Hvad gør Haglöfs® støvler unikke?

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
Hvad gør Haglöfs® støvler unikke?
Råd og vejledning
26 January 2021

Hvad gør Haglöfs® støvler unikke?

Martin Termansen - Eventyrsport Skribent


Skrevet af Martin Termansen

Bjergbestiger, vandrer og orienteringsløber. Eventyret er vigtigere end grejet... men grejet er også vigtigt.



Hos Eventyrsport er vi vilde med Haglöfs, og vi sælger rigtigt mange af deres vandrestøvler. Men hvorfor er Haglöfs vandrestøvler egentligt så gode? Her kommer vi med tre bud på, hvordan støvler fra Haglöfs skiller sig ud i mængden.

 

1. Sublime såler

Haglöfs vandrestøvler med gode såler

 

Du finder ikke Haglöfs støvler med Vibramsåler, men det betyder langt fra, at Haglöfs’ såler ikke kan konkurrere med de bedste vandrestøvler på markedet. Det hænger nemlig sådan sammen, at Haglöfs siden 2010 har været ejet af Asics, der er specialister indenfor såler og stødabsorbering.

Haglöfs’ vandrestøvler kommer ofte med en stødabsorberende mellemsål, hvor der i hælen er brugt Asics’ GEL™-teknologi. Det betyder, at der er placeret en gel af sammenpresset silikone i hælen – ligesom i mange af Asics’ løbesko. Det øger stødabsorberingen og komforten.

Derudover har rigtig mange af Haglöfs vandrestøvler en ydersål med Asics’ AHAR+™ (Asics High Abrasion Rubber) teknologi. AHAR+™-ydersålen består af en type gummi, som også bruges i bildæk. Det er en type gummi, der gør sålen rigtig stærk. Det giver et rigtigt godt greb i både våde og tørre forhold uden gå på kompromis med holdbarheden.

 

2. Lav vægt

Lette Haglöfs vandrestøvler

 

Haglöfs vandrestøvler er lavet af slidstærke materialer, men støvlerne er alligevel temmeligt lette, hvis man sammenligner med andre mærkers modeller. Det hænger nok sammen med, at Haglöfs i mange år har fokuseret på konceptet ”Less Is More”. Det kan beskrives rimeligt enkelt: Udstyr og beklædning skal have minimal vægt, men maksimal funktion. En form for super let beklædning lavet til nordiske forhold.

 

3. Ambitiøst bæredygtige

Bæredygtig vandrestøvler fra Haglöfs

 

De seneste mange år har Haglöfs haft skarpt fokus på bæredygtighed i produktionen af deres produkter, heriblandt fodtøj. Det er faktisk lidt noget særligt på støvlemarkedet, da fodtøj traditionelt er en af de sidste produktkategorier, som et mærke vender sin opmærksomhed mod, når de skal klima- og miljøoptimere.

 

Det skyldes, at fodtøj skal være ekstremt modstandsdygtigt og holdbart, med det slid som det modtager under brug. Limningen, som holder oversko og såler sammen under hvert eneste skridt dag ud og dag ind, skal være væsentligt mere slidstærk end den limning, som holder jakken og dens ærmer sammen.

 

Hvis du vil være sikker på, at der i dine nye Haglöfs støvler er gjort så meget som muligt for miljø og klima, kan du gå efter mærkningen ”Take Care – Sustainable Choice”. Det er Haglöfs’ egen mærkning, som i skrivende stund omfatter 25% af Haglöfs’ fodtøj. Med mærkning kan du være sikker på, at

  • Læderet stammer fra et ”Leather Working Group”-certificeret garveri og er af minimum Silver-rating. Det betyder, at læderet kan spores tilbage til sit oprindelsessted, brugen af miljøskadelige kemikalier er så begrænset som muligt, og der er skarpt fokus på at begrænse vand- og energiforbruget.
  • Støvlen er produceret af minimum 70% bluesign®-godkendte materialer eller genbrugsmaterialer.
  • Hvis ikke alle andre materialer er organiske materialer eller genbrugsmaterialer, skal sålen være det. Alternativt skal sålen have minimum 200% højere holdbarhed end lignende såler. På den måde holder vandrestøvlerne længere, og behovet for at købe nye vandrestøvler bliver således mindre, hvilket også er rigtigt bæredygtigt.

 

Haglöfs bruger desuden oftere og oftere deres egen meget miljøvenlige membran, Proof Eco – også i deres fodtøj. Den er 100% fluorocarbonfri.

 

Størstedelen af Haglöfs støvler har fået vores egen miljømærkning, Careful Choice. Kig efter den, hvis du vil være sikker på, at dine nye støvler kommer med den bedste samvittighed.

 

Et stort udvalg

Derudover er det fedt, at Haglöfs har så bred en pallette af vandrestøvler. Du kan få en støvle med det lille hvide H på til et hvilket som helst formål: varme støvler til vinterbrug; lette støvler til kortere vandreture med let oppakning; eller tungere støvler med stiv ankelstøtte til længere ture herhjemme eller i fjeldet.

 

Er du på udkig efter vandrestøvler fra Haglöfs? Hos Eventyrsport fører vi altid et bredt udvalg.

Råd og vejledning
Posted: January 26, 2021
Forfatter: Eventyrsport Blogger