Grej der forsøder turen

Inspiration til eventyr
< Forrige artikel Næste artikel >
Grej der forsøder turen
Råd og vejledning
11 November 2017

Grej der forsøder turen

Et velkendt mantra, når det kommer til at pakke rygsækken til vandreturen, er, at man kun skal tage det absolut nødvendige med. Men hvad nu hvis man gerne vil forsøde turen, gøre den lidt mere behagelig og skrue op for nydelsen? Vi kigger her på udstyr, der ikke er absolut nødvendigt, men blot er skønt at have med.

 

Alle, der har været på vandreture, ved, at der ikke skal meget til at forsøde turen. Når ting, vi tager for givet derhjemme, pludselig ikke er en del af dagligdagen og der ikke er adgang til alle de bekvemmeligheder, vi omgiver os med til hverdag, så skal der ikke meget til at vække en stor glæde.

 

VI kigger her på udstyr og grej, som du ikke nødvendigvis har brug for, men som vil forsøde enhver vandretur.

 

Sid bedre i lejren

Der skal ikke så forfærdelig meget til for at forbedre livet i lejren. Efter en lang dag på stierne er der noget skønt over at kunne sidde godt, blødt og behageligt. Og det er faktisk muligt at pakke en stol med i rygsækken, uden at vægten knækker ryggen, eller den optager al pladsen.

 

Du kan for eksempel købe et stole-kit, der nemt forvandler dit selvoppustelige underlag til en overraskende behagelig stol.

 

Der findes også en række forskellige foldestole, du snildt kan hive med på tur.

 

Den simple, lette løsning kan også være et lille siddeunderlag. Dem kan man købe såvel i skum som i den oppustelige udgave.

 

Sov sødere i teltet

Er du blandt dem, der sover meget bedre, hvis du har en ordentlig hovedpude, så behøver du ikke at nøjes med soveposens pakpose, som du har stoppet med tøj, men som aldrig bliver lige så behagelig som den ægte vare.

 

Der findes en lang række forskellige og ganske lette hovedpuder, der er beregnet til friluftsbrug, som du nemt kan pakke i rygsækken.

 

Drik bedre kaffe på tur

Der er masser, du kan gøre for at peppe mad og drikke på turen op. Elsker du din kaffe om morgenen, behøver du ikke nøjes med en halvslatten gang pulverkaffe, da du kan finde såvel kaffekværne, særlige filtre og stempelkander, der er designet med det formål at tage dem med på tur.

 

Vil du have en espresso, når du holder pause hen på eftermiddagen, kan du også få en holdholdt espressomaskine. Det hele vejer lidt ekstra i rygsækken, men formålet med at tage på tur er vel stadig den gode oplevelse.

 

Og hvis det er kaffe, der skal til for at oplevelsen bliver perfekt, hvorfor så ikke tage den gode kaffe med? 

 

Få en bedre opvask

Kan du godt lide at spise ordentligt på tur, og har du mere opvask end bare en mug og en spork, så følger der desværre også lidt mere opvask med.

 

For at gøre opvasken lettere kan du medbringe en sammenfoldelig opvaskebalje, så opvasken kan tages på en effektiv og nem måde.

 

Opvaskebaljen er samtidig god til at hente vand i, hvis du skal hente lidt større mængder. Og så hverken vejer, fylder eller koster den særlig meget.

 

Hold dig ren og tør på tur

Er du af den overbevisning, at blot fordi du er på tur, så kan man stadigvæk godt være ren og frisk, så køb dig et hurtigttørrende håndklæde. Det vejer og fylder ikke meget i forhold til et ’rigtigt’ håndklæde, men det klarer sagerne.

 

Pak det sammen med en bionedbrydelig sæbe til den personlige hygiejne. De kommer i små beholdere til friluftsbrug, så de er nemme at finde plads til og samtidig kan de gå med i håndbagagen uden problemer, hvis du skal ud at flyve. 

 

Få hjælp til bålet

Det er super hyggeligt med et bål at samles omkring på turen, men det er ikke altid lige hyggeligt at bakse med at få gang i flammerne, hvis forholdene ikke er perfekte, og det eneste brænde, du kan finde, er fugtigt.

 

Har du en gang savsmuld med et højt indhold harpiks i en dåse, kan du nemt få gang i bålet, selvom det er under våde forhold. 

 

Herunder finder du links til noget af alt det, der kan forsøde din tur:

Foldestole og øvrige campingmøbler

Hovedpuder og andet tilbehør

Køkkenudstyr

Toiletartikler og toilettasker

Foto: natalia_maroz

 

Råd og vejledning
Posted: November 11, 2017
Categories: Vandring , Udstyr
Forfatter: Opdag Verden