Find de helt perfekte løbetights

< Forrige artikel Næste artikel >
Find de helt perfekte løbetights
Råd og vejledning
16 November 2020

Find de helt perfekte løbetights

Rasmus Baaner - Eventyrsport Skribent


Skrevet af Rasmus Baaner

- Løbespecialist hos Eventyrsport

 

Fordelene ved et par deciderede løbetights er materialerne og pasformen. Du får en mere komfortabel og ubesværet løbeoplevelse i et par løbetights. Derfor er løbetights en yderst vigtig ting på løbeturen.

Andre funktioner og features kan tilvælges efter behov. Valgene er langt henad vejen et spørgsmål om personlig smag, men følgende forklaring kan hjælpe med til at gøre dig afklaret om lige præcis dit valg.

 

Materialerne

Løbetights skal være lavet af syntetisk stof i modsætning til bomulds joggingbukser. Bomuld suger sveden til sig, forbliver våde, så din løbeoplevelse vil blive tung og klodset. Syntetisk stof derimod, transporterer sveden hurtigere væk fra kroppen og tørrer meget bedre.

 

Til de kolde perioder på året eller til løb i bjergene findes der specielt varme og modstandsdygtige løbetights i tykkere materialer. Vinterløbetights har den egenskab at de ofte er kradset op på indersiden. På denne måde kan den varme, som din krop har genereret, holdes bedre inde.

Du kan desuden få vinterløbetights som har vind- og vandtæt membran på fronten. Med disse løbetights holdes du både varm og tør.

 

Vi fører specielle vinterløbetights fra bl.a.: Fusion, Salomon, Inov8

 

Pasformen

Løbetights skal være stramme og sidde tæt til kroppen. På den måde mindsker du risikoen for irritation på huden. Den stramme pasform gør at du ikke har noget stof som hænger løst og skarver mod lårene. Løbetights følger din bevægelser og giver optimal frihed.

Det atletiske snit fremmer funktionaliteten i bukserne. Løber man hurtig vil tights derfor også være ideelle og yde mindst vindmodstand.

Vi anbefaler, at du løber med underbukser eller trusser under din løbetights. Husk at dit løbeundertøj på samme måde skal være lavet i svedtransporterende og hurtigtørrende materialer uden generende syninger.

 

Find løbeundertøj her 

 

Der laves løbetights i specielle dame udgaver. De har et mere feminint snit med højere hoftebånd og et andet forhold mellem længde og bredde. Enkelte modeller er forstærket bagpå, så stoffet ikke trækkes gennemsigtigt ved styrketræning eller yoga.


Eks.: Fusion C3+ Womens Long Training Tights

 

Længden

Løbetights fås i forskellige længder afhængig af årstiden. Det kan derfor give mening at have flere forskellige længder at skifte mellem henover året. Det vil også være meget individuelt fra løber til løber, hvordan behovet er. Der findes løbere der aldrig løber i andet end korte. Se på professionelle, der løber i spiltshorts året rundt…

Pas på med lange tights om sommeren! Risikoen for at koge over og dehydrere er stor.

 

De typiske længder er:
Kort til midt på låret – fungerer fra forår til efteråret.
¾ der går til knæene eller lige over – udsætter skiftet til lange med en måneder i begge ender.

 

7/8 længde der går til over anklerne – brugt i løbetights til kvinder.

 

Fuld længde – den klassiske. Kan være en fordel at den går ned over skaftet på dine strømper, så du undgår et stykke bar hud.

 

Har man meget lange ben findes der løbetights med ekstra længde.

Eks.: Fusion C3 X-Long Tights Unisex  eller Fusion C3+ Womens X-long Training Tights 

Øvrige features

Lommer: har du brug for at medbringe telefon, nøgler, snack mm. skal du have en model med lommer. De kan enten sidde på siden af benene eller i lænden med eller uden lynlås.

 

Lynlås: en lynlås i bunden af benene giver dig mulighed for at kan tage dine tights af, uden at skulle tage dine sko af først. Vi anbefaler dog altid, at tage skoene af først, for at passe bedst muligt på dit tøj.

 

Refleksprint: en del modeller af løbetights tiltænkt de mørke perioder på året, er designet med et print i refleks for at øge synligheden i trafikken. Det drejer sig ikke nødvendigves om tykke tights. Printet syner ofte gråt/sort når det er lyst og du vil derfor fint kunne bruge et par reflekstights, når det er lyst.

 

 

De alternative løsninger

Løbebukser

Løbebukser er kendetegnet ved en løsere pasform end tights. De kan bruges både før, under og efter løb eller i fitnesscenteret. Bryder man sig ikke om det stramme look på et par løbetights, er løbebukser en oplagt mulighed.

 

Lange underbukser

Du kan også vælge et par lange underbukser af merinould med et par løse løbeshorts udenpå. Det mellemrum af luft der vil opstå mellem det stramme inderste lag og de yderste shorts, vil virker isolerende. Samtidig vil du få meget varme fra merinoulden tæt på kroppen.

 

 

 

Råd og vejledning
Posted: November 16, 2020
Categories: Løb
Tags: løb
Forfatter: Rasmus Baaner