Hvad betyder et træ i den store sammenhæng?

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
Hvad betyder et træ i den store sammenhæng?
Råd og vejledning
14 August 2019

Hvad betyder et træ i den store sammenhæng?

Når nu Tentree planter masser af træer, er det oplagt at spørge lidt ind til effekten af indsatsen. Tentree fortæller selv, hvad et enkelt træ kan gøre, på denne måde:

Et træ = ilt til dig

  • Et gennemsnitligt træ i fuld størrelse producerer ilt nok til to personers behov i et helt år. Tentree elsker ilt! Tag en dyb indånding, og sig tak til træerne.


Et træ = 2.500 æbler

  • Kan du lide frugt? Måske skal du plante et æbletræ! Et fuldt udvokset æbletræ kan levere op mod 2.500 æbler hvert år. Det er rigtig meget mad til fugle, insekter og andre dyr, for ikke at tale om dig! Rundt omkring på jorden arbejder Tentree sammen med bønder i skovlandbrug om at plante frugttræer/planter som ananas og mango, som skal hjælpe med at opfylde lokalsamfundets behov for næringsrig mad.


Et træ = færre skader fra voldsomt vejr

  • Når et træ bliver plantet i et bymiljø, kan det forebygge skader fra erosion under voldsomt vejr. Hvert år vil et træ kunne opsuge op til 8500 liter regnvand under skybrud. Det er ca. lige så meget vand, som du drikker på 12 år. Ikke fordi, det skal være en konkurrence
1

Et træ = et stabilt klima

  • Et gennemsnitligt fuldt udvokset træ vil absorbere så meget som 21 kilo CO₂ hvert år, så når det er blevet 40 år gammelt, vil træet have absorberet lige omkring 1 ton CO₂ i sin levetid!


Et træ = køligere byer

  • I de bymæssige miljøer vil træerne, der bliver plantet her, hjælpe til med at holde byen kølig om sommeren. Træerne klarer det ved at skabe skygge og ved at afgive vanddamp fra bladene. Ifølge det amerikanske landbrugsministerium vil et ungt og sundt træ have samme kølende effekt som 10 airconditionanlæg, der køler hvert sit værelse. Det er da rimelig cool!

 

275 træer = et CO₂-neutralt liv

  • Her hos Eventyrsport er vi begejstret for idéen om at plante træer for at supplere de mange andre tiltag, som skal minimere vores CO₂-aftryk. Men hvor mange træer skal der så til for at leve et CO₂-neutralt liv?

  • Ifølge verdensbankens seneste tal har hver dansker et CO₂-aftryk på knap 6 ton/år. 46 gennemsnitstræer absorberer omkring 1 ton CO₂ hvert år. Så du skal sørge for at plante ca. 275 træer for at neutralisere dit CO₂-aftryk! Hvis alle vi danskere valgte den metode, ville det alene være 1,5 milliard træer plantet rundt omkring i verden!

Råd og vejledning
Posted: August 14, 2019
Forfatter: Eventyrsport Blogger