Hvad gør Salomon® støvler unikke?

< Forrige artikel Næste artikel >
Hvad gør Salomon® støvler unikke?
Råd og vejledning
21 January 2021

Hvad gør Salomon® støvler unikke?

Martin Termansen - Eventyrsport Skribent


Skrevet af Martin Termansen

Bjergbestiger, vandrer og orienteringsløber. Eventyret er vigtigere end grejet... men grejet er også vigtigt.


Salomon er en af markedets førende støvleproducenter. Men hvorfor er de så populære? Vi kommer med tre bud på, hvorfor Salomonstøvler er favoritten hos så mange vandrere.

1. Sublim komfort

Effektiv stødabsorbering fra støvlernes EVA-skum gør Salomonstøvlerne virkeligt behagelige at have på. Sålen er også tilpas fleksibel til, at den følger fodens bevægelser i hvert eneste skridt. Man har derfor aldrig fornemmelsen af, at man går rundt med et par stive, rigide klodser på fødderne.

Derudover har Salomonstøvler en rigtigt god pasform, der passer til mange typer af fødder, og som ofte giver god plads til tæerne. Da Salomons støvler kan være en smule små i størrelsen, anbefaler vi, at du vælger en størrelse der ½-1 nummer større end dit andet fodtøj.

 

2. Lav vægt

Lette salomon vandrestøvler

Salomons motto er: ”Time to play”. De mener, at det skal være let at tage ud i naturen og få oplevelser. Det må man sige, at det er, når ens vandrestøvler vejer så lidt, som Salomons modeller.

En kombination af en let og effektiv mellemsål og et ydermateriale i overvejende syntetiske materialer er med til at holde vægten på Salomonstøvlerne nede. De lette materialer betyder også, at det er nemt og hurtigt at gå støvlerne til, og at støvlerne faktisk er klar til selv længere ture, nærmest allerede når du tager dem ud af kassen. Man kunne så frygte, at de lette materialer ville give en dårligere ankelstøtte, men mange af Salomons vandrestøvler kommer faktisk med tilpas ankelstøtte til langt de fleste typer vandring og friluftsliv.

 

3. Godt greb

Lette salomonstøvler

Salomons egen patenterede Contagrip®-teknologi, som du finder i ydersålen på stort set alt deres fodtøj, er med til at give et effektivt greb uanset typen af underlag. Som noget særligt er en Contagrip®-ydersål bygget op af områder bestående af forskellige typer gummi, der har forskellig tæthed. De områder af ydersålen, som typisk får mest slid, består af mere slidstærk gummi, mens de områder, der får mindst slid, består af svagere gummi, der til gengæld giver et mere effektivt greb i underlaget. Det er altså smart.

 

Derudover indeholder Salomons vandtætte vandrestøvler altid Gore-Tex®, hvilket er bredt anerkendt som en af de bedste membraner på markedet.

 

Er du på udkig efter vandrestøvler eller sko fra Salomon? Hos Eventyrsport fører vi altid et bredt udvalg.

Råd og vejledning
Posted: January 21, 2021
Forfatter: Eventyrsport Blogger