Frederik Thulstrup til DM 2014

< Forrige artikel Næste artikel >
Frederik Thulstrup til DM 2014
Inspiration
03 November 2014

Frederik Thulstrup til DM 2014

Den danske klatrer Frederik Thulstrup giver dig en stemningsrapport fra DM i bouldering 2014.

Eventyrsports klatreteam bestående af Natacha Jagd, Christan Zimmerman og Frederik Thulstrup har været til danmarksmesterskaberne i bouldering inde i Blocs and Walls. 

Først kom vi ind og lavede noget opvarmning før vi skulle på. Det var lidt hektisk, da der var en del klatrere. Jeg tog mine Testa Rossa sko på og var til sidst klar og skulle nu ind og klatre den indledende runde på 5 problemer. Der var hård konkurrence, og koncentrerede mig som altid om at gøre mit bedste.

Så var det sidste problem – en længere travers på grønne greb. Det så ud som om det var en dobbeltdyno til zonen. Jeg elsker sådan en dyno og prøvede gang på gang at lave den – men uden held. Var meget tæt på, men det blev hverken til top eller zone. Efterfølgende hørte jeg så at den kunne tages bedre statisk, men den beta må jo så bruges en anden dag.

Jeg var lidt nervøs på det første problem, men det var relativt let og det blev til et flash. Det var nok det letteste af de 5 problemer og det var meget rart lige at komme i gang med konkurencen med det flash.

Det andet problem var fantastisk. Det var bygget med reb lavet af rigtig klippe. Grebene er fra Nature Climbing, som er et nyopstartet firma started af Mads Bülow Duus, som er en rigtig god ven. Det var virkelig lækkert at klatre på og det føltedes som at klatre på klippe. Det blev også til et flash her.

Tredje problem var et slab-problem og det er også noget jeg er rigtig god til. Gled på mit første forsøg, men fik den herefter i andet forsøg.

Fjerde problem var det sværeste af alle de indledeende. Det var tungt og havde en meget svær dyno-slutning. Denne fik jeg ikke toppet.

Femte problem var ret balance-præget, synes jeg. Især i toppen. Jeg tror det tog mig hele 2 minutter fra jeg startede til jeg løste det. Men det blev stadig til et flash.

Så var den indledende runde færdig og jeg synes egentlig det var gået meget OK. Da det var on sight, var det ikke muligt at vide hvordan det gik de andre klatrere undervejs. Men det viste sig senere da vi fik resultater at jeg var endt på en 1 plads. Det var jeg selvfølgelig rigtig glad for, men lå meget tæt med nogle de andre stærke juniors - og jeg vidste det stadig ville blive en hård fortsat konkurrence.

Efter flere timer i isolation, blev det endelig finaletid  - og jeg var rigtig nervøs. Men jeg vidste at det ville gå væk så snart jeg kom ind. Alle de andre var nu inde og i gang. Jeg kunne høre publikummet gå amok. Så var det min tur.

Første problem i finalen var et rigtig fint slab problem, her følte jeg mig sikker og det blev til et flash.


Andet problem var nok det hårdeste. Det var en monstersværd start og det tog mig et par forsøg bare at starte den. Så tog det mig yderligere et par forsøg at komme til zonen, og herfra kom jeg ikke videre. Det trak mange kræfter at arbejde intensivt med det problem.

Frederik til DMNatacha til DM

Næste problem var et tungt overhængende problem. Da vi ikke fik så lang tids pause kunne jeg mærke jeg var træt, men gav den alt hvad jeg havde. Jeg kom op til zonen, men holdt den ikke.

medaljeoverrækkelse

Nu var det præmieoverrækkelse. Jeg vidste min præstation ikke var nok til at vinde, men synes jeg havde gjort det så godt som jeg nu kunne på de pågældene problemer på dagen. Det blev til en tredjeplads fra min side. Mine gode venner kom foran mig  - Markus Bech Lyhne fik en andenplads og Thomas Holm Blaaberg fik en mega fortjent sejr i sit comeback. 

Også tillykke til Natacha for en mega flot 1. plads og Christian for en stærk finaleplacering og figtherpræmie.

Alt i alt et mega fedt DM glæder mig allerede til næste konkurrence som er senere i marts.


Ses

- Frederik Thulstrup

Se udvalget af klatreudstyr

Gå til hovedsiden for klatreudstyr, eller besøg de forskellige klatrekategorier herunder.

Klatresko >

Klatreseler >

Karabiner >

Ekspres-sæt >

Kalkposer og kalk >

Reb >

Rebbremser >

Slynger >

Hjelme >

Tilbehør >

Inspiration
Posted: November 03, 2014
Categories: Klatring
Forfatter: Eventyrsport Blogger