Hold udstyret tørt på tur

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
Hold udstyret tørt på tur
Råd og vejledning
29 October 2018

Hold udstyret tørt på tur

Regn kan ødelægge turen, hvis du ikke er forberedt på den. Vi kigger her nærmere på udstyr, der kan sørge for, at turen bliver god, selvom en byge skyller ind.

 

Det er enormt vigtigt, at du, efter en veloverstået tur på vandrestierne, kan åbne rygsækken uden at opdage, at dit udstyr ligger og sejler i deres egen sø. Desuden skal du også have et tørt sted at overnatte, hvis turen skal være en succesoplevelse. 

 

Du kan sikre dig begge dele ved at sørge for at have det rette udstyr med. Her er 9 stykker udstyr, der hjælper dig på turen, når det regner.

#1 Regnslag til rygsækken

Det er de færreste rygsække, der i sig selv er vandtætte, hvis regnen virkelig vælter ned. Sørg derfor endelig for at have et regnslag med, der kan trækkes ud over rygsækken, hvis det begynder at regne. Nogle rygsække har allerede et regnslag inkluderet, når du køber dem, men har din ikke, så køb et i løssalg.

#2 Drybags

Der er ingen grund til at tage nogen chancer, når det kommer til vådt udstyr - har du én gang prøvet at pakke en våd sovepose op ad rygsækken efter en dag i regnen, så er du nok enig. Overvej derfor at pakke dit vigtigste udstyr i drybags.

 

Det er vandtætte poser, der sørger for at holde dit udstyr tørt, hvis vandet skulle have fundet vej ind i rygsækken. Sovepose og tøj er for eksempel godt at pakke i drybags, da det er enormt vigtigt at kunne få noget tørt tøj på og få sovet ordentligt efter en dag, hvor det har regnet ude på stierne.

#3 Vandtæt cover til telefonen

Det er ikke nogen hemmelighed, at smartphones ikke er specielt glade for at blive våde, men et vandtæt cover til mobilen sikrer, at den ikke går i stykker.

 

Samtidig kan du bruge telefonen, som du plejer, da de fleste covers er lavet sådan, at man både kan bruge touch og snakke igennem dem.

SS23-M-Blue-smock-19333

#4 Hold kortet tørt

Et vådt kort er ikke meget bevendt, men køber du en vandtæt kortlomme til kortet, så behøver du ikke at bekymre dig. Vandtætte kortlommer er ofte lavet med en snor, så man kan bære dem om halsen og nemt læse kortet, når man vandrer.

#5 Tarp

En tarp er et stykke vandtæt sejl, man kan spænde op og sidde eller ligge under i læ fra regnen. Den er såvel nyttig til pausen, hvor det regner, eller til lejren, hvor man ikke behøver at lyne sig ind i teltet med det samme. Den er for eksempel rigtig fint, hvis man er flere af sted på tur sammen. Så kan man sidde sammen under tarpen i stedet for at skulle lyne sig ind i hvert sit telt, så snart man når i lejr.

#6 Teltet

Forventer eller frygter man regnvejr på turen, er det en god idé at medbringe et telt, der har en stor apsis. Der vil ofte være tale om tunneltelte. Med en stor apsis har du mulighed for at opbevare dit udstyr, og du kan bruge apsis til madlavning i ly fra regnen.

#7 Footprint til teltet

Har det regnet meget, kan jorden, hvor du slår dit telt op, være gennemblødt. Et footprint til teltet er med til at sikre dig mod den våde jordbund, som kan give fugt i inderteltet. Du lægger footprintetet ud under selve inderteltet. Det er i øvrigt også med til at skåne inderteltet.

#8 Tændstikker

Har det været en kold og våd dag, så er det skønt at kunne tænde et bål at varme sig ved om aftenen. Det kan derfor være en god idé at pakke et lille bålstarter-kit i rygsækken. Sådan et indeholder noget godt at tænde op med, samt noget der kan lave ild, selvom det er vådt. Det kan for eksempel være et strygestål, som er effektivt og virker, selvom det er vådt. Du kan også bruge en stormlighter eller vandtætte tændstikker.

#9 Fibersoveposen

Er der stor risiko for regn på turen, så er det en god idé at pakke en fibersovepose i stedet for en dunsovepose. Fibersoveposer isolerer nemlig, selvom de bliver våde, mens dun klapper sammen, når de bliver våde, og dermed mister sine isolerende egenskaber. 

 Find mere inspiration på vores webshop:

Råd og vejledning
Posted: October 29, 2018
Tags: udstyr , regn , drybags
Forfatter: Opdag Verden