpanelet

Når barnet har rygsækken på, skal rygpanelet følge barnets rygsøjle. Det betyder, at der ikke må være et stort mellemrum mellem ryggen og taske. Den må så at sige ikke ”gabe”.

Hvis mellemrummet er for stort, kan det skyldes, at den sidder mere på bagdelen end på barnets ryg. Tasken skal lande på lænden og ikke hænge ned over bagdelen. Derudover bør rygpanelet ikke være bredere end barnets skuldre.

3. Styr på skuldrene

Mood_FW22_Daniel_Blom_BTS_Kanken_Zurich_2335_EXP_2024-07-01

Skulderremmene på skoletasken skal være behagelige og sidde så tæt på halsen som muligt, sådan at de ikke hænger ud over skuldrene. De bør så vidt muligt stå vinkelret på taskens bagpanel og på barnets skulder, frem for at hænge og dermed trække ned i ryggen. Det er desuden en fordel, hvis remmene er polstrede og ergonomisk udformede, dvs. lavet til at følge kroppen frem for at være en simpel, flad, rem.

Det kan også være en god idé med en brystrem, da remmen fordeler vægten, så barnet bærer med de dybe korsetmuskler i ryggen, frem for med skuldermusklerne. Dette er især når barnet bliver træt, og derfor begynder at "smide" mere med skuldrene.

Vægtfordelingen er også rigtig vigtig for, at tasken sidder ordentligt. Her kan ruminddeling være en hjælp. Rummet til bøger og computer bør være placeret tættest på barnets ryg, så de tungeste ting kommer tættest på rygsøjlen, hvor de større muskler primært kommer på arbejde. En tynd hofterem kan også være en fordel, da den hjælper med at holde tasken tættere på ryggen, så vægten fordeles mest hensigtsmæssigt.

4. Lys op i mørket

Synlige reflekser skal der naturligvis til på skoletasken, så dit barn kan ses i trafikken. Sørg gerne for, at der er reflekser flere steder på tasken, f.eks. på begge sider af den.

5. Prøv tasken inden køb

Det er en rigtig god idé at få barnet til at prøve skoletasken på, og gerne med lidt vægt i. På den måde er det nemmere at finde ud af, om tasken sidder, som den skal – også når der kommer bøger i den. Det kan desuden være godt at lade barnet prøve skoletasken på både med og uden overtøj, så tasken sidder godt både på sommer- og vintertøjet.

Tjek også, at dit barn selv kan tage tasken af og på, samt sætte den korrekt, så barnet ikke er afhængig af en voksen hver gang.

Se vores udvalg af rygsække og tasker til hele familien på vores webshop:

Råd og vejledning
Posted: July 07, 2018
Forfatter: Eventyrsport Blogger